• Eemdijk in ultieme slotfase onderuit tegen VVOG

  12 jun 2022 PeterPieuw
 • Het seizoen zit erop voor Eemdijk. In de returnwedstrijd tegen VVOG werd wederom een 2-0 voorsprong weggeven. In blessuretijd werd het ook nog 3-2 en was het over en uit.

  En toch speelde Eemdijk, net als dinsdagavond, een goede wedstrijd. Ondanks het gemis van Jan Pieter Hartog en Jordie Huijgen gaf het verdedigend de hele eerste helft niets weg. VVOG had dan wel een optisch overwicht maar kwam niet tot kansen. Die kwamen er wel voor Eemdijk. Met goed voetbal kwamen er kansen voor Nigel van Zelst en Michel Goossensen. In de 19e minuut was daar dan de verdiende voorsprong. Argjend Selimi had op de linkerkant een prima actie in huis. Hij passeerde zijn directe tegenstander en bezorgde de bal bij Frank Heus. De aanvaller schoot de bal met rechts in de hoek (1-0). En Eemdijk ging door. Weer Argjend met een goede actie. Zijn schot kon maar net over getikt worden door de keeper van VVOG. Uit de daarop volgende corner kopte Jeffrey van den Dikkenberg naast. Vlak voor rust kwam Michel Goossensen nog tot een goed schot maar helaas werd het schot door een VVOG-verdediger met een uiterste sliding geblokt. Van VVOG had Eemdijk de hele eerste helft weinig tot niets te duchten.

  Verdubbeling van de voorsprong

  Vlak na de rust werd dan toch de voorsprong verdubbeld. Een corner van Jesper van Dalen werd door Dennis Hollart bij de eerste paal fraai naar de verre hoek gekopt. Bij de tweede paal viel de bal binnen (0-2). Sjohn van Gulik en Michel Goossensen speelden erg sterk op het middenveld en mede daardoor bleef Eemdijk het betere van het spel houden. Met wat meer overzicht en rust voor de goal had het de 0-3 kunnen en eigenlijk moeten maken. Intussen had VVOG in twee wisselmomenten vier verse spelers ingebracht. Ook Eemdijk wisselde. Cem ter Burg verving de moegestreden Nigel van Zelst.

  En dan gaat het toch nog mis

  De laatste man van VVOG was al een tijdje voorin te vinden. Met hoge ballen werd Bruce Lücke gezocht en in de 74e minuut leverde dat succes op. Vanuit de kluts viel de bal bij Bart Hoeve en hij scoorde de aansluitingstreffer (1-2). Dit doelpunt viel werkelijk vanuit het niets. Vlak daarna kreeg Eemdijk de kans om de marge weer op twee te zetten. Na een misverstand achterin bij VVOG kreeg Cem ter Burg de kans, maar keeper Paul Eppink kon met zijn voet het schot van Cem keren. VVOG gooide nu alles naar voren en nu kwam Eemdijk niet meer onder de druk vandaan. Het lukte niet meer om de bal in de ploeg te houden. Maar behalve een kopbal van Lücke die Jeroen de Harder pakte waren er geen grote kansen voor VVOG. Maar dan wordt van achteruit de bal lukraak naar voren geschoten. De bal kwam terecht bij Mitchel Dijkhof en die schoot de bal fraai in de verre hoek achter de kansloze Jeroen de Harder. En het werd nog erger voor Eemdijk in de extra tijd. De bal werd er weer ingepompt en keeper Jeroen de Harder verwerkte die voorzet niet goed. De bal viel voor Jake Wollgarten. Zijn inzet werd nog gekeerd door Jeroen, maar in de rebound ging de bal alsnog in het net (3-2). Met de moed der wanhoop probeerde Eemdijk in de resterende minuten nog tot een aanval te komen maar dat lukte niet en met het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luc Tissingh viel de droom van promotie naar de Derde Divisie in duigen.

  Teleurstelling

  De spelers van Eemdijk lagen verslagen op het veld en een aantal spelers zocht hevig teleurgesteld direct de kleedkamer op. En die bittere teleurstelling is te begrijpen. In beide wedstrijden was Eemdijk beter dan VVOG. Een scheidsrechterlijke dwaling in de eerste wedstrijd kostte Eemdijk toen de overwinning en zorgde ervoor dat er vandaag gespeeld moest worden zonder de ervaren Jan Pieter Hartog. Ook de bank was mager bezet en waar VVOG door zijn bredere selectie kon wisselen en daar niet zwakker van werd, was dat voor Eemdijk een ander verhaal. En uiteindelijk bezweek de ploeg onder de druk van VVOG.

  TROTS

  Als deze teleurstelling verwerkt is kunnen we als Eemdijk met trots terug kijken op afgelopen seizoen. Trots op het vertoonde spel in de meeste competitiewedstrijden en TROTS op het spel in deze beide wedstrijden tegen VVOG.

  Spelers, technische staf, en iedereen die betrokken is bij het 1e elftal:

  “BEDANKT VOOR DIT MOOIE SEIZOEN!!!! TROTS OP EEMDIJK!!!

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder, Zeger Beukers, Dennis Hollart, Jeffrey van de Dikkenberg, Rick Blokhuis, Sjohn van Gulik (93. Tim Koelewijn), Michel Goossensen, Jesper van Dalen, Frank Heus (82. Mark de Graaf), Nigel van Zelst (65. Cem ter Burg), Argjend Selimi.

  Scoreverloop:
  19. 0-1 Frank Heus
  49. 0-2 Dennis Hollart
  74. 1-2 Bart Hoeve
  89. 2-2 Mitchel Dijkhof
  92. 3-2 Jake Wollgarten