• Opstelling:
  Ronnie
  Joost, René, Aron, Lucas
  Harm, Martijn, Dominique, Frenk,
  Rik, Wessel.

  Eemdijk A1 verliest onnodig van APWC A1.

  Eemdijk begon de wedstrijd met te veel ontzag, APWC had de eerste competitie wedstrijd gewonnen met 10-1 en men ging dus uit van een geweldige tegenstander.
  Eemdijk begon de eerste 5 min. druk te zetten, daarna liet men zich al snel terug zakken, en liet de tegenstander komen. Op eigen helft werd APWC strak verdedigd. In de 9e min. Kwam de eerste kans voor Eemdijk, een vrije trap van Dominique op Rik werd met het hoofd geschampt en net naast gekopt. Het positie spel van APWC was beter dan dat van Eemdijk, veel positie wisselingen en een zeer bewegelijke ploeg, men moest daar even op anticiperen. In de 13e min. kreeg Lucas de bal op links en speelde de bal voor eigen goal langs en werd onderschept door de spits van APWC en schoot de bal beheerst binnen 0-1.

  Een domper voor Eemdijk, omdat men op dat moment meer grip kreeg op de tegenstander. Eemdijk gooide alle schroom van zich af en deed er een schepje bovenop. Zo kreeg Eemdijk in de gaten dat men niet onder hoefde te doen voor APWC, dit resulteerde in de 24 min. In een goal van Eemdijk, op rechts speelt Rik zich goed vrij en geeft voor op de inkomende Wessel en scoort met een simpele (lijkt) voetbeweging 1-1. In de 28e min. Is APWC levensgevaarlijk, met een prachtige pass tussen René en Lucas door, komt de rechterspits schuin voor de keeper van Eemdijk, maar door een uiterste kracht inspanning van Lucas kon erger worden voorkomen. In de 30 min. Krijgt Eemdijk in de naam van Wessel een schitterende mogelijkheid om op 2-1 te komen, een pass van Harm door het midden op wessel, die alleen voor de keeper komt en zijn schot ziet pareren op de vuisten van de keeper. Ook kreeg Eemdijk wat kop kansen in de persoon van Martijn, maar die ballen troffen geen doel. Daar tegenover krijgt APWC een paar kleine kansjes maar de achterhoede staat als een blok. In de 35e min. Goed combinatie spel van Eemdijk, wessel speelt de bal op Dominique en deze speelt de op links komende Harm die met een goede voorzet zijn bal net tot corner ziet worden verwerkt door de keeper van APWC

  We gaan rusten met een gelijke stand van 1-1.

  2e helft
  René moet in de rust achterblijven met een enkel blessure en wordt vervangen door Hijmen, Frenk gaat centraal spelen en Hijmen komt rechts op het middenveld. Er ontstaat een periode na zo’n 15 min. dat beide partijen het zo wel goed vinden. Er wordt gewisseld, Wouter komt erin voor Harm, die veel werk heeft verricht en er lichtelijk door heen zit. In de 20e min komt Jonathan erin voor de geblesseerde Aron, Wouter gaat centraal spelen en Jonathan links op het middenveld. Na die periode zie je APWC toch weer sterker worden en Eemdijk zie je conditioneel wat terug zakken. Dit resulteert in de 26e min. een goal voor APWC, er wordt wat gecombineerd door APWC en de bal komt buiten de 16 voor de voeten van een speler van APWC en bedenkt zich geen moment en schiet de bal strak in de linkerhoek onhoudbaar voor Ronnie 1-2. Even later kwamen Christian en Amare erin voor Joost en Wessel. Beide spelers vielen goed in en deden super hun best, Eemdijk probeerde de bakens nog te verzetten, met respectievelijk een schot van Dominique buiten de 16 die zo’n 2 á 3 meter overgaat, en een wanhoopschot van Rik. In de 43e min wordt het nog 1-3 voor APWC. De strijd is gestreden, dit was een zeer leerzame wedstrijd voor Eemdijk.

  Dit is 2e klasse niveau.

  Nu al zin in volgende wedstrijd!

  Man of the match: Martijn