• Gisteravond was het dan zover.

  Na weken lang ernaar uitgekeken te hebben, mochten de mannen van ons-aller-Eemdijk-7 voor de 3e bekerronde aantreden tegen Spakenburg 6. Vooraf wisten we al dat dit een pittige kluif was, daar Spakenburg in de 4e klasse prima zijn mannetje staat, en met een 6e plaats wekelijks prima resultaten boekt.
  Spelen wij 6e klasse en staan daarin in de onderste regionen. Maar zoals algemeen bekend is staat bekervoetbal bekend om verrassende uitslagen.En zouden wij niet het eerste team zijn dat via een stunt de volgende ronde bereikt?

  Dit hadden we vooraf ook tegen elkaar verteld, Spakenburg zou ons ongetwijfeld onderschatten, ze zouden dit klusje 'wel even klaren'. Met dit in het achterhoofd betraden onze mannen het veld en floot arbiter van dienst, Harry Izkaya voor het begin van, wat later bleek, 90 (+8) historische minuten.

  Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Spakenburg hier niet kwam om zich te laten verrassen en werd er vroeg druk gezet. Vooral de rappe buitenspelers van Spakenburg kwamen er van het begin af aan, een paar keer gevaarlijk langs maar verder resulteerde dit niet echt in grote kansen. 

  Na een minuut of 10 werd een gevaarlijk ogende aanval onreglementair onschadelijk gemaakt door Jaimy de Graaf. Hierdoor kreeg Spakenburg een vrije bal op een mooie positie. Specialist Mike de Bruijn ging achter de bal staan en schoot deze ook keurig binnen, 0-1. 

  Het plan om Spakenburg te laten komen en op z'n Real Madrids te counteren kon dus al redelijk vroeg de prullenmand in. We moesten nu zelf aan de bak en dit resulteerde een minuut later in de gelijkmaker. Een heerlijke steekpass van Jaimy naar Mark vd groep die de bal even meenam en hem hard voorgaf, deze lage voorzet werd op waarde geschat door Perry Jelier die feilloos de 1-1 tegen de touwen werkte. Een beter moment om de gelijkmaker te scoren is er bijna niet.

  Spakenburg was door deze tegenslag enigszins in de war en begon onderling wat op elkaar te mopperen. Wat voor de mannen van Eemdijk een teken was om door te pakken. Helaas moest Peter 'kaffer' Koelewijn na 25 minuten geblesseerd het veld verlaten, zijn plek werd ingenomen door Jasper Ruizendaal. Na wat kleine kansjes waar de eind pass net niet goed aankwam was het na een kleine 30 minuten spelen toch raak. Een prachtige aanval via Steffan de Jong, Jaap Muijs en Perry Jelier werd beheerst afgerond door Mark vd Groep. 2-1! Zou het dan echt gaan spoken op sportpark de vinken vanavond? Deze tussenstand stemde ons al zeer positief. Ook het ruimschoots aanwezige publiek ging er eens goed voor zitten. Zouden ze vanavond getuigen zijn van een legendarisch eemdijk 7 avondje?

  Na de 2-1 rechtte Spakenburg de rug en kwamen ze er weer steeds gevaarlijk door, dit resulteerde in een serie voorzetten en kansen, maar de verdediging onder leiding van uitblinkers Daniel Zijl en Jaap Malestein stonden hun mannetje. En mochten ze een keer een zeldzaam steekje laten vallen dan stond daar altijd nog Bas Koppelaar. Heerlijk voetballen met deze verdediging. Met de rust in zicht gooide Eemdijk er nog maar eens een counter á la Real Madrid uit. Perry met zijn buitengewone snelheid stak het halve veld over en kwam samen met Mark vd groep op de doelman van Spakenburg af. Perry gaf de bal af, en Mark kreeg een niet te missen kans. Maar de 3-1 werd met een kat-achige redding toch voorkomen, en ook de rebound werd niet omgezet in een doelpunt. Dit was balen, 3-1 ruststand is toch een stuk lekkerder als 2-1. Wat volgde was een corner. Steffan de Jong gooide de corner voor de goal en deze werd met een heerlijk volley tegen de touwen gewerkt door Jaimy de Graaf. De goaltune kwam door de speakers en de reserve spelers rende het veld op. Na de aftrap van Spakenburg floot de scheidsrechter voor de rust en zochten beide teams de kleedkamer en de warme thee op.

  De wisselspelers betraden het veld om onder het genot van Hazes (bloed, zweet en tranen) en Opus (life is life) een balletje te trappen. 

  Na een pauze van 15 minuten betraden de 22 spelers het veld weer en werd er afgetrapt voor de laatste 45 minuten. Eemdijk ging door waar het mee gestopt was, Spakenburg het spel laten maken en als we in balbezit kwamen razendsnel omschakelen en via een counter de wedstrijd in het slot gooien. Na 10 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft maakte de laatste man van Spakenburg een grote fout. Een terug speelbal op zijn doelman was veel te kort en werd onderschept door Arjen Meester, helaas schrok Arjen van deze mogelijkheid en schoot hij de bal naast het doel. Een paar minuten erna werd er door Spakenburg goed druk gezet wat resulteerde in balverlies bij Jasper Ruizendaal, de rechtsbuiten van Spakenburg omspeelde de diekse keeper en gaf de bal voor het lege doel, de spits van Spakenburg had dé mogelijkheid om zijn team weer in de wedstrijd te schieten. Maar hij had Daniel Zijl over het hoofd gezien. met een uiterste krachtinspanning wist Daniel de bal van de lijn te halen, waardoor de stand 3-1 bleef.

  Na deze kans kreeg Patrick de Graaf last van een blessure en wisselde Eemdijk. Niels de Graaf betrad het veld en ging op Patrick’s plek spelen, linksback.

  In de 70e minuut zet Eemdijk een werkelijk schitterde aanval over veel flanken op. Via Steffan de Jong, Perry Jelier, Jaimy de Graaf en uiteindelijk Mark vd Groep, schoot laatst genoemde de 4-1 achter de blauwe doelman.

  Wat volgde was een euforische stemming op de tribune, wisselspelers die het feestje meevierde en een boel teleurgestelde blauwe gezichten. Wat een avond was dit nu al! 

  Na de 4-1 verliet spits Jaap Muijs het veld en werd vervangen dor Johan van Twillert.

  Het spelbeeld veranderde na de 4-1 nauwelijks. Spakenburg probeerde het wel maar kwam er niet doorheen en in de counter had Eemdijk uit kunnen lopen naar een monsterscore.

  15 minuten voor tijd raakte Perry Jelier geblesseerd en werd vervangen door Bastiaan Bos. Ook laatste man Jaap Malestein kon niet verder en werd gewisseld voor Alexander Koelewijn. Alexander ging op Arjens plek spelen, links-midden, en Arjen zakte terug naar de verdediging.

  Door deze omzettingen en het gemis van, de rust zelve, Jaap Malestein achterin rook Spakenburg bloed en begon het vol druk te zetten. Met een opstelling van 3-7 en alleen maar de lange bal werd eemdijk met de rug tegen de muur gedrukt. 6 blauwe corners leverde niets op, maar via een actie van de rechterkant in de 78e minuut kwam de bal voor, welke op waarde geschat werd door de spits die zo de stand terugbracht naar 4-2.

  Na deze goal bleef Spakenburg doorgaan en was het voor Eemdijk vooral wegwerken. Dit ging prima, en de wedstrijd leek naar zijn eind te lopen. Was het niet dat Spakenburg volledig onterecht een vrije bal kreeg op 17 meter van het doel. Omdat de spelers van Eemdijk zich nog aan het beklagen waren bij de scheidsrechter letten ze niet op, en werd de vrije bal snel genomen. Via 2 blauwe spelers kwam de bal voor en scoorde de spits de 4-3 in de 88e minuut.

  Het zou toch niet gaan gebeuren dat er een 4-1 voorsprong uit handen word gegeven.

  In de 90+5 minuut kwam Spakenburg er weer gevaarlijk met 2 spelers uit. Niels de Graaf werkte de bal over de zijlijn en Spakenburg wou de ingooi snel nemen, was het niet dat Niels de bal uit de handen van de blauwe speler sloeg en zo met een gele kaart (10 minuten tijdstraf) het veld kon verlaten. Nog een paar minuten met 10 moegestreden Diekers tegen 11 bloed-ruikende blauwe mannen. 

  Spakenburg kreeg nog 2 corners maar deze werden uitstekend weggewerkt en na 8 minuten blessuretijd floot de arbiter van dienst voor het laatst, en door deze zwaar bevochte overwinning bereikte de Cupfighters van Eemdijk 7 de 1/8e finale van het bekertoernooi.

  De laatste 16!! Wat een prestatie van formaat.

   

  Eemdijk 7 - Spakenburg 6
  '10 0-1
  '11 1-1 (Perry Jelier)
  '25 2-1 (Mark van de Groep)
  '45+1 3-1 (Jaimy de Graaf)
  '70 4-1 (Mark van de Groep
  '78 4-2
  '88 4-3

  Opstelling Eemdijk 7
  - Bas Koppelaar
  - Patrick de Graaf (60' Niels de Graaf)
  - Daniel Zijl
  - Jaap Malestein (85' Alexander Koelewijn)
  - Frans Beekhuis (45' Arjen Meester)
  - Perry Jelier (75' Bastiaan Bos)
  - Steffan de Jong
  - Jaimy de Graaf
  - Peter Koelewijn (25' Jasper Ruizendaal)
  - Jaap Muijs (70' Johan van Twillert)
  - Mark van de Groep (75' Jos Pijpers)

   

  Jullie kunnen ons ook via social media volgen:
  Twitter; @eemdijk7
  Facebook; Eemdijk-7