• Eemdijk boekt monsterzege op ONS Sneek 1-9!!!!

  27 nov 2021 PeterPieuw
 • Eemdijk heeft uit bij ONS Sneek zijn grootste overwinning ooit behaald. Het won met maar liefst 1-9.
  Argjend Selimi en Nigel van Zelst scoorden beiden een hattrick.

  Ruime voorsprong bij rust.

  Eemdijk ging goed van start. Het had veel bal maar kwam nog niet tot kansen. Na 21 minuten was het dan raak voor Eemdijk. Een vrije bal werd door Jesper van Dalen bij de 2e paal neergelegd. Sjohn van Gulik was attent en werkte de bal netjes binnen (0-1). Eemdijk had in de gaten dat er meer te halen was tegen een onmachtig ONS. Geweldig druk zetten van Eemdijk werd beloond. Uiteindelijk schoot Argjend Selimi de bal met links binnen na een steekbal van Jesper van Dalen. Absolute teamgoal uit het boekje. Nog voor rust besliste Eemdijk al voortijdig de wedstrijd met twee zeer fraaie goals. Jesper van Dalen zat er op het middenveld tussen en zag keeper Boersma iets voor zijn doel staan. Het schot van de middenvelder vanaf een meter of 30 vloog heerlijk over de Friese doelman de bovenhoek in: 0-3! Daarna is het Nigel van Zelst die vanaf ongeveer 18 meter via de onderkant van de lat onhoudbaar scoort (0-4)

  Monsterscore na de rust.

  De eerste minuten na de rust probeerde ONS er nog wat van te maken en kwamen ze, wat voor de rust niet gelukt was, in de buurt van keeper Jeroen de Harder. Het duurde echter maar even en toen ging Eemdijk weer verder waar het voor de rust al mee bezig was. Een goede pass van Zeger Beukers werd door Nigel, voor de weifelende keeper, opgepikt en in het doek geschoten (0-5) Vlak daarna besloot Willem Romp tot een ijshockey wissel. Vier spelers, waaronder ook keeper Jeroen de Harder, werden vervangen. Reservedoelman Gerben Jan Ruizendaal kon meteen aan de bak toen hij bij een goed schot van ONS de bal uit de bovenhoek moest halen. Na de omzettingen moest Eemdijk weer even in het ritme komen. Maar toen dat gelukt was liep Eemdijk uit naar 0-8 door twee doelpunten van Argjend en een doelpunt van Nigel. Tussendoor had Frank Heus ook nog twee keer de lat geraakt. Een klein kwartier voor tijd scoorde Styn Potma de ere treffer voor ONS. Het slot akkoord was voor Jeffrey van den Dikkenberg. In de blessuretijd zorgde hij voor de 1-9 eindstand.

  Door de gelijke spelen van zowel Genemuiden als Urk staat Eemdijk nu aan kop in de Hoofdklasse B en beleefde het dus een uitstekende zaterdagmiddag. Grote vraag is natuurlijk of er volgende week nog gevoetbald gaat worden gezien de huidige Corona maatregelen.

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder (56. Gerben Jan Ruizendaal), Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog (56. Dennis Hollart), Jordie Huijgen, Rick Blokhuis (56. Freek van Belzen); Sjohn van Gulik (56. Jeffrey van den Dikkenberg) Jesper van Dalen, Bas Buimer; Argjend Selimi (68. Cem ter Burg), Nigel van Zelst, Frank Heus.

  Scoreverloop:
  21. 0-1 Sjohn van Gulik
  31. 0-2 Argjend Selimi
  37. 0-3 Jesper van Dalen
  41. 0-4 Nigel van Zelst
  52. 0-5 Nigel van Zelst
  59. 0-6 Argjend Selimi
  67. 0-7 Argjend Selimi
  70. 0-8 Nigel van Zelst
  76. 1-8 Styn Potma
  90. 1-9 Jeffrey van den Dikkenberg