• Afgelopen zaterdag mocht de JO11-2 aantreden op een plensnat geregende grasmat. Met de zon in ons vooruitzicht starten we aan de wedstrijd. De slechte weersomstandigheden van de nacht daarvoor hadden een aardige impact op de toestand van het voetbalveld. Niet ongeslagen in deze fase van het seizoen (alleen uit bij SO Soest werd een onnodige nederlaag geïncasseerd) was het wederom spannend of we een tegenstander zouden treffen die het ons moeilijk zou gaan maken.
  In eerdere wedstrijden waren we aan de start nog niet helemaal wakker met een snelle tegentreffer tot gevolg. Nu was binnen 10 minuten een eerste juichmoment voor de thuisclub, de sterk opkomende linksback Tim gaf beheerst een steekpass naar Devi die middels een klutsbal bij Nick werd beloond met een mooie uithaal, de 1-0 stond in de boeken.
  Ook nu waren we niet alert genoeg en kon ASC Nieuwland eenvoudig langszij komen.
  Door goed samen te spelen en veel inzet werd de stand omgebogen naar een 3-1 voorsprong met twee magnifieke doelpunten van Johnny. De razendsnelle aanvallende middenvelder was niet kapot te krijgen. Gelukkig waren aan de rechterkant Jesse en Levi Kornet in topvorm en konden meermaals de rust bewaren, waardoor onze keeper Levi van Surksum ons in de eerste helft zeker tegendoelpunten heeft bespaard.

  De stugge ‘rode lantaarn drager’ ASC Nieuwland tapte vervolgens uit een ander vaatje en kwam niet geheel onverdienstelijk op gelijke hoogte, 3-3.

  De gezonde spanning was goed te merken als zowel binnen als buiten de lijnen.
  Dinand pakte defensief het initiatief keurig op en coachte fanatiek zijn team naar voren.
  Na een frivole actie van Pepijn belandde de bal bij Hijmen die subtiel de Nieuwlandse keeper wist te kloppen.

  In de slotseconden van het 3e kwartier kreeg Eemdijk de deksel op de neus.
  Na wat miscommunicatie achterin kon de tegenstander profiteren en was wederom een gelijke tussenstand gecreëerd.

  De koppies moesten opnieuw gericht worden en het motto van de spelers was duidelijk: ‘Alles of niets! Wij gaan knallen!’.

  Het venijn zat in de staart en dan in positieve zin voor de mensen met een groen clubhart.
  De balans voor wat betreft gemiste scoringskansen was al halverwege de wedstrijd in Dieks voordeel beslist.
  Hijmen en Nick haalden uiteindelijk beide het doelpuntengeweer over en zorgde voor een afsluitende 6-4 winstpartij.

  Met een traditionele versnapering verzorgd door Frank Poort en uiteraard ’n mooie memorabele prijs konden de spelers heerlijk nagenieten.
  Het bleef nog lang onrustig op Sportpark de Vinken die zaterdagmiddag.
  Proficiat kampioenen!