• JO10-3 is een geheel nieuw team en is het eerste JO10-3 in de geschiedenis van Eemdijk. Een teken dat we bij Eemdijk op een goede manier aan het groeien zijn!
    Wat vooral opvalt bij dit team is dat de onervarenheid vooral de boosdoener is dat er wedstrijden worden verloren. Langzaam maar zeker zien we dit beter worden en is het moment dat het kwartje gaat vallen steeds dichterbij! Deze wedstrijd was daar ook een mooi voorbeeld van.

Op het mooie 6 tegen 6 veldje bij Nieuwland hadden we eerst een goede fanatieke warming-up. Want dan begint de wedstrijd eigenlijk al!
    Manuel begon op de goal en Nathan in het veld. Nathan had z’n Zuid-Afrikaanse klokje namelijk nog om en was net op tijd op het veld. Toen was Manuel al beloofd om op het doel te gaan staan.
    We begonnen de wedstrijd en kregen de bal maar moeilijk op de andere helft van het veld.
    Verkeerde keuzes werden gemaakt en Nieuwland, met een paar fanatieke meiden, zat er bovenop.
    Eerste speldenprik was van Boaz die aan de rechterkant werd weggestuurd.
    Na nog een paar kansjes van ons, dit keer van de sterk ingevallen Samuel, scoorde Nieuwland.
    Hun spits, een echte goalgetter, stond elke keer goed gepositioneerd tussen ons doel en onze verdediger. Daar hadden wij geen antwoord op. Bij de eerste time-out had deze spits er al 3 in liggen.
    In deze time-out even snel de koppen bij elkaar. Vooral de zijkanten gebruiken en vanuit onze positie blijven spelen.
    Het ging een stuk beter dan de eerste tien minuten. We speelden echt als team en zochten goed de zijkanten op. Juda, Samuel en Boaz werden steeds goed over de flanken weggestuurd door Justin, Nathan en Giovanni. Devlin wilde zelfs met een mooie splijtende pass over de lengte van het veld Boaz alleen voor de keeper zetten. Helaas kon deze door Nieuwland onderschept worden.
    We bleven mooie aanvallen op de mat liggen en hadden eigenlijk recht op een doelpunt, maar het was Nieuwland die bleef scoren. Bij rust stond het 6-0.

In de rust weer even de koppen bij elkaar en alles goed met elkaar afspreken.
    Nathan ging weer op doel en Manuel ging weer voetballen en dat heeft Nieuwland geweten.
    Elke bal die Manuel kreeg ging hij naar voren en nam de boel op sleeptouw, wat ook beloont werd door een mooi doelpunt na een mooie assist van Boaz!
    Door het vele wisselen stonden op een gegeven moment Devlin, Giovanni en Justin achterin.
    Er kwam geen Nieuwlander meer door. En als dat wel lukte was ónze Nieuwlander Nathan op doel er snel bij om de bal voor de voeten van hun spits weg te plukken.
    Als de bal bij Nathan was stonden we goed vrij om de bal weer met een paar mooie passes naar voren te brengen. Boaz, Juda en Samuel renden steeds langs de Nieuwlandse verdediging en stuitte een aantal keer op hun goede keeper. We wisten in totaal 2 goals te maken en kregen er in de tweede helft maar 2 tegen.

Zoals ik hierboven al schreef gaat het wekelijks beter bij dit team, waar het plezier vanaf spat elke week. We proberen te voetballen vanuit een bepaalde gedachte en zo steeds beter te worden als team. De overwinningen gaan op deze manier vanzelf komen!