• Eemdijk heeft de uitwedstrijd tegen Berkum met 1-2 gewonnen. Na de rust kwam Eemdijk op 0-1, maar Berkum kwam vlak voor tijd op 1-1 en daarmee leek Eemdijk punten te gaan verspelen. Maar toen was daar Khalid Kada en hij schoot Eemdijk naar de overwinning.

  Willem Romp startte met dezelfde basis elf als vorige week. Eemdijk had de overhand in de beginfase. Dat resulteerde in een kopbal boven op de lat van Jeffrey van den Dikkenberg en een schot van Zeger Beukers waarna de bal op de paal belandde.
  Daarna werd het overwicht van Eemdijk minder en werd Berkum wat sterker. Heel vaak werd linksbuiten Johnsen Bacuna gezocht, maar de verdediging van Eemdijk wist het gevaar in te tomen.
  Ook Eemdijk was nog voorin te vinden en na een voorzet van Dennis Hollart werd weer de paal geraakt, nu na een kopbal van Yannick Bouw. Het zat dus niet echt mee. Met 0-0 gingen beide ploegen rusten.

 • Doelpunten in de 2e helft

  In minuut 55 kwam Eemdijk dan toch op voorsprong. Argjend Selimi werd op de linkerkant aangespeeld. Hij kwam naar binnen en schoot op doel. Het schot werd half gekraakt en kwam daardoor ietwat gelukkig bij Michel Goossensen terecht. Met het hoofd scoorde hij de 0-1. In de fase daarna had Eemdijk verder moeten uitlopen. Vlak na het doelpunt kreeg Argjend een grote kans, maar hij schoot over. In de tegenstoot moest Jan Pieter Hartog zich voor de bal gooien bij een kansrijk schot van Berkum. Gedurende de 2e helft werd Berkum steeds sterker en dook het vaak dreigend op voor het doel van Jauke Beekhuis. Telkens wist de verdediging van Eemdijk het gevaar te bezweren. Met Khalid Kada voor Argjend en even later Tim Koelewijn voor Yannick Bouw bracht Willem Romp verse krachten in de ploeg. Een minuut of tien voor tijd raakte Eemdijk voor de vierde keer het aluminium. Van dichtbij was het weer Jeffrey van den Dikkenberg die de lat raakte.

 • Berkum zette in de laatste fase steeds meer aan en probeerde via verre ingooien en corners tot kansen te komen. Vlak voor tijd had dat succes. Jesper van Dalen gaf onnodig een corner weg en die indraaiende corner werd bij de eerste paal door Martijn Brakke binnen gewerkt (1-1).

 • Khalid Kada scoort in de blessuretijd

  Beide ploegen wilden geen genoegen nemen met een gelijkspel. Berkum bleef aanvallend spelen en dat gaf Eemdijk ruimte om gevaarlijk te worden. Willem Romp wisselde wederom en bracht Justin Ruizendaal en Franslyn Nsingi in het veld. Een aanval van Eemdijk werd afgeslagen, maar Jan Pieter Hartog pikte op de helft van Berkum de bal op. Met een fraaie pass bereikte hij Khalid Kada in de 16 meter en die schoot de bal verwoestend hoog in doel (1-2). Na het doelpunt liet de scheidsrechter nog een paar minuten doorspelen. In de slotseconde nog een voorzet van Berkum die ingekopt werd maar de bal belandde in de veilige handen van Jauke Beekhuis. Direct daarna kwam het laatste fluitsignaal en was er blijdschap bij Eemdijk met deze late overwinning.

 • Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Jasper Beekhuis, Dennis Hollart, Sjohn van Gulik (90+1. Franslyn Nsingi), Jesper van Dalen, Jeffrey van den Dikkenberg, Michel Goossensen (90+1. Justin Ruizendaal), Yannick Bouw (77. Tim Koelewijn), Argjend Selimi (70. Khalid Kada)

  Scoreverloop:
  55. 0-1 Michel Goossensen
  87. 1-1 Martijn Brakke
  92. 1-2 Khalid Kada