• Het was een vroege zaterdagochtend voor ons, om 08.30u verzamelen en om 09.00u spelen.
  Een regionale kraker stond op het programma, we mochten tegen ‘t licht favoriete Hoogland JO11-5 aantreden.

  De tot ‘scheidsrechter van de week’ gekozen Jakob Malestein liet de gasten de aftrap doen en het spel was op de wagen.
  Een goed spelend Eemdijk had de touwtjes in handen en stond strak gepositioneerd op het veld. Weliswaar deelde de tegenstander wat plaagstootjes uit echter de meeste dreiging kwam van de thuisclub.

  Na circa 10 minuten spelen lag de 1e goal in het net achter de Hooglandse doelman, na goed voorbereidend werk van Luuk werd een gave combinatie opgezet met Nick en Johnny waarbij de laatstgenoemde het netjes afrondde.
  In het tweede kwart van de wedstrijd kantelde voor even het speldbeeld, na een ogenschijnlijk sterkere doorvoering van de wissels kwam de klad er in.
  Vanuit het niets kregen de “wit-roodhemden” alle kans om op te stomen en maakten (op dat moment) verdiend de 1-1.
  Na wat verschuivingen aan de rechterkant waarbij Levi Kornet van rechtsback mocht doorschuiven naar het middenveld en Devi centraal ging staan werd de thuisploeg meer dreigender.
  Hijmen was niet in de basis gestart en wilde het publiek al te graag laten zien in hetgeen hij meestal uitblinkt. En dat is doelpunten maken!
  En dat gebeurde ook niet veel later, een weergaloze actie waarbij ‘n heuse Diekse tiki-taka door Tim werd opgezet. Opbouw vanuit achter met een kaatsbal op Johnny, die vervolgens subtiel een pass meegaf aan onze goalgetter. Via een strakke kapbeweging werd de Hooglandse verdediging het struikgewas op de Vinken ingestuurd en nu was de balans wederom in het voordeel van Eemdijk.
  De strijdwijze met volop druk zetten en de tegenstander op eigen helft vastzetten was het credo. In het derde kwartier ging dit helaas nog wel met wat slordigheden in de combinaties gepaard en ook voor de goal worden een aantal kansen niet op de juiste waarde geschat.
  Pepijn wist met een mooie rush dichtbij het vijandelijke doel te komen, via een been van een Hooglandse verdediger eindigde dit in een hoekschop.
  Elke corner voor de thuisploeg stichtte veel gevaar, met name de kopsterke Jesse speelt daar een grote rol in. Wellicht kunnen de standaardsituaties nog verder positief uitgebuit worden ofwel.. meer huiswerk voor de groep én de technische staf.
  De keeper van Hoogland stond zeker zijn mannetje maar vlak voor de time-out wist Dinand met een mooie pass de wederom mee opgekomen Levi Kornet te bereiken die Hijmen op maat bediende en vervolgens onberispelijk de 3-1 en de welverdiende voorsprong binnen tikte.
  Na de time-out begint het veldspel weer ergens op te lijken en worden er nog meer kansen voor het doel van de gasten gecreëerd maar een hoop kansen worden onnodig gemist en de schoten die wel lukken stuiten steevast op de keeper, gaan naast/over of worden geblokt door de verdedigers.
  Onze Diekse doelverdediger Levi van Surksum zag de Hooglandse ploeg steeds vaker dichterbij zijn achtmetergebied opduiken. Een aantal puike reddingen van de keeper en de defensieve rots in de branding Dinand brachten het tot slechts billenknijpen voor de aanwezige supporters.
  Tot het moment een aanval van de tegenpartij achterin niet goed weg gewerkt kon worden waarna in twee pogingen de stand terug gebracht werd naar 3-2.
  Misschien met het idee in de koppies dat reeds eerder in dit seizoen een riante voorsprong uit handen werd gegeven.. sloeg Hoogland genadeloos toe en schoof kort voor tijd de 3-3 binnen.
  Een paar tellen later had het noodlot nog harder kunnen toeslaan maar de ruggen werd op tijd gerecht.
  “Auf Deutsch” klapte de jeugdige Diekers er volop in met nog geen 60 seconden op de teller.
  Met een aanval uit het boekje – stijlvolle opbouw vanuit de linkerflank waarbij de gasten overrompeld werden zorgde Hijmen met een leep balletje voor de winnende treffer.
  De eindstand op het scorebord was nu 4-3, het gejuich van de jongens was waarschijnlijk tot op de Westmaat te horen!
  Volgende tegenstander is in en tegen S.O. Soest, op naar nog meer mooie wedstrijden dit seizoen!