• Eemdijk geeft Spakenburg goed partij

Eemdijk – Spakenburg  2-4 (2-2)

12. Maurice van der Wilt (strafschop) 0-1, 14. Jan de Graaf 1-1, 16. David van de Groep 1-2, 32. Jamal Lachkar 2-2, 62. Joël Tillema 2-3, 74. Maurice van der Wilt 2-4

Opstelling Eemdijk:
    Gerben Ruizendaal (46. Dominique Berendse); Zeger Beukers, Wouter Bout (60. Thim de Graaf), Jan Pieter Hartog @(66. Angelo Duyst), Henri de Graaf (80. Niels de Jong); Frederik Korlaar (46. Daniel de Haan), Jasper Bolland (32. Rutger Huijgen), Rogier Gilkes (55. Ayhan Yelmer); Benjamin Pruijs (46. Marvin Snijders), Jan de Graaf (66. Mark Koelewijn), Jamal Lachkar (60. Roger Grootfaam)

Opstelling Spakenburg:
    Sven Taberima; Edwin Dekkers, Chris de Graaf (46. Najim Aladlaoui), Adil Mahdadi (29. Joël Tillema), Jordy Strooker (46. Jordy Oudejans); Salim Amerzgiou, Hayri Pinarci, David van de Groep, Dominique Scholten; Maurice van der Wilt, Jeremy de Graaf.

Dinsdagavond 9 september was het dan eindelijk zover. De officiële opening van het, door iedereen binnen de vereniging gewenste, kunstgrasveld. Bij een opening hoort natuurlijk ook een openingswedstrijd en het was mooi dat landskampioen Spakenburg hier graag haar steentje aan wilde bijdragen.

Voordat de wedstrijd begon nam voorzitter Willem van Twillert het woord en in zijn speech sprak hij in ieder geval zijn dank uit naar de lokale politiek. Enkele van de politieke partijen hebben zich hard gemaakt om Eemdijk ook een kunstgrasveld te bezorgen. Na een zomer hard werken mag het resultaat er zijn, de accommodatie van Eemijk ziet er piekfijn uit!

Onder leiding van scheidsrechter De Jager begonnen beide ploegen iets na 20.00 uur aan de wedstrijd.

Eemdijk begon fris aan het duel en liet zien zich deze wedstrijd zeker niet in te willen graven. Spakenburg, dat de nodige basisspelers mistte, maar toch nog en topklassewaardig team op de been kon brengen, moest achteruit.

Het eerste kansje was voor de Diekers, toen Chris de Graaf namens Spakenburg hands maken op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap van Henri de Graaf had echter de muur als eindbestemming.

Een paar minuten later was er weer een mogelijkheid. Jan de Graaf pikte een te korte terugspeelbal op van Adil Mahdadi. De Graaf omspeelde keeper Sven Taberima, maar moest uitwijken naar de zijkant. De voorzet kon vervolgens weggewerkt worden voordat een speler van Eemdijk gevaarlijk kon worden

Rijpe appelen
    Tussen minuut 12 en minuut 16 vielen de doelpunten ineens als rijpe appelen. Namens Spakenburg opende Maurice van der Wilt de score via een strafschop. Na een duwtje in de rug van Maurice van der Wilt viel Jan Pieter Hartog met zijn handen op de bal. Reden genoeg voor scheidsrechter De Jager om de bal op de stip te leggen.

Eemdijk bleek niet onder de indruk van het tegendoelpunt, want amper twee minuten later was de stand al gelijk. Een matig genomen vrije trap van Jamal Lachkar kwam in het strafschopgebied plots toch voor de voeten van Jan de Graaf. Die bedacht zijn geen moment en schoot de bal strak in het kruis, geen schijn van kans voor Sven Taberima.

Ook Eemdijk kon niet lang genieten van het doelpunt. Na een mooie aanval over veel schijven kwam de bal via Jeremy de Graaf voor de voeten van David van de Groep. De Spakenburger bedacht zich geen moment en schoot de bal fraai diagonaal achter Gerben Ruizendaal.

Smetje
    Na de 1-2 voor Spakenburg was de wedstrijd voetballend behoorlijk in balans. Eemdijk deed in ieder geval niet onder voor Spakenburg.

Een smetje op de wedstrijd was na een half uur spelen, toen Jasper Bolland ineens op de grond lag na een schermutseling met Adil Mahdadi. Na overleg met assistent-scheidsrechter Heek besloot scheidsrechter Jager om Mahdadi verplicht te laten wisselen. Joël Tillema kwam voor hem in het veld. Helaas moest ook Jasper Bolland het veld verlaten, hij kon niet meer verder. Rutger Huijgen kwam voor Bolland in de plaats.

Vlak na het voorval wist Eemdijk de stand weer in evenwicht te brengen. Hiervoor was Jamal Lachkar verantwoordelijk, die een vrije trap op formidabele wijze in de kruising wist te schieten.

Even later kwam Eemdijk zelfs bijna op voorsprong. Een lange bal van Zeger Beukers kwam bij Rutger Huijgen, die de bal in eerste instantie niet lekker mee kreeg, maar in tweede instantie goed breed legde op Frederik Korlaar. In kansrijke positie wist Korlaar de bal echter niet binnen te schieten. Via de vingertoppen van Sven Taberima ging zijn inzet net naast. Vlak voor rust was er een laatste mogelijkheid voor Eemdijk, maar Wouter Bout kon uit een corner de bal net niet vol raken waardoor de bal voorlangs ging.

Wissels
    Doordat trainer Ulrich Landvreugd deze wedstrijd alle fitte spelers speeltijd wilde geven had Eemdijk maar liefst 10 wissels op de bank. De eerste drie (Marvin Snijders, Dominique Berendse en Daniel de Haan) kwamen direct na rust in het veld.

Eemdijk bleef ook in de tweede helft, waar mogelijk, de aanval zoeken en kreeg ook weer wat kansjes. De grootste was voor Jan de Graaf, die in de 52e minuut werd diep gestuurd door Zeger Beukers. Het schot van De Graaf had echter niet genoeg kracht om Sven Taberima te verschalken. Diezelfde Taberima was een paar minuten later zelfs bijna verantwoordelijk voor de 3-2. Bij het wegwerken van een bal schoot hij pardoes tegen Jamal Lachkar aan. Doordat de bal iets te weinig snelheid had kon Taberima nog voor de lijn redding brengen.

In de 63e minuut kwam Spakenburg dan toch op een 2-3 voorsprong. Eerst was het nog Dominique Berendse die met een knappe reflex een doelpunt van Joël Tillema wist te voorkomen, maar bij het doorlopen van de aanval wist Tillema een bal van Dominique Scholten knap te verwerken en daarna nog knapper met een halve omhaal binnen te schieten.

Inmiddels vonden bij Eemdijk nog wat wisselingen plaats waardoor ook Ayhan Yelmer, Roger Grootfaam, Thim de Graaf, Angelo Duyst en Mark Koelewjn in het veld kwamen.

Na alle wissels wist Spakenburg voor de 4e keer te scoren. Maurice van der Wilt draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot de bal hard en hoog en de verre hoek.

Hierna was het wat Spakenburg betreft wel klaar en mocht Eemdijk nog wat leuke dingen laten zien. Op basis van het vertoonde spel had men ook zeker nog wel een doelpunt verdiend. Marvin Snijders, na een prachtige actie van Mark Koelewijn, was eerst dichtbij en daarna was het Mark Koelewijn zelf die een kans kreeg, maar zijn stiftbal was een prooi voor Sven Taberima.

Als laatste wissel van de avond kwam Niels de Jong nog in het veld. Hiermee eindigde Eemdijk de wedstrijd met bijna een heel ander elftal als waarmee het begon. Alleen rechtsback Zeger Beukers maakte de 90 minuten vol.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Jager was er nog een mooi vuurwerk ter ere van het nieuwe kunstgras en was vriend en vijand het er over eens dat Eemdijk een leuke pot voetbal had laten zien.

Voor de spelers is het nu zaak om deze lijn door te trekken naar aanstaande zaterdag als De Meern op bezoek komt op sportpark De Vinken. Om 14.30 uur is de aftrap en uiteraard is een ieder van harte uitgenodigd om de wedstrijd te komen bekijken.

Tekst: Teo van de Mheen