• Eemdijk alleen aan kop na verdiende zege op RKAV Volendam

  3 sep 2023
 • Eemdijk is na drie wedstrijden de trotse koploper van de Derde Divisie A. Na de 3-1 overwinning op RKAV Volendam is Eemdijk de enige ploeg zonder puntenverlies en is het de competitie meer dan uitstekend gestart.

  Eemdijk moest het stellen zonder de geblesseerden Sjohn van Gulik en Sven Deen. Jeffrey van den Dikkenberg had daarom de aanvoerdersband om zijn arm en Michel Goossensens had een basisplaats op het middenveld.

  Eemdijk speelde een vrij goede eerste helft en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Jesper van Dalen had een prima actie in huis en schoot de bal fraai in de verre hoek achter keeper Dion Vlak. Na 20 minuten zat Eemdijk op rozen. Jordy Hilterman stuurde met een geweldige steekbal door de Volendamse linies Michel Goossensen weg. Die kon nog net voor de achterlijn de bal laag voorgeven. Bij de eerste paal kroop Yannick Bouw voor zijn verdediger en schoot de bal hoog in het dak van het doel (2-0).

  Direct daarna een tegenvaller voor Eemdijk. Argjend Selimi raakte geblesseerd en moest zich laten vervangen door Cem ter Burg. Tot aan de rust kreeg Eemdijk nog een aantal kansen. De grootste was voor Ter Burg, die alleen op keeper Vlak kon afgaan. Hij besloot echter de bal breed te leggen op de meegelopen Van den Dikkenberg, maar deed dat helaas onnauwkeurig en de kans ging verloren. Met 2-0 werden de kleedkamers opgezocht en de voorsprong voor Eemdijk had eigenlijk 3 of misschien wel 4-0 moeten zijn.

  In de tweede helft probeerde Volendam van alles om weer in de wedstrijd te komen. Veelvuldig waren ze op de helft van Eemdijk te vinden en men kreeg één behoorlijke kans die echter net naast werd geschoten. De wedstrijd leek beslist toen Bouw alleen voor de keeper werd gezet door Van den Dikkenberg en hij de 3-0 binnenschoof. Even later moest keeper Wouter Beukers zich laten vervangen door Jauke Beekhuis. Jauke kon direct daarna de bal uit het net halen toen hij geen antwoord had op het schot van Azzedine Sout (3-1). Daarna drong Volendam nog aan en schoot van dichtbij nog op de lat. Verder liet Eemdijk het niet komen en pakte daarmee de volle buit van 9 punten na drie wedstrijden.

  Opstelling Eemdijk:
  Wouter Beukers (82. Jauke Beekhuis), Rick Blokhuis (82. Zeger Beukers), Peter van de Groep, Justin van Groen, Michel Goossensen (71. Dennis Hollart), Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Jordy Hilterman (82. Willem Bout), Yannick Bouw, Argjend Selimi (26. Cem ter Burg)

  Scoreverloop:
  05. 1-0 Jesper van Dalen
  21. 2-0 Yannick Bouw
  79. 3-0 Yannick Bouw
  84. 3-1 Azzedine Sout