• Eemdijk in slotfase onderuit tegen DETO Twenterand

  6 sep 2021 PeterPieuw
 • DETO Twenterand – Eemdijk 3-2
  Eemdijk in slotfase onderuit tegen DETO Twenterand.

  Eemdijk heeft zaterdag geen punten behaald tegen DETO. Na een 1-0 achterstand bij rust werd er uiteindelijk met 3-2 verloren.

  Eemdijk begon net als vorige week slecht aan de wedstrijd. Het was onsamenhangend, apathisch en zonder druk op de bal. Eemdijk leek nog met 0-0 de rust te halen maar na een handsbal ging de bal op de stip. Coplan Soumaoro schoot de penalty koelbloedig in de hoek, waarna beide ploegen naar de kleedkamer konden met een 1-0 stand op het bord.

  Tweede helft

  Na de rust kwam Eemdijk beter voor de dag en werd de aanval gezocht. In de 57e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker toen Frank Heus vrij opdook voor de keeper en de bal strak in de verre hoek mikte. (1-1). DETO liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer en trok vanaf de aftrap direct weer ten aanval, waar Eemdijk nog stond na te genieten van de gelijkmaker. Uit een voorzet was het Bas Postma die bij de tweede paal opdook en de bal achter Jeroen de Harder kopte. (2-1) Vorige week gebeurde dat ook al tweemaal dat Eemdijk na een doelpunt direct erna een doelpunt tegen kreeg. De concentratie is dan blijkbaar even weg en dat zal echt beter moeten.
  Eemdijk rechte weer de rug en het was Argjend Selimi die de bal heerlijk binnen krulde (2-2)

  Deksel op de neus

  Vlak voor het einde van de 90 minuten kreeg Eemdijk toch nog het deksel op de neus. Balverlies werd gevolgd door een razendsnelle counter van DETO. Eemdijk stond uit positie en een speler van DETO had vrije doortocht naar Jeroen de Harder. De bal werd breed gespeeld en toen was het voor Bas Postma een koud kunstje om zijn tweede doelpunt te maken. (3-2)
  In de resterende tijd was Eemdijk niet nogmaals in staat om de achterstand ongedaan te maken.

  Matige start.

  Met 1 punt uit twee wedstrijden is Eemdijk de competitie erg matig gestart. Zaterdag komt RKAV Volendam op bezoek en een goed resultaat is dan zeer gewenst. Volendam heeft zijn beide wedstrijden gewonnen.

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder, Michel Goossensen, Jan Pieter Hartog, Jordie Huijgen (59. Zeger Beukers), Wesley Mink (61.Cem ter Burg), Jesper van Dalen, Sjohn van Gulik, Jeffrey van den Dikkenberg, Frank Heus, Nigel van Zelst (71. Niels de Jong), Argjend Selimi (71. Armend Selimi)

  Scoreverloop:
  45. 1-0 Coplan Soumaoro (pen.)
  57. 1-1 Frank Heus
  58. 2-1 Bas Postma
  70. 2-2 Argjend Selimi
  88. 3-2 Bas Postma