• Eemdijk had er zaterdag duidelijk geen zin in. Ondanks het mooie voetbalweer gaf de ploeg niet thuis. Na een 4-1 ruststand werd het maar liefst 5-2 voor het tegen degradatie strijdende Flevo Boys.

  Al snel was duidelijk dat Eemdijk het rustig aan wilde doen. Na de snelle 0-1 door Franslyn Nsingi werd Eemdijk overlopen door Flevo Boys. Die hadden wel de wil om te winnen en met een grote dosis inzet werd Eemdijk onder druk gezet. Robin Zuidema zorgde met een mooie kopbal voor de 1-1 in de 13e minuut en drie minuten later was het Saïd Hassan, die met een prachtig afstandsschot de 2-1 binnen schoot. En Eemdijk stond erbij en keek ernaar. Via een strafschop, benut door Thom Bos en een mooie boogbal van wederom Saïd Hassan was het bij de rust 4-1.

  Trainer Willem Romp wisselde in de rust tweemaal. Dennis Hollart en Willem Bout kwamen in het veld voor Jan Pieter Hartog en Sjohn van Gulik. Het haalde echter niets uit want Flevo Boys scoorde, weer vanaf afstand, de 5-1. En Flevo Boys had zelfs nog kansen op meer. Willem Romp bracht met Thomas Koelewijn, Rick Blokhuis en Justin Ruizendaal nog drie verse krachten in het veld. Dat sorteerde enig effect en Franslyn Nsingi gaf met zijn tweede treffer van de middag de stand een iets dragelijker aanzien (5-2). Daarna bleef Eemdijk de aanval zoeken en er kwamen nog wat kansen op een derde treffer. Die viel echter niet en met een 5-2 nederlaag was de conclusie dat Eemdijk zich had geblameerd!

  Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Zeger Beukers (60. Rick Blokhuis), Jan Pieter Hartog (46. Dennis Hollart), Jasper Beekhuis, Freek van Belzen (60. Justin Ruizendaal), Sjohn van Gulik (46. Willem Bout), Michel Goossensen, Jeffrey van den Dikkenberg (60. Thomas Koelewijn), Jesper van Dalen, Yannick Bouw, Franslyn Nsingi.

  Scoreverloop:
  02. 0-1 Franslyn Nsingi
  13. 1-1 Robin Zuidema
  16. 2-1 Said Hassan
  35. 3-1 Thom Bos (P)
  45. 4-1 Said Hassan
  54. 5-1 Gianni Gieskens
  67. 5-2 Franslyn Nsingi