• Eemdijk A1 verliest twee belangrijke punten in race om kampioenschap

  19 apr 2016 Jaap de Graaf
 • Opstelling
  Ronnie
  Joost, René, Aron, Lucas,
  Martijn, Jonathan
  Hijmen, Dominique, Amare,
  Rik.

  Vanmiddag moest er weer worden gewonnen door Eemdijk met in het vooruitzicht om nog kansen te maken op het kampioenschap. De koploper APWC kreeg deze middag CJVV op bezoek, een tegenstander die zeker niet onder doet voor APWC, dus wie weet wat er vanmiddag allemaal kan gebeuren. Eemdijk begint voortvarend aan het duel. In de 9e min. Krijgt Eemdijk een vrije trap buiten de 16 meter, Rik gaat achter de bal en probeert de bal over de muur te krullen, de bal wordt gekopt door een speler van Soest en de bal verdwijnt achter de keeper 1-0.
  In de 34e krijgt Rik de bal en schiet op de keeper, in de rebound schiet Amare de bal beheerst binnen 2-0.
  Ondanks de 2-0 loopt het niet allemaal vlekkeloos bij Eemdijk, er wordt teveel gelopen met de bal en de controle over de bal bij de meeste spelers is niet zoals het normaal gaat. In de 42e min, is het Rik die een overtreding maakt bij zijn eigen strafschopgebied, de vrije trap wordt hoog ingeschoten door Soest en door een windvlaag verkijkt Ronnie zich op de bal 2-1.
  Beide ploegen mogen gaan rusten.

  2e helft
  Eemdijk heeft twee spelers gewisseld, Wessel en Frenk zijn erin gekomen voor Jonathan en Amare.
  Eemdijk begint sterk aan de 2e helft, in de 4e min krijgt Wessel een dot van een kans, een balletje van Dominique tussendoor op Wessel, hij komt schuin voor de keeper, maar schiet de bal over de goal. 13e min maakt Dominique zichzelf vrij op de zestien en plaatst de bal aan de verkeerde kant van de paal. In de 16e min is het Rik die net overschiet. Twee minuten later, Rik wordt in de diepte aangespeeld en schiet tegen de keeper, Wessel is attent en weet de bal te bemachtigen, net iets binnen de zestien meter probeert Wessel de bal over de keeper en een speler te plaatsen, maar de bal komt op de lat, van daaruit ontstaat een counter van Soest, de bal wordt op links gespeeld deze speler passt de bal naar de inkomende spits en schiet beheerst de 2-2 binnen, i.p.v. 3-1 staat het ineens 2-2. Er wordt gewisseld aan Eemdijk zijde, Harm komt erin voor Hijmen. In de 27e min. wordt Dominique aangespeeld en speelt de bal direct door op rechts naar de opstomende Joost, die ziet Rik vrijstaan in de zestien en speelt hem de bal in de voeten, Rik zet een actie in en wordt daarbij aangetikt en gaat onderuit, een terechte penalty, Het is Wessel die achter de bal gaat staan, hij laat deze kans niet onbenut, de bal wordt strak langs de keeper geschoten 3-2. Er wordt gewisseld bij Eemdijk Christian komt erin voor Joost, en wat later komt Wouter erin voor Rik, die veel werk heeft verricht. De wedstrijd kabbelt naar het einde, toch moet er nog even gewisseld, Lucas moet het veld geblesseerd verlaten en Joost moet toch nog even aan de bak op de linksback positie, en wat niemand meer verwachte, gebeurde toch. In de 46e min wordt er balverlies geleden door Eemdijk op het middenveld, de bal wordt in de diepte gespeeld door Soest, de snelle spits is Joost te vlug af en het is Joost die de speler van achteren aantikt ( volgens Joost, buiten de zestien ) en de spits gaat onderuit, volgens de scheidsrechter in het strafschopgebied en krijgt in blessure tijd een penalty, Soest weet hier wel raad mee en schiet de 3-3 binnen, het is zuur voor Eemdijk en later op de middag wordt het nog erger, wanneer Eemdijk hoort dat de koploper APWC thuis van CJVV heeft verloren. Het gat tussen de koploper en Eemdijk is nu drie punten, gevolgd door CJVV op negen punten met een wedstrijd minder.
  De volgende belangrijke wedstrijden voor plek één, twee, drie, zijn:
  CJVV A1 – Eemdijk A1 en VOP A1 – APWC A1 op 30-04-2016
  Er is weer van alles mogelijk!!!!!!!!!!