• Eemdijk huurt Wouter Beukers, Robin van den Bor verlengd, Bas Koppelaar doet stap terug

3 jul 2019 Redactie
  • Door het stoppen van Gerben Jan Ruizendaal en de tot een lager elftal toetredende Bas Koppelaar, had Eemdijk nog een plek over in het keepersbestand voor komend seizoen. Die plek is inmiddels ingevuld met de huur van Wouter Beukers. De talentvolle goalie komt over van Spakenburg.

,,Wouter stond al enige tijd bij ons op de radar. Het verbaasde ons een beetje dat hij dit seizoen al bij Spakenburg kwam te spelen, omdat de intentie vanuit Feyenoord destijds was om hem aan te laten sluiten in de b-selectie. Toen dat uiteindelijk niet doorging, heeft Spakenburg snel gehandeld en dat was voor ons een goede reden om hem veelvuldig te kunnen bekijken. Toen Wouter werd verhuurd aan Jodan Boys en daar wekelijks tot een van de uitblinkers behoorde, waren we er vrij snel uit. Na een aantal gesprekken kwamen wij met Spakenburg tot een akkoord over een verhuur", zegt technisch manager Jan van Twillert.

• Foto: Spakenburg

• Over de kwaliteiten van Beukers is Van Twillert lovend. ,,Wouter is een atletische keeper, met een uitstekend gevoel voor het positie kiezen. Hij is sterk in de 1-op-1-duels en heeft daarnaast katachtige reflexen in huis. Wouter kan goed meevoetballen en beschikt over het nodige overzicht, hij anticipeert daarnaast vaak erg goed op flankballen. Al met al een complete keeper. We hebben met het aantrekken van Wouter een gelijkwaardige keeper binnen gehaald zoals Jeroen de Harder en ik ben daarom ook erg benieuwd naar de ontwikkeling van deze twee jongens", kijkt de voorzitter van de technische commissie vooruit op de strijd onder de lat.

• Van den Bor langer bij Eemdijk

Naast de komst van Wouter Beukers, heeft Eemdijk ook het contract met Robin van den Bor verlengd. De 21-jarige doelman zal zich mengen in de strijd om de plek van eerste doelman. ,,Als je bovenstaand schrijven leest dan zou hij op papier derde keeper zijn, maar het is aan Robin om te bewijzen dat het geen strijd tussen twee keepers wordt. Robin heeft het dit seizoen niet altijd even makkelijk gehad en we zijn als club van mening dat hij alles in zich heeft om een goede hoofklassekeeper te worden. Hij heeft de lengte, de trap en de reflexen. We hopen dat hij onder de bevlogen vleugels van Martijn Kos veel leert en signaleert. Er staat volgend seizoen dus met twee nieuwe keepers en een nieuwe keeperstrainer bijna een gehele nieuwe groep. Het zou mooi zijn als ze elkaar beter kunnen maken", hoopt Van Twillert

• 'Onze Bas'

Bas Koppelaar heeft aan de technische commissie te kennen gegeven komend seizoen een stap terug te doen. Jan van Twillert wil de clubman bedanken voor zijn jarenlange toewijding aan Eemdijk. ,,Er wordt bij Eemdijk altijd over 'onze Jan' (Jan de Graaf, red.) gesproken, maar eigenlijk zou je ook zeker over ONZE Bas moeten spreken. Want als je als jeugdspeler bij Eemdijk begonnen bent en nooit meer weg bent geweest en zodoende als echte eigen jongen zoveel jaar volhoudt in de A-selectie, dan mag je toch met recht spreken dat hij bij Eemdijk hoort en dus van ons is", geeft het hoofd TC de credits aan Koppelaar.

• ,,Het past eigenlijk ook niet om Bas zijn afscheid te verwerken in een stukje over bijna alle keepers, maar als je Bas een te groot podium biedt, gaat hij gekke dingen doen. Bas kwam bij de A-selectie binnen als de opvolger van Jeroen de Feijter en had dat iets te letterlijk genomen. Maar ondanks zijn wat zware begin heeft hij zich opgewerkt als een volwaardig lid van de selectie en heeft zodoende nog behoorlijk wat minuten gemaakt op hoofdklasse- en derde divisie-niveau. Zijn loyaliteit aan en betrokkenheid bij de club zijn erg mooi om te zien en het zegt ook genoeg dat hij gewoon lekker bij Eemdijk blijft voetballen. Hij zal volgend jaar het 4e gaan versterken en doet dat zeker als keeper, maar schrik niet als je hem ineens in de spits ziet lopen. Bas, bedankt voor al je trouwe jaren en we blijven je volgen!" šŸ˜Š