• Eemdijk boekt degelijke overwinning op WV-HEDW

  16 apr 2023 PeterPieuw
 • Eemdijk won de wedstrijd in Amsterdam op Sportpark Middenmeer tegen WV-HEDW met 1-4. Met de rust was het 0-2. Doordat Swift won bij Huizen kon de kampioensvlag nog niet in top.

 • Eemdijk ging voortvarend van start. Jeffrey van den Dikkenberg werd door Michel Goossensen met een steekpass alleen voor de keeper gezet en koelbloedig schoot Jeffrey de 0-1 op het scorebord tot grote vreugde van de vele meegereisde groene supporters. De thuisclub toonde zich niet onder de indruk en trok ten aanval. In de 10e minuut leverde dat, na een vrije bal, een vrije kopkans op voor Yamiro Macrander. Gelukkig bracht Jauke Beekhuis knap redding. WV-HEDW bleef daarna wel gevaarlijk, maar de verdediging van Eemdijk greep telkens op tijd en goed in. Het offensief van de thuisclub werd onderbroken door het tweede “Diekse” doelpunt. In de opbouw verspeelde Oscar Abouseada de bal aan Argjend Selimi en die strafte dat genadeloos af (0-2). Tot aan de rust kreeg Eemdijk nog een aantal kansen. Zo werd een vrije bal van Jesper van Dalen door de keeper knap uit de hoek gedoken en kopte Yannick Bouw op de lat. Met 0-2 gingen beide ploegen aan de thee.

 • Na de rust was het WV-HEDW dat weer aandrong. Jauke Beekhuis moest een aantal keren handelend optreden en deed dat uitstekend. Halverwege de 2e helft was er een vrije bal voor de thuisclub. Het schot van Ashraf Azzouz liet Jauke Beekhuis door zijn handen glippen (1-2). Maar voordat het spannend kon worden kreeg Eemdijk een penalty. Jesper van Dalen werd neergelegd bij een poging de bal in het doel te schieten en de scheidsrechter wees naar de stip. Yannick Bouw bleef koel en bracht de marge weer op twee (1-3). Jeffrey van den Dikkenberg maakte vlak voor tijd nog zijn tweede doelpunt van de middag toen hij na een snel genomen vrije bal van Jesper van Dalen de bal strak in de verre hoek schoot (1-4). De ingevallen Franslyn Nsingi had nog een spectaculaire omhaal in huis, maar acrobatische inzet ging net over.

 • Na het laatste fluitsignaal was het wachten op de eindstand bij Huizen – Swift. Na een paar minuten werd duidelijk dat Swift met 0-1 had gewonnen. Het kampioensfeest werd daardoor een week uitgesteld. Zaterdag speelt Eemdijk thuis tegen d' Olde Veste '54. Dan heeft Eemdijk het helemaal in eigen hand en bij een overwinning is de titel van de Vierde Divisie B een feit!

 • Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Rick Blokhuis (86. Zeger Beukers), Jan Peter Hartog, Jasper Beekhuis (86. Justin Ruizendaal), Dennis Hollart (86. Freek van Belzen), Sjohn van Gulik (75. Tim Koelewijn), Michel Goossensen, Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Yannick Bouw, Argjend Selimi (75. Franslyn Nsingi).

 • Scoreverloop:
  02. 0-1 Jeffrey van den Dikkenberg
  34. 0-2 Argjend Selimi
  65. 1-2 Ashraf Azzouz
  67. 1-3 Yannick Bouw
  85. 1-4 Jeffrey van den Dikkenberg