• Eemdijk boekt belangrijke zege op Harkemase Boys

17 mrt 2024 PeterPieuw
  • Door een doelpunt van Jordie Huijgen, een kwartier voor tijd, heeft Eemdijk met 1-0 gewonnen van Harkemase Boys. Met deze overwinning en de drie punten die daarmee behaald werden, heeft Eemdijk weer wat afstand genomen van de onderste plaatsen en staat het nu elfde.

Willem Romp moest puzzelen met de opstelling. Dennis Hollart kon niet spelen en Justin van Groen was geschorst. Tot overmaat van ramp raakte Sven Deen in de warming up geblesseerd. Voor hem kwam Zeger Duijst in de basisopstelling en speelde Eemdijk in een 5-3-2 formatie. De eerste helft was vrij gezapig en er gebeurde niet veel opwindends. Harkema had iets meer aandeel in het spel en keeper Jauke Beekhuis moest twee keer redding brengen. Eemdijk was wel een paar keer voorin te vinden zonder tot echt grote kansen te komen. Op een schot van Zeger Duijst en op een kopbal van een eigen speler was de goalie van Harkema attent en hield beiden keren met zijn vuisten de bal uit het doel. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg na het vertoonde spel van beide ploegen.

Na de rust werd het wat leuker. Het spel golfde wat meer op en neer. Jesper van Dalen schoot voorlangs en Eemdijk had geluk dat na een goede aanval Thomas Prinsen de bal op de lat schoot. Inmiddels was Jordie Huijgen in het veld gekomen voor Zeger Duijst. En het was Jordie die het thuispubliek deed juichen. Eemdijk kreeg aan de zijkant, voor de tribune net over de middenlijn, een vrije bal. Freek van Belzen slingerde de bal van ver richting het strafschopgebied. Daar stuiterde bal een keer en schoot door naar de tweede paal. Daar dook Jordie Huijgen op en hij ramde bal hoog in het dak van het doel (1-0). Harkema had een aantal verse krachten ingebracht en was een paar minuten na het doelpunt via Joris Adams gevaarlijk. Zijn schot verdween maar net over het doel. Met vereende krachten werd de minimale voorspong door Eemdijk verdedigd. Harkema werd niet meer echt gevaarlijk en na een kleine vier minuten blessuretijd klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bjorn Kuiper.

Voor de tweede keer dit seizoen won Eemdijk thuis van Harkemase Boys en de blijdschap met deze overwinning was groot bij iedereen van Eemdijk. Ook mooi was de invalbeurt van Argjend Selimi. Na maanden van blessureleed maakte hij zijn rentree op het veld. Met de belangrijke wedstrijden die nog komen is het fijn dat hij weer minuten kan maken. Volgende week gaat Eemdijk op bezoek bij DVS’33.

Opstelling Eemdijk:
    Jauke Beekhuis, Zeger Duijst (61. Jordie Huijgen), Rick Blokhuis, Jasper Beekhuis, Peter van de Groep, Freek van Belzen, Sjohn van Gulik, Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Yannick Bouw (82. Argjend Selimi), Jordy Hilterman.

Scoreverloop:
    76. 1-0 Jordie Huijgen