• Eemdijk bereikt volgende ronde Districtsbeker

  13 okt 2021 PeterPieuw
 • In Veenendaal speelde Eemdijk tegen zaterdag 2e klasser VRC voor de Districtsbeker. Eemdijk speelde in een 5-3-2 systeem en ging goed van start. In de 3e minuut werd de opgekomen Zeger Beukers bereikt. Zeger gaf de bal uit de lucht in één keer knap voor op Nigel van Zelst die simpel kon binnentikken (0-1). Daarna werd het spel wat minder van Eemdijk en VRC scoorde de 1-1 met een fraai schot in de bovenhoek.
  Er werd weer een tandje bijgeschakeld. Jesper van Dalen bekroonde het overwicht met een doelpunt. Zijn schot vanaf de zestien werd aangeraakt door een VRC-verdediger en verdween in het doel (1-2). Dit was tevens de ruststand.

  2e Helft.

  Na de rust was het snel weer gelijk. Balverlies op het middenveld werd door VRC afgestraft met een doelpunt waarbij VRC vrij makkelijk door de verdediging van Eemdijk combineerde.
  Eemdijk ging weer op zoek naar een voorsprong. Die kwam in de 62e minuut. Niels de Jong had een fijne assist op de ingevallen Cem ter Burg en Cem scoorde fraai (2-3).
  VRC probeerde om weer gelijk te maken maar buiten een paar dreigende acties kwam Eemdijk niet echt meer in de problemen. Via een mooie vrije bal van Jesper van Dalen en nog een goal van Nigel, assist van Bie Meester, werd het uiteindelijk 2-5.


  Opstelling Eemdijk: Jeroen de Harder; Zeger Beukers, Jordie Huijgen, Jan Pieter Hartog, Jeffrey Van den Dikkenberg, Freek Van Belzen; Rick Blokhuis, Jesper Van Dalen, Frank Heus; Nigel Van Zelst, Niels de Jong.

  Wissels:
  46. Cem ter Burg voor Jan Pieter Hartog
  64. Wesley Mink voor Zeger Beukers
  64. Bie Meester voor Niels de Jong
  72. William Berendse voor Freek van Belzen

  Scoreverloop:

  03. 0-1 Nigel van Zelst
  14. 1-1
  22. 1-2 Jesper van Dalen
  50. 2-2
  62. 2-3 Cem ter Burg
  82. 2-4 Jesper van Dalen
  90. 2-5 Nigel van Zelst