• Forse domper voor Eemdijk

  Eemdijk - WNC 0-1 (0-0)

  82. Ricardo Papilaja 0-1

  Scheidsrechter: Martijn Germs (Wilnis)

  Gele kaarten: Zeger Beukers (Eemdijk), Adrian Koziolek, Mark den Hartogh (WNC)

  Opstelling Eemdijk:
  Gerben Ruizendaal; Zeger Beukers, Wouter Bout, Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf; Rogier Gilkes, Jasper Bolland, Rutger Huijgen; Marvin Snijders (75. Ayhan Yelmer), Jan de Graaf, Jamal Lachkar;

  Opstelling WNC:
  Geert Verhoeven; Jamy Goemaat, Ricardo Papilaja, Mark den Hartogh, Demian Ririmasse; Dennis Veldhuizen @, Hendri van Doojeweert, Senaid Jukic (82. Joshua Lopez Cuijten); Jordy Perdon (75. Charles van Oort), Adrian Koziolek, Pascal Rinck;

  Eemdijk heeft geen vervolg kunnen geven aan de prachtige overwinning tegen LRC van vorige week. Op eigen veld werden de Diekers met 0-1 verslagen door promovendus WNC uit Waardenburg. Matchwinner werd Ricardo Papilaja, die in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd wist te scoren.

  Ten opzichte van de vorige weken was er één wijziging in de basisformatie van Eemdijk. De geblesseerde Quincy Allee zat op de bank en in zijn plaats begon Marvin Snijders in de basis.

  Vriendelijke omstandigheden
  Onder een uiterst vriendelijk herfstzonnetje begon Eemdijk aan de wedstrijd tegen WNC. In de wetenschap dat de gehele top-4 tegen elkaar speelde wist men dat een overwinning een goede stap richting de bovenste plaatsen zou betekenen. Voor WNC was dit hetzelfde verhaal, aangezien die ploeg evenveel verliespunten had als Eemdijk.

  De gasten uit Waardenburg lieten al snel zien dat ze niet voor niets naar de Vinken waren gekomen. In de 5e minuut kregen ze de eerste mogelijkheid. Na een snelle omschakeling volleerde Adrian Koziolek een bal hard naast.

  In een gelijkopgaande beginfase was de volgende mogelijkheid voor Eemdijk. Na goed doorzetten aan de rechterkant van het veld speelde Rutger Huijgen de bal in de zestien richting Jan de Graaf. De spits van Eemdijk legde de bal terug op Jamal Lachkar, die de hoek voor het uitkiezen had. De linksbuiten uit Almere schoot de bal wel langs keeper Geert Verhoeven, maar zag zijn inzet van de doellijn weggekopt worden door een verdediger van WNC.

  Het spel speelde zich vervolgens grotendeels op het middenveld af, waarbij Eemdijk zich wel de beter voetballende ploeg toonde. Toch was het spits Pascal Rinck die WNC bijna op 0-1 wist te zetten, maar zijn snoeiharde vrije trap vanaf een meter of 23 werd uitstekend gestopt door Gerben Ruizendaal.

  De slotfase van de eerste helft leverde nog een kansje op voor Eemdijk. Na een één-tweetje met Jasper Bolland schoot Rutger Huijgen een bal voorlangs het vijandelijke doel.

  Met de brilstand op het bord gingen beide ploegen vervolgens aan de thee.

  Magere tweede helft
  De eerste mogelijkheid van de tweede helft was direct ook de beste mogelijkheid die Eemdijk in de wedstrijd nog zou krijgen. Na een voorzet van Jamal Lachkar kopte Jasper Bolland de bal uitstekend in, maar met een wonderbaarlijke reflex wist keeper Geert Verhoeven de bal nog onder uit de hoek te tikken. Uit de daaropvolgende corner kopte Rogier Gilkes de bal nog voorlangs.

  Kort daarna was het WNC wat bijna op voorsprong kwam. Gerben Ruizendeel speelde de bal per ongeluk in de voeten van Senaid Jukic. In kansrijke positie kon de speler van WNC de bal inschieten, maar met een knappe redding wist de keeper van Eemdijk zijn fout te herstellen.

  Waar Eemdijk in de eerste helft nog veelvuldig de voetballende oplossing probeerde te vinden hanteerden de Diekers in het tweede bedrijf met name de lange bal richting Jan de Graaf. Een speltype dat in deze wedstrijd niet veel mogelijkheden zou opleveren.

  Sterker nog, de betere kansen waren uiteindelijk voor de gasten. In de 62e minuut moest Gerben Ruizendaal gestrekt om een schot van een WNC speler uit zijn doel te houden.

  Naarmate de wedstrijd vorderde werd het duidelijk dat de ploeg die het eerste zou scoren ook de drie punten mee naar huis zou nemen.

  In de 82e minuut viel dat doelpunt dan ook, maar helaas niet voor Eemdijk. Spits Pascal Rinck vond aan de rechterkant van het veld verdediger Ricardo Papilaja, die bedacht zich geen moment en krulde de bal van ruim twintig meter prachtig achter Gerben Ruizendaal.

  Het restant van de wedstrijd probeerde Eemdijk nog om de achterstand onschadelijk te maken, maar ondanks verwoede pogingen kwamen de Diekers niet tot scoren.

  Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Germs verdwenen de spelers en technische staf van Eemdijk uiterst teleurgesteld richting de kleedkamer.

  Door de 0-1 nederlaag zakt Eemdijk nu naar de 9e plaats in de competitie. Doordat alle ploegen nog zo dicht bij elkaar staan is alles echter nog mogelijk. De ploeg zal dan wel minder wisselvallig moeten presteren.

  Volgende week speelt Eemdijk wederom een thuiswedstrijd, maar deze keer in het kader van het districtsbekertoernooi. Om 14.30 uur speelt men de wedstrijd tegen sv Ouderkerk uit Ouderkerk aan de Amstel. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor de laatste 32 van het bekertoernooi. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 22 november. Dan speelt Eemdijk een uitwedstrijd tegen JSV uit Nieuwegein.

  tekst: Teo van de Mheen