• Eemdijk A1 verliest van CJVV A1 met 4-2 ondanks 60 tot 70% balbezit

  4 mei 2016 Jaap de Graaf
 • Opstelling Eemdijk A1
  Ronnie
  Joost, René, Aron, Rik
  Hijmen, Jonathan, Martijn, Harm,
  Wessel, Frenk

  Vanmiddag werd er gespeeld tgen het sterk spelende CJVV, twee weken terug nog gewonnen van de koploper APWC, en nog kans op de 2e plaats in de competitie, als er vanmiddag gewonnen wordt van Eemdijk.
  Eemdijk liet zien dat ze niet gekomen waren voor een punt, en bij verlies van APWC nog kans op het kampioenschap, en zocht meteen de aanval, maar het was CJVV die de bal na 2 minuten al in het net had liggen, een mooie aanval van vanaf het middenveld, de bal wordt goed langs het centrum van Eemdijk gespeeld en de spits is slim weggelopen en schiet de bal langs de uitgelopen Ronnie 1-0. Een paar minuten later is het weer bijna raak, Eemdijk zoekt de aanval maar bij balverlies is het weer CJVV die levensgevaarlijk is met zijn counter, maar nu gaat de bal naast. In de 5e minuut is het Wessel die door de achterhoede van CJVV slalomt en schiet hard op de keeper en in de rebound is het Harm die nog probeert in te schieten, maar de bal wordt verwerkt tot corner. In de 18e min. heeft Eemdijk een corner, het is Wessel die de bal op het hoofd van Aron plaatst, maar die kopt net naast. Eemdijk is sterker en heeft het grootste gedeelte balbezit, maar het is CJVV die zeer gevaarlijk is met hun omschakeling. In de 32e min speelt Aron de bal verkeerd in op het middenveld CJVV schakelt weer super snel om en speelt de bal meteen naar één van hun spitsen die weer te snel is voor de defensie en met een knap schot de 2-0 op het scorebord zet. Er moet wat omgezet worden voor Eemdijk, Dominique hele week niet getraind (licht geblesseerd) gaat zich warm lopen. Vijf minuten later is het weer CJVV die een snelle aanval opzet, de bal komt op rechts en speelt tusendoor en de spits van CJVV schiet de bal goed binnen 3-0. Er wordt gewisseld door Eemdijk, Dominique komt erin voor Aron, Martijn komt in Het centrum en Jonathan op zes, Dominique met de punt naar voren. Eemdijk krijgt nog wat kansen maar er wordt niet meer gescoord en Eemdijk gaat rusten met een 3-0 achterstand.

  2e helft
  Eemdijk heeft wat omzettingen gedaan, Harm is gewisseld voor Amare, Frenk speelt nu rechtsback, Joost op links, Rik naast Wessel. Eemdijk komt sterk uit de kleedkamer en weet dit is onze laatste kans, en zet alles op alles om hier nog een punt weg te slepen. In de 7e min. is het Jonathan die Rik wegstuurd en schuin voor de keeper de bal hard inschiet maar de de keeper laat zich niet verschalken. In de 9e minuut is er een corner voor Eemdijk, Rik is degene die de bal goed voorgeeft en het is Jonathan die de bal ineens op zijn pantoffel neemt en de keeper kansloos laat 3-1. Nog geen 3 minuten later is het 3-2, het is Rik die de aanval opzet, met een mooi balletje over de verdediging is het Wessel die voor de keeper opduikt en met een prachtige lob de bal in het doel weet te werken 3-2, de wedstrijd is weer open. In de 14e min. is het Hijmen die de weggelopen wessel bedient, maar voordat hij gevaarlijk wordt, wordt hij net buiten de zestien onderuit gehaald. De vrije trap levert niets op. Martijn laat de rest van de wedstrijd zien dat als je geconcentreerd en strak op de spits van CJVV speelt, hij geen kans meer krijgt, ondanks dat, laat de spits van CJVV deze middag veel zien en laat hij heel CJVV beter spelen, door zich regelmatig terug te laten zakken op het middenveld en zo aanspeelbaar te blijven en zich nuttig maakt voor zijn medespelers. In de 19e min. speelt Dominique de bal op de vrij gelopen Rik, maar de keeper staat op de goede plek en weet zo een doelpunt te voorkomen. Eemdijk blijft sterker. Er wordt nog gewisseld aan Eemdijk zijde, Harm komt erin voor de moegestreden Hijmen. Toch is het CJVV die de wedstrijd in de 34e minuut op slot gooit, Het is René die een overtreding net buiten de 16 meter maakt, de bal wordt hard ingeschoten en komt via de muur bij een speler van CJVV en schiet de bal beheerst binnen 4-2. De wedstrijd is gelopen de laatste minuten tikken weg, in de stand komt geen verandering meer. Volgende week wacht de laatste thuis wedstrijd tegen Achterveld A1, die moet worden gewonnen om niet de tweede plaats te verliezen aan CJVV.

  Man of the match: Martijn Varenkamp