• Opstelling
  Ronnie,
  Hijmen, René, Wouter, Lucas,
  Amare, Dominique, Martijn, Harm
  Wessel, Rik

  Er moest deze middag aangetreden worden tegen VOP, uit had Eemdijk hiervan gewonnen met 3-1, maar dat gaf geen gearantie voor een gemakkelijke wedstrijd, de uitwedstrijd had Eemdijk het ook al moeilijk, en zeker met hun counters en snelle spitsen. De eerste 10 minuten waren voor Eemdijk, er werd goed gepeeld in de ruimtes en het veld werd goed breed gehouden, zo kwamen er een paar goede voorzetten vanaf de rechterkant, kansjes voor Rik en Wessel, maar het wilde nog niet lukken. In de 12e min. ging Martijn een duel aan op het middenveld en kwam verkeerd terecht op zijn schouder, men kon meteen zien dat het niet goed zat, de schouder was uit de kom, en Martijn kon niet meer verder, een aderlating voor Eemdijk, voor hem kwam Aron in het veld, Wouter (speelde zeer sterk) kwam op zes te spelen en Aron(schakelde prima zijn man uit) in het centrum van de verdediging. VOP werd feller en Eemdijk zakte ver terug, Toch was het Eemdijk die de score opende, uit het niets, in de 27e min. een vrijetrap vanaf de linkerkant, zijkant 16 meter, een schitterende trap van wessel, waar nog wel op ingelopen werd, maar door niemand geraakt werd en de bal verdween in de verste hoek 1-0.

  Nog geen 5 minuten later weer een vrije trap voor Eemdijk, op 20 meter bijna recht voor het doel, nu was het Rik die de bal schitterend om de muur heen draaide en de bal laag in de hoek schoot 2-0. Toch was het Vop die weer aanzette, en Eemdijk liet het wel toe, een schot van een speler van Vop werd tot corner verwerkt door Ronnie, de hoekschop leverde niets op. Het fluitsignal klonk en beide partijen konden gaan rusten.

  2e helft

  Eemdijk wist dat als ze de 3-0 zouden maken de drie punten binnen zouden zijn, maar dat zou die middag niet gebeuren, De achterhoede van Eemdijk speelde een sterke partij met in de hoofdrol René, hij moest een aantal keren tot het uiterste gaan, ook verbaal naar zijn mede spelers, en dat heeft zeker geholpen. Na 15 minuten spelen in de 2e helft werd wouter (werk) vervangen door Joost, hij kwam rechts in de verdediging te spelen en nu kwam Hijmen op zes te spelen. Er was één speler bij VOP, waar Eemdijk geen raad mee wist, een robuuste middenvelder, die steeds voor gevaar stichtte en het middenveld van Eemdijk keer op keer te kijk zette. Zo kreeg VOP ook kansen Eemdijk zakte ver terug, en dat blijft gevaarlijk, door een aantal keren goed optreden van de verdediging en de keeper van Eemdijk kon men een tegendoelpunt voorkomen. Er werd nog gewisseld door Eemdijk, Mike kwam erin voor Harm en Chirstian kwam erin voor Wessel, beide frisse jongens jaagde op de bal en probeerde zo de aanval van VOP te onderbreken, wat een aantal keren goed lukte. Ook Eemdijk kreeg wat kansjes, de grootste kans was deze middag voor Rik, de bal werd vanaf links schitterend voorgeven op de inkomen Rik, maar hij schoot de bal over het doel, het had kat in bakkie geweest voor Eemdijk. En zoals altijd, als jezelf de wedstrijd niet in het slot gooit, wordt er meestal gescoord aan de andere kant, Toch had Eemdijk de wedstrijd onder controle er werd vanuit de achterhoede goed rondgespeeld en VOP kwam er niet meer aan, totdat er een fout gemaakt werd door Eemdijk op het middenveld en VOP hiervan profiteerde, de bal werd snel op rechts gespeeld en de voorzet was niet te missen en met een bekeken schot werd de goed keepende Ronnie geklopt 2-1, met nog 10 minuten op de klok, kon het nog wel eens billen knijpen worden voor Eemdijk, en dat gebeurde dan ook, Eemdijk werd terug gedrongen tot in de zestien, door weer goed ingrijpen door middenveld en verdediging en als sluitpost Ronnie, wist Eemdijk de eindstreep te halen en zo de drie punten thuis te behouden.

  Volgende week wacht de ongeslagen koploper APWC.

  Man off the match: René van Twillert