• Eemdijk heeft de belangrijke wedstrijd tegen DEM met 0-3 verloren. Eemdijk speelde een hele slechte wedstijd, maakte geen moment aanspraak op een doelpunt en verloor volkomen verdiend.

  Eemdijk moest het stellen zonder Justin van Groen en Jesper van Dalen. Dat gemis kon de ploeg niet opvangen en vanaf het begin liep het achter de feiten aan. DEM onderkende het belang van de wedstrijd meer als de thuisclub, liet de bal goed rondgaan, had diepgang en won de meeste duels. Niet verwonderlijk dat DEM in het eerste kwartier al grote kansen kreeg en het was aan keeper Jauke Beekhuis te danken dat het nog bij 0-0 bleef. In de 19e minuut viel dan de onvermijdelijke tegentreffer. Jauke moest een rebound toestaan op laag schot en Jesse Verswijveren kopte DEM verdiend op voorspong (0-1). DEM bleef daarna de veel betere ploeg en verdubbelde na een corner de voorsprong door een kopbal van Sem van Amersfoort. En Eemdijk?, daar was aanvallend niets van te zien. Met 0-2 brak de rust aan en gezien de kansen die DEM had gehad kon Eemdijk daar niet over mopperen.

  Met een driedubbele wissel in de rust probeerde Willem Romp Eemdijk van nieuwe energie te voorzien. De thuisploeg was nu wel wat meer in de aanval maar kon niet gevaarlijk worden. Halverwege de 2e helft verzuimde de verdediging van Eemdijk daadkrachtig in te grijpen en dat betekende de definitieve beslissing. Bas Arp kon de bal eenvoudig in het doel schuiven (0-3). Daarna gebeurde er weinig meer en was het wachten op het laatste fluitsignaal.

  Door de resultaten op de andere velden duikelde Eemdijk van de 10e plaats en de 13e plaats. Op de 14e plaats staat Urk dat net als Eemdijk 42 punten heeft maar Eemdijk heeft een beter doelsaldo. Op de 15e plaats, wat p/d betekent staat Staphorst met 40 punten. Komende zaterdag speelt Eemdijk uit bij nummer laatst, ODIN’59, en die wedstrijd zal echt gewonnen moeten worden om niet nog verder weg te zakken.

  Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Zeger Beukers (46. Rick Blokhuis), Peter van de Groep, Jordie Huijgen, Dennis Hollart (46. Jasper Beekhuis), Sjohn van Gulik (46. Michel Goossensen), Jeffrey van den Dikkenberg, Freek van Belzen, Argend Selimi (69. Zeger Duijst), Sven Deen, Jordy Hilterman.

  Scoreverloop:
  0-1 Jesse Verswijveren (20')
  0-2 Sem van Amersfoort (31')
  0-3 Bas Arp (64')