• Eemdijk gemakkelijk naar tussenronde Districtsbeker

  17 nov 2021 PeterPieuw
 • In de tweede ronde van de Districtsbeker speelde Eemdijk dinsdagavond tegen SDOB. De gasten uit Broek in Waterland zijn actief in de vierde klasse B, waarin ze op de derde plek staan.
  SDOB startte enthousiast aan de wedstrijd. Eemdijk was slordig in het begin met verkeerde passes over korte afstand en vaak een slechte bal aanname. Toen Eemdijk zich voor de eerste keer voorin meldde was het meteen raak. De jarige Michel Goossensen werd diep gestuurd en hij leverde de bal perfect af bij Niels de Jong die geen moeite had om keeper Sam Schouten te passeren (1-0). Voor de rust werd de score uitgebreid naar 3-0 door doelpunten van Jordie Huijgen en Bas Buimer. Ook was er veel geklungel in de verdediging van Eemdijk met onder meer een te korte terugspeelbal van Sjohn van Gulik. Ook vond keeper Gerben Jan Ruizendaal waarschijnlijk dat hij te weinig te doen had. Een achterbal speelde hij zomaar in de voeten van een SDOB-speler, die toch echt in felle gele shirts speelden, om vervolgens goed redding te brengen op de inzet van de spits van SDOB.

  Soepel naar grote uitslag.

  Na de rust ging het geklungel nog even door en nu werd het wel door SDOB afgestraft. Yannis van de Elshout zette de 3-1 op het scorebord. Eemdijk herpakte zicht snel en zette de marge weer op drie. Jordie Huijgen tekende voor zijn tweede doelpunt van de avond (4-1). Daarna begon het grote wisselen. Onder meer Mark de Graaf en Tim Koelewijn kwamen in het veld en beiden maakten daarmee hun debuut voor Eemdijk in een officiële wedstrijd. Tussen het wisselen door werd de score opgevoerd door Armend Selimi en Nigel van Zelst. Het slot akkoord was voor Freek van Belzen die met een fraaie volley de eindstand op 7-1 bepaalde.

  Door deze overwinning speelt Eemdijk nu een tussenronde in de Districtsbeker. Tegenstander is dan PVCV uit Vleuten.

  Opstelling Eemdijk:
  Gerben Jan Ruizendaal, Rick Blokhuis, Jordie Huijgen (70. Mark de Graaf), Jeffrey van den Dikkenberg, Freek van Belzen; Sjohn van Gulik (46. Frank Heus), Michel Goossensen, Bas Buimer (61. Tim Koelewijn); Cem ter Burg, (61. Armend Selimi); Niels de Jong (70. Nigel van Zelst), Jesper van Dalen.

  Scoreverloop:
  13. 1-0 Niels de Jong
  19. 2-0 Jordie Huijgen
  38. 3-0 Bas Buimer
  48. 3-1 Yannis van den Elshout
  54. 4-1 Jordie Huijgen
  69. 5-1 Armend Selimi
  82. 6-1 Nigel van Zelst
  90. 7-1 Freek van Belzen