• Eemdijk A1 wint met 1-2 van fysiek sterk Achterveld A1

  24 jan 2016 Jaap de Graaf
 • Opstelling
  Ronnie,
  Joost, René, Martijn, Lucas
  Hijmen, Frenk, Dominique, Amare
  Wessel, Aron

  Eemdijk moest een Zaterdagmiddag de wedstrijd inhalen tegen de altijd fysiek zeer sterk spelende Achterveld. Op de ranglijst stond Eemdijk met een wedstrijd en vier punten minder dan koploper APWC, bij winst van Eemdijk kon men op één punt komen van de koploper, bij voorbaat wist Eemdijk dat het deze middag geen gemakelijke opgave zou worden. Voorin speelde Eemdijk met Aron (normaal verdediger) om wat meer lengte te creëren. Na het fluitsignal zag men al snel dat Achterveld voor de winst ging, het meeste balbezit was voor Achterveld, er werd met veel passie gespeeld, en Eemdijk moest flink aan de bak, het werd zoals van tevoren al besproken, een slijtageslag, Eemdijk verloor bijna alle eerste duels en ja dan wordt het een lastige middag, Aron had het moeilijk tegen de zeer sterke voorstopper van Achterveld, het enige wat Aron kon doen was keihard werken en dat deed hij zeker. Na een 25 minuten zakte het een beetje af bij Achterveld, en kreeg Eemdijk een beetje meer lucht, Achterveld was gevaarlijk uit de stilstaande situaties zoals met corners en vrijetrappen, de verdediging van Eemdijk stond wel goed, en aticipeerde op de juiste momenten, de keeper van Eemdijk, stond een aantal keren op de juiste plek om een paar schoten van Achterveld te pareren. De eerste helft liep op een eind, maar wat niemand verwachte, gebeurde toch, het was Aron die de bal tussen drie spelers van Achterveld op Wessel speelde, die als een ,duveltje uit een doosje, de bal meenam en voordat de keeper wat kon uitrichten, de bal beheerst in de hoek schoot 0-1, een lekkere binnenkomer op slag van rust. Toch kreeg Achterveld nog voor rust een kans op 1-1 maar de bal ging via de buitenkant van de paal naast. De rust werd gehaald met een 0-1 voorsprong.

  2e helft

  Eemdijk kwam met twee verse spelers in het veld, Harm en Rik voor Aron en Joost. Harm kwam links op het middenveld, Amare ging op rechts spelen en Hijmen rechtsachter. Amare speelde in de eerste helft verdedigend al sterk, maar in de 2e helft kwam hij ook aanvallend beter uit de verf, en groeide zo uit tot man of the match.

  Achterveld moest komen en dat zou ruimte op moeten leveren voor Eemdijk, en ja hoor, in de 53e minuut was het wederom wessel, die de bal doorgekopt kreeg van Rik, vliegensvlug de bal oppikte achter zijn tegenstander en met een prachtig binnenkantvoet beweging de bal langs de keeper schoot 0-2. Dit moest de knockout zijn voor Achterveld, maar niets was minder waar, ondertussen was er weer gewisseld door Eemdijk, Christian kwam erin voor de geblesseerde Frenk, Hijmen kwam te spelen op zes en Christian rechtsachter. In de 18e min. was het door verkeerd inpassen van Eemdijk, Achterveld die hiervan profiteerde en de bal in de hoek schoot, Christian deed nog een uiterste krachtinspanning om de bal met een sliding weg te werken, maar het mocht niet baten 1-2. Een paar minuten later was het Martijn, die geel kreeg door een ongelukkige actie, en moest 10 minuten naar de bank. Met nog 20 minuten spelen kwam Mike erin voor de geblesseerde Dominique. Eemdijk kwam daarna niet echt meer in de problemen, en had de wedstrijd redelijk onder controle, het was Rik die 10 minuten voor het einde de wedstrijd had kunnen beslissen, een snelle uitval en een mooie actie van Rik, leverde net geen doelpunt op voor Eemdijk.

  Eemdijk haalde de eindstreep, een pluim voor alle spelers van Eemdijk, het was niet altijd even mooi, maar er werd wel gestreden, en dat leverde toch wel de drie punten op.

  Eemdijk staat nu op één punt van koploper APWC.

  Man of the match: Amare