• Eemdijk heeft de uitwedstrijd tegen Ajax ruim gewonnen. Na een 0-2 ruststand werd het 0-5 voor De Diekers. En gezien de kansen had dat ook nog hoger kunnen zijn.

 • Franslyn Nsingi was door Willem Romp in de start elf gezet. Daarmee maakte Franslyn zijn basisdebuut. Hij maakte zijn basisplaats meer dan waar. Er lag veel ruimte aan de rechterkant en daar maakte Franslyn goed gebruik van. De eerste keer dat hij goed doorkwam werd zijn voorzet nog onderschept. Maar twee minuten later werd hij op rechts weggestuurd door Jeffrey van den Dikkenberg. Vanaf een meter of 16 schoot Franslyn de bal fraai hoog in het in het doel (0-1). Na het doelpunt drong Ajax iets aan maar Eemdijk controleerde zonder problemen de wedstrijd. Bij de volgende goede aanval van Eemdijk was het weer raak. Jesper van Dalen bereikte vanaf de linkerkant Franslyn. Met een beetje geluk kreeg hij de bal mee en met een bekeken schot in de linkerhoek maakt Franslyn zijn tweede goal (0-2).
  Tot aan de rust kreeg Eemdijk alle ruimte maar verzuimde om minimaal nog een doelpunt te maken. Zo brak de rust aan met 0-2 en die stand was dik verdiend.

 • Eemdijk loopt uit naar fraaie overwinning.

  Bij Ajax kwamen na de rust twee wissels in het veld met de bedoeling om het tij nog te keren. Maar het tegendeel gebeurde. Een vrije bal van Jesper van Dalen bleef half hoog hangen voor het doel van Ajax. Met een halve omhaal was het Dennis Hollart die fraai scoorde (0-3). Ajax zette nog een keertje aan. Maar verdere dan een buitenspel doelpunt en een bal die voor de lijn werd weggehaald door Dennis Hollart kwam Ajax niet. Eemdijk wist de voorsprong nog te vergroten. Na twee corners wisten Yannick Bouw (0-4) en Jordie Huijgen te scoren (0-5). Vijf doelpunten scoren tegen Ajax was echt een mooie prestatie. Tot aan deze wedstrijd had Ajax nog maar 1 doelpunt tegen gehad.
  Er werd door Willem Romp ook nog flink gewisseld. Willem Bout viel in en maakte zo zijn officiële debuut voor Eemdijk.

 • Eemdijk stijgt na de 2e plaats.

  Eemdijk behaald een fraaie en ruime zege op Ajax. Swift en DHSC speelden met 1-1 tegen elkaar gelijk. Hierdoor wipte Eemdijk in de stand over DHSC heen. Koploper blijft Swift met 1 punt meer dan Eemdijk. Er zijn in de eerste periode nog twee speelronden te gaan.

  Voor de beker tegen SVL

  Volgende week zaterdag is er geen competitieronde. De districtsbeker staat dan op het programma.
  Eemdijk speelt voor de beker thuis tegen SVL.
  Maar let op: de wedstrijd tegen SVL is niet op zaterdagmiddag maar op donderdagavond 20 oktober.
  Aanvang is 20.15 uur.

 • Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Jasper Beekhuis (71. Zeger Beukers), Jan Pieter Hartog (73. Justin Ruizendaal), Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Jeffrey van de Dikkenberg, Sjohn van Gulik (80. Tim Koelewijn), Jesper van Dalen, Argjend Selimi (71. Khalid Kada), Franslyn Nsingi (80. Willem Bout), Yannick Bouw.

  Scoreverloop:
  07. 0-1 Franslyn Nsingi
  20. 0-2 Franslyn Nsingi
  46. 0-3 Dennis Hollart
  67. 0-4 Yannick Bouw
  72. 0-5 Jordie Huijgen