• Opstelling Eemdijk A1
  Ronnie
  Frenk, René, Aron, Lucas
  Hijmen, Dominique, Martijn, Rik
  Wessel, Amare

  Eemdijk A1 vanaf het fluitsignaal, sterk van start, er werd meteen druk naar voren gezet.

  In de 3e min. versierd Eemdijk een corner, Wessel neemt deze corner voortreffelijk en wie anders dan Martijn, kan zo'n klusje klaren, hij torent boven de verdediging uit van Roda en kopt strak de 1-0 binnen. Weer een droomstart voor Eemdijk. Er wordt de eerste 15 minuten goed gespeeld. In de 7e min. Een mooie aanval via Frenk, hij speelt de bal op Amare en die stuurt Rik weg op links, maar hij schiet de bal hoog over, daarna krijgt Roda wat meer grip op de wedstrijd, en zijn er ook aanvallen aan Roda kant en leveren toch gevaar op voor Eemdijk, de verdediging moet een paar keer flink aan de bak, het is Aron die een goede aanval van Roda weet te stoppen. Op het middenveld is het Martijn die weer ongelofelijk veel werk verzet, Lucas die zijn directe tegenstander perfect uitschakelt, Frenk, Aron en René hun taak naar behoren uitvoeren. In de 34e min weer een mooie aanval van Eemdijk, nu is het Dominique die Wessel inspeelt en die vervolgens Rik de volgende kans biedt maar Rik heeft zijn vizier nog niet op scherp en schiet weer over. In de 37e min is het weer Dominique die een aanval opzet, Lucas is opgekomen op de linkerkant en krijgt de bal van Dominique en speelt de bal op de vrijstaande Martijn op de 16 meter, maar zijn schot gaat naast. In de 40 min. gaat het door fout uitverdedigen Van Aron bijna mis, de bal wordt verkeerd ingespeeld en komt in de voeten van een Roda speler, en die speelt de bal direct door naar de vrijstaande spits, die opduikt voor de keeper van Eemdijk, maar door goed uit zijn doel te komen verkleint hij de hoek voor de spits en met een prachtige redding, weet Ronnie de gelijkmaker te voorkomen, en nog op slag van rust weet Eemdijk de score uit te bouwen naar 2-0. Een prachtig opgezette aanval van Eemdijk, het begint weer bij Dominique, hij krijgt de bal en ziet dat Rik op links zich ontdoet van zijn directe tegenstander, Dominique snijdt de bal door de verdediging, precies voor de linkervoet van Rik, die de bal ineens strak en laag voorgeeft op de ingekomen Wessel, die laat deze kans niet onbenut en schiet de bal binnenkant voet langs de keeper 2-0 (een aanval uit het boekje) in plaats van de 1-1 een paar minuten geleden, staat het nu ineens 2-0 voor Eemdijk, en mag men gaan rusten.

  2e helft

  Er is gewisseld aan Eemdijk zijde, Joost is er ingekomen voor Frenk en Wouter voor Aron. Nu is het Roda die sterk begint en in de 3e min al de bovenkant lat raakt van Eemdijk.

  In de 12e min. is het Roda die de spanning terug brengt in de wedstrijd, na een prachtige solo van een speler van Roda, die slalomt langs een viertal spelers van Eemdijk en schiet beheerst de 2-1 binnen. Eemdijk is even van slag, er wordt een paar minuten later bij Eemdijk gewisseld, dat is in de 17e min. Harm komt erin voor Amare, Harm komt links op het middenveld en Rik gaat naast Wessel spelen in de spits, het begint weer te draaien bij Eemdijk, het is Harm die het team op sleeptouw neemt, met een geweldige inzet, aannames en strooien van passes, zie je Eemdijk weer gevaarlijk worden, een mooie aanval op links die begint bij Harm, waaruit een corner ontstaat, het is wessel die deze corner neemt, de bal wordt weggekopt en komt op de zestien, waar Dominique de bal aanneemt met de borst en met een geweldige halve omhaal de bal in de verste hoek ziet verdwijnen, een schitterende goal 3-1. Even later is het Roda die weer een kansje krijgt maar het is Ronnie die op de goede plek staat en de bal weet te pareren. Eemdijk wordt sterker, ook op rechts met Joost en Hijmen snelle aanvallen weet op te zetten, even later wordt de moe gestreden Hijmen vervangen door Cristiaan die gaat spelen op dec rechtsback plaats en Joost gaat rechts op het middenveld spelen, ook Cristiaan valt goed in en zorgt met Joost voor veel snelheid op de rechterflank. in de 34e min. is het een aanval die weer begint bij Harm, hij speelt de bal naar wouter die ingeschoven is naar het middenveld, die speelt de bal naar Martijn en met een prachtige steekpass op de vertrokken Rik en voor de keeper deze kans nu wel weet te benutten en schiet de 4-1 binnen. In de 37e min. Een aanval van Roda, maar het is René die op tijd naar voren stapt en zo de speler buitenspel zet. In de 40e min. Is het Harm die de bal tussen de verdediging speelt en het is weer Rik die er met de bal vandoor gaat en beheerst de 5-1 binnen schiet. In de laatste paar minuten van de wedstrijd is het Roda die nog een keer weet te scoren 5-2. Dit is tevens de eindstand.

  We hebben deze middag weer genoten van het goede voetbal van Eemdijk A1.

  Man of the match: Harm Schaap