• Eemdijk eenvoudig naar de volgende bekerronde

  Eemdijk - Ouderkerk 7-1 (3-0)

  2. Jasper Bolland 1-0, 26. Jasper Bolland 2-0, 45. Jasper Bolland 3-0, 47. Henri de Graaf 4-0, 58. Niels Laurent 4-1, 68. Mark Koelewijn 5-1, 74. Zeger Beukers (strafschop) 6-1, 89. Rutger Huijgen 7-1

  Scheidsrechter: Jean Paul Jager

  Gele kaart: Floris van de Linden (Ouderkerk)

  Opstelling Eemdijk: 
  Dominique Berendse; Zeger Beukers, Henri de Graaf, Jan Pieter Hartog @, Thim de Graaf; Rogier Gilkes (46. Ayhan Yelmer), Jasper Bolland, Rutger Huijgen; Marvin Snijders, Jan de Graaf (63. Mark Koelewijn), Jamal Lachkar (79. Benjamin Pruijs)

  Opstelling Ouderkerk: 
  Dirk-Jan de Boer, Lennard Korrel, Gido Andriessen, Desley Douglas, Tim Baas, Marc van Vliet, Niels Laurent, Dempsey Schijffelen, Rutger Baas @, Wesley Wendel (65. Floris van de Linden), Tristan Oldenburg (55. Luuk van de Laar)

  Eemdijk heeft zich afgelopen zaterdag voor het eerst in de historie van de vereniging weten te plaatsen bij de beste 32 ploegen in de districtsbeker West 1. In een eenzijdige wedstrijd werd tegenstander Ouderkerk met 7-1 aan de kant gezet.

  Scherp beginnen 
  Voorafgaand aan de wedstrijd had trainer Ulrich Landvreugd zijn ploeg op het hart gedrukt om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Tegenstander Ouderkerk mocht geen moment de kans krijgen om in een stuntje te geloven.

  Eemdijk nam de boodschap van de trainer ter harte en dit resulteerde al snel in een voorsprong. In de 3e minuut kopte Rogier Gilkes de bal in de loop van Jasper Bolland. Bolland kapte een speler uit en schoot het leer hard en droog achter de kansloze Dirk-Jan de Boer.

  Daarna bleef Eemdijk druk zetten en kwam Ouderkerk in het geheel niet aan voetballen toe. Kansen en mogelijkheden waren er genoeg voor Eemdijk, maar het duurde tot de 26e minuut voordat de 2-0 op het bord kwam. Een voorzet van Jamal Lachkar werd met het hoofd verlengd door Jan de Graaf. Jasper Bolland stond vervolgens op de juiste plaats om de bal binnen te koppen.

  Ook in het restant van de eerste helft regende het kansen voor Eemdijk, met iets meer scherpte had het voor rust al 5 of 6-0 kunnen staan. Nu was het in de slotfase Jasper Bolland die met een verrassend schot keeper de Boer het nakijken gaf, 3-0 en een loepzuivere hattrick van de nummer 10 van Eemdijk.

  Doorgaan 
  Na rust veranderde het spelbeeld geenszins. Wel was Ayhan Yelmer ingevallen voor de lichtgeblesseerde Rogier Gilkes. Net als in het eerste bedrijf scoorde Eemdijk snel. Henri de Graaf kopte een corner van Jamal Lachkar hard binnen, 4-0.

  Een foutje van diezelfde Henri de Graaf zorgde er voor dat Ouderkerk in de 58e minuut een doelpunt kon scoren. Niels Laurent was de speler die zich op het scorebord schoot.

  Vervolgens was het weer Eemdijk dat de klok sloeg. De ploeg bleef de voetballende oplossing zoeken en bleef ook kansen creëren. Een van die kansen werd benut door invaller Mark Koelewijn, vanuit de draai wist hij de 5-1 te scoren.

  Niet lang daarna leek Koelewijn op weg naar nog een doelpunt, maar vlak voordat hij wilde uithalen werd hem pootje gelicht. De toegekende strafschop werd genomen door Zeger Beukers. De rechtsback schoot de bal feilloos in en scoorde daarmee zijn allereerste doelpunt ooit in het Groene shirt!!

  Het slotakkoord kwam in de 89e minuut van Rutger Huijgen. Na een subtiele pass van Thim de Graaf joeg de middenvelder van Eemdijk de bal snoeihard achter de keeper van Ouderkerk.

  Door de 7-1 overwinning plaatst Eemdijk zich dus bij de laatste 32 ploegen van het districtsbekertoernooi. De loting voor de volgende ronde is begin januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van het district West 1.

  Volgende week staat er weer een belangrijke wedstrijd in de competitie op het programma. In Nieuwegein treffen de Diekers promovendus JSV. Voor Eemdijk is het zaak om deze wedstrijd te winnen, om zo aansluiting te houden met de top van de ranglijst. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

  Tekst: Teo van de Mheen