• Opstelling Eemdijk

  Ronnie
  Joost, René, Aron, Frenk
  Amare, Dominique, Martijn, Harm
  Wessel, Rik

  Eemdijk is deze middag afgereisd met maar twee wisselspelers, Christian (pijnlijke knie) en Jonathan die nog herstellende is van een gebroken middenvoetsbeentje, na acht weken afwezig te zijn geweest, bij een inval beurt zal hij de opdracht krijgen om zo diep mogelijk te gaan staan en voor de rest geen risico’s, de andere vier spelers moesten verstek laten gaan door werk en een gezellig avondje uit ( aanvang wedstrijd 16.00 uur ), Ronnie speelde deze middag zijn tweede wedstrijd ( bij Eemdijk 2 op doel gestaan door ziekte van hun eigen keeper ) hopen voor Eemdijk dat er deze middag niet te veel gekke dingen gebeuren.

  In de 6e min. eerste kans Eemdijk, verkeerde terugspeelbal van Hooglanderveen, Wessel pikt de bal op, komt voor de keeper en schiet hard over. Een paar minuten later een aanval van Hooglanderveen vanaf rechts een voorzet en wordt net over het doel van Eemdijk gekopt. Eemdijk zoekt steeds de aanval, maar het is Hooglanderveen die bij bal verovering gevaarlijk is en de omschakeling bij Eemdijk niet optimaal is. Toch is het Eemdijk die in de 13e minuut de score opent na een mooie aanval, vanaf links speelt Harm de bal naar Dominique, die met een prachtige pass door het centrum, weer de kans bied aan Wessel die het gat induikt en nu wel de bal beheerst langs de keeper schiet 0-1. Een paar minuten later is het weer Harm die nu rechtstreeks de bal naar Wessel passt, die kapt de bal en schiet tegen een been van de tegenstander en houdt er een corner aan over, de corner wordt genomen door Wessel zelf, de bal gaat voorlangs en de inkomende Aron schiet de bal tegen de op de lijn staande speler van Hooglanderveen en houdt Eemdijk op 0-1 i.p.v 0-2. Eemdijk is iets te gehaast in de eindpass, Eemdijk wil te snel naar de goal en daardoor gaan er een aantal aanvallen verloren. In de 27e min. Is het Hooglanderveen die de score weer gelijk trekt uit een vrije trap, die schitterend in de verste bovenhoek de keeper van Eemdijk kansloos laat 1-1. Wat later is Het Rik die een kans, na een pass van Frenk, niet weet te benutten. In de 30 min. krijgt Eemdijk een vrije trap iets buiten de zestien, recht voor het doel, Het is Rik die achter de bal gaat staan, hij neemt een aanloop en schiet de bal rechts langs de muur hard en strak in de hoek, een geweldige vrije trap 1-2. Eemdijk is in die fase sterker dan Hooglanderveen, maar ze blijven gevaarlijk in de counter, maar de achterhoede van Eemdijk weten de spitsen goed in bedwang te houden. Eemdijk kan gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

  2e helft

  Er is gewisseld aan Eemdijk zijde, Christian is er ingekomen voor Harm, nog niet helemaal fit van een flinke oorontsteking, Christian gaat rechtsback, Joost rechts op het middenveld en Amare schuift naar de linkerzijde. Het is Hooglanderveen die het scherpst uit de kleedkamer komt en binnen een paar minuten al een schitterende kans krijgt, de bal wordt over de achterhoede gespeeld en het is de spits van Hooglanderveen die het centrum van Eemdijk het nakijken geeft, maar door super optreden van Ronnie, weet hij de 2-2 te voorkomen. Hooglanderveen ruikt dat er meer te halen is en gaat scherp de duels in, Eemdijk is wat van slag, en zal een tandje bij moeten zetten. Op rechts is er met Christian en Joost toch wat meer snelheid gekomen. In de 18e min. komt de bal bij Dominique die speelt Wessel in die op zijn beurt een steekpass geeft op Rik, maar voor de keeper kiest hij voor de moeilijkste oplossing en lobt de bal over het doel. Even later een snelle aanval op de rechterkant, de bal wordt ingespeeld door Christian op Martijn en die ziet Joost versnellen en passt de bal goed voor de lopende Joost en op snelheid gaat hij langs zijn tegenstander en geeft de bal goed voor, maar de bal wordt sterk weggekopt door de één van de centrum spelers. Twee minuten later is het Hooglanderveen die de stand gelijk had moeten trekken, een pass vanaf het middenveld, wordt door Frenk verkeerd ingeschat en de rechterspits komt schuin voor de keeper van Eemdijk, maar zijn schot gaat voorlangs. Weer een paar minuten later is het Eemdijk die de wedstrijd in het slot gooit, de bal komt bij Wessel, die opnieuw Rik de kans biedt en nu wel zijn kans weet te benutten door de bal hard binnen te schieten 1-3, Eemdijk is in veilige haven, we zitten nu in de 24e minuut. Toch zijn de counters van Hooglanderveen nog steeds gevaarlijk, maar het is Aron die deze middag goed staat te verdedigen, en op de juiste momenten de bal weet te ontfrutselen van zijn directe tegenstander. In de 30e min een bal van Wessel op Amare maar deze schiet tegen de keeper. In de 32e min. is het Dominique die de bal verovert en bediend de inkomende Rik precies op maat en die schiet de 1-4 in de touwen. In de 33e min. verlaat Wessel het veld en komt Harm er weer in. In de 38e min. is het weer Ronnie die een doelpunt weet te voorkomen, een aanval van Hooglanderveen komt bij een speler die vanaf 12 meter van de goal hard in schiet maar Ronnie weet de bal te pareren. Drie minuten later weer een schot van dichtbij en weer is het Ronnie die bal weet te stoppen. Het is een wedstrijd van de kansen. Bij vlagen was het mooi voetbal, maar ook vaak rommelig, door te gehaast spelen van Eemdijk kant. Het eindsignaal klinkt! Eemdijk weet ook nu weer te winnen en blijft nog steeds in de race voor het kampioenschap.

  Man of the match: Twee spelers:
  Dominique: constant aanspeelbaar en met het strooien van goede passes.
  Rik (een plaag voor de verdediging van Hooglanderveen) met drie belangrijke goals.