• Eemdijk laat koploper SVL ontsnappen

  Eemdijk - SVL 2-2 (1-0)

  34. Jan de Graaf 1-0, 51. Jasper Bolland 2-0, 82. Ali Alkan 2-1, 87. Walter Cremers 2-2

  Scheidsrechter: Bram Augustin (Haarlem)

  Gele kaart: Henri de Graaf (Eemdijk)

  Opstelling Eemdijk:
  Gerben Ruizendaal; Zeger Beukers, Daniel de Haan, Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf; Rogier Gilkes (80. Wouter Bout), Jasper Bolland, Quincy Allee (87. Niels de Jong), Jamal Lachkar (46. Angelo Duijst), Rutger Huijgen, Jan de Graaf

  Opstelling SVL:
  Geert-Willem Merkens, Mark van Oudbroekhuizen, Rik van Leeuwen, Frank Barte, Yoni van Aagten (Kevin van Leeuwen), Walter Cremers @, Martijn Verkerk, Alex van Eem, Ali Alkan, Wouter van Hoof (41. Tolga Albayrak), Danny Kuijer

  Na 90 minuten voetbal stond afgelopen zaterdag een 2-2 eindstand op het bord bij Eemdijk - SVL. Een punt tegen de koploper, niet gek zou je kunnen denken. De realiteit was anders, de gezichten bij spelers en begeleiding van Eemdijk stonden op onweer in de wetenschap dat ze de overwinning hadden laten glippen. 75 minuten kreeg de ploeg uit Langbroek geen poot aan de grond tegen de Diekers. In de laatste 10 minuten scoorden ze echter twee keer, waardoor de 2-0 voorsprong van Eemdijk als sneeuw voor de zon verdween.

  Ten opzichte van de wedstrijd tegen De Meern waren er enkele wijzigingen in de basisformatie van Eemdijk. Aanvoerder Jan Pieter Hartog, Jan de Graaf en Quincy Allee begonnen in de basis ten faveure van Wouter Bout, Angelo Duijst en Niels de Jong.

  Eemdijk was klaar voor de strijd met de koploper en liet dat in de eerste helft ook zien. De ploeg van Ulrich Landvreugd, die deze week zijn contract met een jaar verlengde, was geconcentreerd, liet de bal goed rondgaan en won de meeste duels. In aanvallend opzicht leverde dat een paar kleine kansjes op, maar niet echt noemenswaardig.

  De eerste de beste grote kans was in de 34e minuut en was direct ook raak. Na een diepe bal kon Jan de Graaf alleen op doelman Merkens af. De Graaf omspeelde de keeper van SVL en schoof de bal vanuit een lastige hoek binnen. De assistent-scheidsrechter van SVL vlagde nog wel voor buitenspel, maar scheidsrechter Augustin wilde nergens van weten en keurde de treffer goed.

  In de 40e minuut leek de gelijkmaker te vallen nadat Danny Kuijer een aanval door het midden kon afronden. Dit doelpunt werd echter wel afgekeurd, omdat de speler van SVL zich duidelijk in buitenspelpositie bevond.

  Vlak voor rust was er een vervelend moment toen Wouter van Hoof na een stuikelpartij verkeerd terecht kwam en hierbij waarschijnlijk zijn sleutelbeen brak. Vanaf deze plaats wensen wij hem een goed herstel toe.

  Tweede helft

  Na rust was het de verwachting dat SVL direct aan zou zetten om terug in de wedstrijd te komen. Het was echter Eemdijk dat binnen de minuut een gigantische kans kreeg. Invaller Angelo Duijst, in het veld gekomen voor Jamal Lachkar, leek de bal binnen te kunnen schieten. Zijn inzet ging echter over het doel.

  Een paar minuten later wist Eemdijk de score wel te verdubbelen. Een lange bal werd door Jan de Graaf doorgekopt op Rutger Huijgen, die op zijn beurt Jasper Bolland in stelling wist te brengen. Het schot van Bolland verdween via de handen van keeper Merkens in het doel, 2-0.

  Het tweede tegendoelpunt was voor SVL het sein om opportunistischer te gaan spelen. Veel kansen leverde dat in eerste instantie niet op, al was er na een vrije trap van Danny Kuijer wel een enorme kopkans voor de gasten.

  In de 74e minuut was er wel een enorme kans voor Eemdijk. Aan de rechterkant van het veld werd Rutger Huijgen diep gestuurd. Alleen voor de keeper wist hij echter niet te scoren. De benen van keeper Merkens bleken het eindstation.

  Naarmate de tijd verstreek leek de overwinning voor de Diekers steeds minder in gevaar te komen. Het tegendeel bleek echter waar. De aansluitingstreffer viel in de 82e minuut toen de bal in het zestienmetergebied voor de voeten van Ali Alkan kwam. De spits van SVL bedacht zich niet en schoot de bal binnen.

  De gasten hervonden door dit doelpunt de energie en het vertrouwen en men ging op jacht naar de gelijkmaker. Eemdijk probeerde stand te houden, maar dat werd steeds lastiger. Het doelpunt bleef helaas dan ook niet uit. Aanvoerder Walter Cremers schoot vanaf een meter of 18 op goal en zag zijn schot onderweg van richting veranderd worden. Hierdoor werd Gerben Ruizendaal kansloos en plofte de bal tegen het net, 2-2.

  Eemdijk bleek daarna niet meer bij machte om het tij nog te keren en bleef na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Augustin met een kater achter.

  Door het gelijke spel blijft de achterstand op koploper SVL zeven punten en blijft Eemdijk op de 4e plaats staan. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DTS Ede op het programma. De wedstrijd in Ede begin om 15.00 uur.

  Tekst: Teo van de Mheen