• Eemdijk A1 neemt 2e plaats over van CJVV A1 door thuis te winnen met 3-2

  18 jun 2016 Jaap de Graaf
 • Opstelling
  Ronnie
  Wouter, René, Aron, Lucas
  Amare, Dominique, Martijn, Harm
  Wessel, Frenk

  Na ruim een maand geen wedstrijd meer te hebben gespeeld, moest Eemdijk na de winterstop meteen aan de bak tegen de op de 2e plaats geclassificeerde CJVV A1. Er stond veel wind op de vinken en de temperatuur zat rond het vriespunt. Nadat er was afgetrapt, begon het ook nog hard te sneeuwen, geen ideaal weer om te voetballen, maar ook dit soort wedstrijden horen erbij. Eemdijk kon niet beschikken over Jonathan (middenvoetsbeentje gebroken) en Rik begon als wissel (verrekking aanhechting knie). Beide partijen waren aan elkaar gewaagd. Je kon meteen zien dat CJVV goed kon voetballen, en zeker voor de winst zou gaan. Toch was de eerste kans voor Eemdijk, in de 12e min was het Dominique na een pass van Wouter die de bal op de 16 meter op de lat schoot. Even later was het CJVV die de bal net naast schoot. Een aantal minuten later was het Dominique die de bal op links speelde naar Harm, maar hij schoot een paar meter naast. CJVV bleef gevaarlijk, het is dat het centrum René en Aron en de backs Wouter en Lucas goed stonden te verdedigen en zeker niet te vergeten de onvermoeibare middenvelder Martijn. Toch was het CJVV die in de 28e min. de score opende, de bal werd niet goed weggewerkt en opgevangen zo'n 25 meter van het doel van Eemdijk, de speler van CJVV speelde de bal direct op de rechterspits, en deze speelde de inkomende aanvaller in het centrum aan, en schoot de bal via een voet van de verdediger van Eemdijk over de kansloze Ronnie 0-1.

  Eemdijk was zoekende, maar het liep niet zoals het moest lopen.

  CJVV werd sterker en wist dat ze nu door moesten drukken, zo kreeg CJVV even later de kans op 0-2, vanaf het middenveld werd de bal over de Eemdijk defensie geplaatst en de doorgelopen spits lobte over de keeper van Eemdijk, de bal ging voor het doel langs, de rechterspits van CJVV liep door en wilde de bal hard in de hoek schieten, maar het was Lucas die goed door verdedigde en zo de bal nog tot hoekschop wist te verwerken. Eemdijk wankelde, maar bleef gelukkig overeind. Het middenveld van Eemdijk had het moeilijk met de snelle omschakeling van CJVV. Toch was het CJVV die Eemdijk in het zadel hielp, de laatste minuut voor de rust was aangebroken, de bal werd weggewerkt door CJVV, de bal werd naar voren geschoten door Frenk, de bal kwam bij een verdediger van CJVV en door goed jagen van Wessel, werd de bal niet goed terug gespeeld en wist Wessel hiervan te profiteren en schoot over de uitgekomen doelman van CJVV de 1-1 binnen, Eemdijk kon gaan rusten met een gelijke stand.

  2e helft
  Eemdijk kwam met één wissel het veld op, Harm was gewisseld voor Rik. Er moest gewoon gewonnen worden, dus afwachten of Rik niet teveel last ondervond van zijn knie, Amare ging links op het middenveld spelen en Frenk aan de rechterkant. Eemdijk begon scherp aan de 2e helft, na twee minuten speelde Dominique de bal in de diepte op Rik, die schoot de bal op de paal. Een minuut later was het weer Rik die schuin voor de keeper opdook maar net naast schoot. In de 5e minuut was het raak, Frenk speelde de bal op Rik, die vanaf rechts de bal op snelheid meenam en de bal goed voorgaf op de vanaf links komende Wessel, die de bal aannam en goed wegdraaide van zijn tegenstander en de bal hard langs de keeper schoot 2-1. In de 13e min. had Wessel de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zijn schot ging voorlangs. Ook CJVV bleef gevaarlijk maar door goed verdedigen van René en zeker Lucas die deze middag uitgroeide tot man of the match. Acht minuten later werd het toch 3-1, Rik kreeg de bal op het middenveld en zag Frenk vrij staan, en speelde de bal precies voor de voeten van Frenk, de bal werd goed aangenomen, en schoot de bal beheerst in de touwen 3-1. In de 23 minuut werd er gewisseld aan Eemdijk zijde, Hijmen kwam erin voor Amare. Daarna kreeg Eemdijk in een tijdbestek van 8 minuten 2 prachtige kansen van Rik, die een lob net over de goal heen schoot en Wessel die de bal op de lat schoot, Eemdijk had moeten scoren om definitief zeker te zijn van een overwinning. Inmiddels was Christian erin gekomen voor Aron ,Christian kwam als rechtsback en Wouter kwam in het centrum te spelen. Zoals altijd, zie je wat er kan gebeuren als de kansen niet worden benut, in de 33e minuut was het CJVV die met goed combinatie spel, de wedstrijd weer helemaal opengooide, er werd de middenvelder van CJVV teveel ruimte gegeven en met een droge knal de 3-2 op het scorebord zette. Er moest nog 12 minuten gespeeld worden, en later bleek dat de scheidsrechter ook nog eens drie minuten langer had door laten spelen. Mike werd nog ingebracht voor de moe gestreden Wessel. Het werd voor Eemdijk een uiterst angstig kwartiertje, CJVV had zeker moeten scoren, drie hele mooie kansen werden niet benut het was keeper Ronnie die Eemdijk behoede voor twee verlies punten, na het eindsignaal haalde Eemdijk opgelucht adem, de belangrijke drie punten waren binnen.

  Man of the match: Lucas de Graaf