• Eemdijk begint oefencampagne met een doelpuntrijk gelijkspel

Eemdijk - Marken 5-5 (2-3)

25. Peter Bakker 0-1, 28. Jan de Graaf 1-1, 38. Kevin Giele (strafschop) 1-2, 40. Ali Coban 2-2, 45+1 Kevin Giele 2-3, 54. Klaas Bout 3-3, 61. Peter Bakker 3-4, 63. Peter Bakker 3-5, 64. Jari de Graaf 4-5, 81. Jasper Bolland (strafschop) 5-5

Scheidsrechter: Henk Jan Westland (Leusden)

Opstelling Eemdijk:
    Gerben Ruizendaal (46. Bas Koppelaar), Wouter Bout, Chris de Graaf, Henri de Graaf, Ayhan Yelmer, Rogier Gilkes (70. Jordie Huygen), Jordie Huygen (46. Sjohn van Gullik), Jasper Bolland, Ali Coban (46. Klaas Bout), Jan de Graaf (46. Jari de Graaf), Hossein Mezbanali (46. Niek Beekhuis)

Opstelling Marken:
    Robert Schouten, Erik Teerhuis (46. Robin Kaars), Stephan Plat (46. Dominque Zeeman), Ramon Visser, Roy Springer (46. Ricardo Zeeman), Sebastiaan Peereboom (46. Steffen Visser), Michiel Appel, Thijs Klaver (49. Sebastiaan Peereboom), Peter Bakker, Arno Boes (80. Erik Teerhuis), Kevin Giele

Na een week trainen speelde Eemdijk afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2015/2016. De wedstrijd tegen Marken, uitkomende in de zaterdag tweedeklasse, eindigde uiteindelijk in 5-5.

Trainer Ulrich Landvreugd kon door vakantieperikelen de eerste week, en dus ook deze eerste oefenwedstrijd, nog niet beschikken over zijn volledige selectie. Wel waren nieuwelingen Jordie Huygen, Sjohn van Gulik, Hossein Mezbanali, Ali Coban, Niek Beekhuis, Chris de Graaf, Jari de Graaf en Roy Schaap aanwezig. Laatstgenoemde is op de weg terug na een enkeloperatie en is de komende tijd nog niet inzetbaar.

Op het warme kunstgras opende beiden ploegen de wedstrijd. Eemdijk probeerde de bal rustig rond te spelen en Marken vroegtijdig vast te zetten. De bezoekers probeerden eigenlijk hetzelfde spelletje te spelen.

Rond de 7e minuut kreeg Eemdijk zes hoekschoppen op rij, waarbij uit één van de corners een goede kans voor Jasper Bolland kwam. De topscorer van het vorig seizoen zag zijn schot via een been van de tegenstander echter naast gaan.

Nadat Ali Coban een bal net naast schoot kwam Marken in de 25e minuut plotseling op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Peter Bakker. Eemdijk kwam echter al snel weer op gelijke hoogte. Na een vlotlopende aanval over de linkerkant van het veld legde Hossein Mezbanali de bal goed terug op Jan de Graaf. De spits van Eemdijk haalde vervolgens van 18 meter verwoestend uit, 1-1;

Ook daarna bleef het spel rommelig. Eemdijk was meer in balbezit, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Sterker nog, de gasten kwamen voor de tweede maal op voorsprong. Na een misrekening van Henri de Graaf in het strafschopgebied kende scheidsrechter Westland een strafschop toe aan Marken. Het buitenkansje werd benut door Kevin Giele, 1-2;

Wederom bracht Eemdijk de stand snel in evenwicht. In de 40e minuut schoot Ali Coban een vrije trap strak langs het muurtje van Marken, 2-2;

Hiermee was in de eerste helft de koek nog niet op, want op slag van rust kwam Marken voor de derde keer deze middag op voorsprong. Met een prachtig gekruld schot wist de bedrijvige Kevin Giele de 2-3 op het bord te brengen.

Tweede helft

Na rust gingen beide ploegen vrolijk verder met scoren. Eerst was het weer de beurt aan Eemdijk om de stand in evenwicht te brengen. In de 52e minuut kwam Ayhan Yelmer aan de linkerkant van het veld goed door. In het strafschopgebied gaf hij de bal vervolgens aan Klaas Bout. De invaller frommelde zich langs een aantal tegenstanders en schoot de bal hard achter de keeper van Marken, 3-3;

Wie dacht dat Eemdijk na deze gelijkmaker afstand zou nemen van Marken kwam bedrogen uit. Sterker nog, binnen een aantal minuten wisten de bezoekers de stand van 3-3 te veranderen in 3-5. Beide doelpunten kwamen op naam van Peter Bakker. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het de spits van Marken ook niet heel moeilijk werd gemaakt.

Eemdijk bleef veerkrachtig, want binnen een minuut na de 3-5 was het alweer 4-5. Nu was het invaller Jari de Graaf die een vrije trap keurig over de muur wist te krullen.

Het laatste doelpunt van de middag kwam op naam van Jasper Bolland. Nadat hij zelf in het strafschopgebied onderuit gehaald werd mocht de middenvelder van Eemdijk vanaf de strafschopstip de 5-5 binnenschieten.

In de slotfase probeerde Eemdijk nog voor de winst te gaan, maar een doelpunt zat er niet meer in.

Zo eindigde de eerste oefenwedstrijd van het seizoen in een korfbaluitslag, 5-5. Een wedstrijd waarin goede dingen te zien waren, maar zeker ook een wedstrijd waaruit trainers Ulrich Landvreugd en Mustafa Aksit een hele berg verbeterpunten kunnen halen.

De volgende oefenwedstrijd is dinsdagavond 3 augustus. Dan speelt Eemdijk thuis tegen Hoogland. De wedstrijd op De Vinken begint om 20.00 uur. Volgende week zaterdag, 8 augustus, oefent Eemdijk weer thuis. Tegenstander is dan Capelle, wat uitkomt in de topklasse Zaterdag

Tekst: Teo van de Mheen