• Voor Eemdijk 2 zit de competitie erop. Maar wie kampioen gaat worden is nog de vraag. Samen met VVZ’49 2 strijden beide teams al vanaf wedstrijddag 1 om de eerste plaats. Eemdijk 2 is de competitie geëindigd met 45 punten uit 20 duels. Vanwege het oneven aantal in de competitie is er aanstaande zaterdag nog een hele speelronde te spelen. Eemdijk is vrij.

Concurrent VVZ speelt wel. Op eigen sportpark spelen de Soesters tegen de nummer laatst Zuidvogels 3. Bij een verlies of gelijkspel van VVZ’49 is Eemdijk kampioen. Bij winst volgt een beslissingswedstrijd.

Trainer Cor Ruizendaal heeft er een hard hoofd in. ”Ik denk dat we een beslissingswedstrijd moeten gaan spelen. VVZ’49 is op eigen veld erg sterk. En daarbij spelen ze ook tegen een ploeg dat al is gedegradeerd. Er staat natuurlijk wel een enorme druk op de spelers. Maar wij zijn klaar voor een beslissingsduel.”

Zaterdag kan je dus kampioen worden zonder zelf te spelen.”Ja, dat is apart. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt. Maar zou het niet erg vinden. Het zou wel speciaal zijn om kampioen te worden met dit elftal wat het hele seizoen fantastisch heeft gepresteerd ook de jongens die wat minder spelen geven elke training 100 procent. Het collectief van Eemdijk 2 is gewoon erg sterk, dat is ons voordeel.”

“Precies 10 jaar geleden werd ik met het eerste kampioen het zou mooi zijn om zaterdag met dit elftal een feestje te mogen te vieren.”