• Eemdijk blijft gedesillusioneerd achter na gelijkspel tegen VVOG

  8 jun 2022 Redactie
 • Eemdijk is er dinsdagavond niet in geslaagd VVOG over de knie te leggen. Hoewel er een verdiende 2-0 voorsprong werd genomen middels goals van Jeffrey van den Dikkenberg en Argjend Selimi wisten de bezoekers uit Harderwijk in de laatste minuut alsnog langszij te komen door een voorval dat voor veel stof tot napraten zorgde.

 • Eemdijk zakte in de beginfase van het duel met VVOG iets in om zich te oriënteren op de speelwijze van de bezoekers. Verder dan een vrije trap van de ons bekende Rafik El Hamdi, die de bal over schoot, kwam de equipe van voormalig assistent-bondscoach Dwight Lodeweges niet. Daarna nam Eemdijk het spel over en duurde het niet lang voordat de score werd geopend. Na een goede aanval over de linkerkant zette Van den Dikkenberg de bal te hard voor, maar de meegelopen Selimi nam de bal knap aan op de rand van de zestien. Na een één-tweetje met Jesper van Dalen leek de aanval in schoonheid te stranden, ware het niet dat Van Dalen de bal bij Bruce Lūcke ontfutselde. De technisch begaafde Achtervelder gaf daarna een voorzet op maat op Van den Dikkenberg, die de 1-0 met het hoofd langs VVOG-doelman Paul Eppink kopte. 

  Eemdijk zat op het juiste spoor en VVOG moest eigenlijk alleen maar in zijn achteruit. Tot een corner van Eemdijk, waarna de Harderwijkers razendsnel counterden. Voormalig Spakenburg-spits Jeremy de Graaf schoot gelukkig voor ons via een verdediger naast. De corner leverde niets op. Voor de thee kreeg Eemdijk nog een megakans om de marge te verdubbelen. Een lage, bekeken voorzet van Zeger Beukers viel voor de voeten van Selimi, maar de pijlsnelle aanvaller verzuimde het leer de juiste richting mee te geven. Zodoende was het 1-0 bij de rust na een bij vlagen aantrekkelijk eerste bedrijf.

  Tweede helft

  Na de rust zakte Eemdijk wederom wat in om vanuit de counter de gasten pijn te doen. Frank Heus vond Eppink twee keer op zijn weg in dezelfde actie, maar niet veel later viel toch de goal. Goed doorgaan op het middenveld van Heus leverde Eemdijk balbezit op. Met een dieptebal zette de Amersfoorter zijn maatje Selimi alleen voor Eppink. Selimi schoof het leer onder de VVOG-goalie door binnen: 2-0. 

  Een minuut later kreeg doelpuntenmaker Selimi dé kans om de genadeklap uit te delen. Balverlies in de Harderwijkse defensie – Michel Goossensen ving de bal op – bracht Van Dalen op de helft van VVOG aan de bal. Met een sierlijke passeerbeweging liet ‘onze Frenkie de Jong’ verdediger Lūcke vertwijfeld achter en zette met links voor. Selimi hoefde de bal alleen maar in het lege doel te werken, maar kreeg hem op de hak. Daardoor schoot hij over en zo liet Eemdijk na de tegenstander acht tellen te geven. 

  Zoals vaker in het voetbal viel de goal niet veel later aan de andere kant. Pernelly Biya was de doelpuntenmaker, al moet gezegd worden dat Eemdijk enigszins hielp. De Graaf ging aan de rechterkant Hollart voorbij, waarna hij met rechts de bal voor gaf. Beukers twijfelde daarop om de bal weg te koppen en koos ervoor de bal weg te werken. Helaas was Job Hoogendoorn iets eerder bij de bal, waarna hij zomaar voor de voeten van Biya viel. Die werkte met links binnen: 2-1.

  Eemdijk was door de tegentreffer echter niet van slag en ging op zoek naar wederom een verdubbeling van de marge. Selimi vond na een lange solo echter Eppink op zijn weg na een puntertje. Net toen iedereen zich verzoend had met een 2-1 einduitslag ging het echter alsnog mis voor Eemdijk.

  Dwaling arbiter Roeleveld

  Arbiter Roeleveld gaf diep in de blessuretijd een strafschop aan VVOG omdat Jordie Huijgen hands zou hebben gemaakt. De centrale verdediger kreeg de bal echter van een halve meter afstand tegen zijn arm – die hij voor zijn borst hield – aangeschoten. Tot onbegrip van alles en iedereen – ook die met een VVOG-hart – wees de leidsman naar de stip. Daarop reageerden de ‘Diekers’ furieus, waarna Roeleveld zonder pardon aanvoerder Jan Pieter Hartog en Huijgen met direct rood van het veld stuurde. De Graaf pakte het cadeautje uit: 2-2.

  Direct daarna was de wedstrijd tegen einde. Ongeloof en onbegrip nam deel van sportpark De Vinken. De overtuiging was dat Eemdijk werd bestolen door de arbitrage. Maar er was ook plaats voor trots. Want de manschappen van Willem Romp legden VVOG toch vijf kwartier hun wil op. Als er zaterdag met diezelfde intentie wordt gespeeld, moet het goedkomen, mannen! Zet hem op!

  De return VVOG – Eemdijk wordt zaterdag 11 juni gespeeld op sportpark De Strokel in Harderwijk. De aftrap is om 14:30 uur. Tot dan!

  Eemdijk – VVOG 2-2 (1-0)
  21. Jeffrey van den Dikkenberg 1-0, 64. Argjend Selimi 2-0, 77. Pernelly Biya 2-1, 90+4. Jeremy de Graaf 2-2 (strafschop)
  Rode kaarten: 90+3. Jordie Huijgen en Jan Pieter Hartog (beiden Eemdijk)