• Eemdijk haalt Justin Vos als trainer voor tweede elftal

  11 mrt 2020 Redactie
 • Eemdijk is blij bekend te kunnen maken dat Justin Vos vanaf volgend seizoen trainer van het tweede elftal is. De geboren Spakenburger keert daarmee terug op het oude nest en daar zijn wij heel blij mee.

 • Manager technische zaken Jan van Twillert heeft naar eigen zeggen al vaker met Justin om de tafel gezeten. ,,Ook vorig seizoen hoopten wij Justin al naar De Vinken te halen, maar hij gaf toen aan nog op zijn plek te zitten bij de O-17 van Spakenburg. Hij sprak toen wel de ambitie uit om trainer bij de senioren te worden. Nu hebben wij elkaar daarin gevonden.” 

  Vos was eerder bij Eemdijk werkzaam en was daarnaast actief bij IJsselmeervogels, BFC (twee jaar als hoofd jeugdopleidingen) en dus twee jaar Spakenburg. ,,In de gesprekken is Justin altijd heel transparant geweest over hoe hij het voor zich ziet. Een jonge kwalitatief goede selectie die enerzijds moet presteren en anderzijds in het teken van ontwikkelen dient te staan, met de achterliggende gedachte dat het de achtervang van het eerste elftal is.” 

  Volgens Van Twillert is dit voor beide partijen het perfecte moment om met elkaar in zee te gaan. ,,Er is doorstroming vanuit de jeugd, Justin en hoofdtrainer Willem Romp kennen elkaar al vanuit het verleden en we hebben een bepaalde vaste kern gecreëerd dit seizoen die graag aan wil sluiten bij de B-selectie. Het plaatje lijkt daarmee een stuk beter dan afgelopen jaar, toen wij moesten besluiten om het tweede elftal uit de competitie te halen. Dat doet nog steeds pijn”, geeft het hoofd van de technische commissie aan.

 • Nu is het voor Eemdijk tijd om vooruit te kijken, vindt Van Twillert. ,,Wij hebben er alles aan gedaan om de voorwaarden te creeren om aankomend seizoen representatief te zijn. Een goede trainer is daarin een heel belangrijke pijler en wij vinden het ontzettend fijn dat het gelukt is Justin binnenboord te krijgen.” 

  Eemdijk wenst Justin Vos nog veel succes met de O-17 bij Spakenburg en is blij dat het wederom tot een samenwerking komt. Alle goeds gewenst voor je nieuwe uitdaging!