• Eemdijk onderuit tegen LRC

  Eemdijk - LRC 0-1 (0-0)

  46. Rogier Gerritsen 0-1

  Scheidsrechter: Harry van Beek (Cothen)

  Gele kaarten: Zeger Beukers (Eemdijk), Mohamed Houdou, Samet Sukus (LRC)

  Opstelling Eemdijk:
  Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers (36. Henk Ruizendaal), Jan Pieter Hartog @, Daniel de Haan, Henri de Graaf, Rogier Gilkes (64. Ayhan Yelmer) , Rutger Huijgen (74. Roger Grootfaam), Angelo Duyst, Jamal Lachkar, Niels de Jong, Jan de Graaf

  Opstelling LRC:
  Giordano van der Pol, Danny van Steijn, Mohamed Houdou, Mark Vosselman, Richard Sahetapy (82. Quincy Kompai), Rutger van der Kleij, Dylan Verschoor (70. Samet Sukus), Anass Lahnine, Rogier Gerritsen, Guido Luiten @, Soliman Yakoubi (88. Jerraynel van der Pol)

  Eemdijk heeft zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen LRC uit Leerdam verloren. Door een doelpunt in de eerste minuut van de tweede helft gingen de gasten er met de volle buit vandoor.

  Trainer Ulrich Landvreugd mistte deze wedstrijd door schorsingen en blessures de nodige mensen. Hierdoor was er een basisplaats voor Angelo Duyst, die het als aanvallende middenvelder mocht gaan proberen.

  Onder goede omstandigheden floot de ervaren en goed leidende scheidsrechter Harry van Beek om 14.30 uur voor het begin van de wedstrijd tussen de nummers 4 en 2 uit de eerste klasse A. Voor Eemdijk een belangrijke wedstrijd, omdat men bovenin mee wil blijven draaien om zo aanspraak te kunnen maken op een plaats in de nacompetitie. Winnen was dus het devies.

  Het begin van de wedstrijd wisten beide ploegen elkaar goed in evenwicht te houden. Door de straffe meewind was het voor Eemdijk makkelijker om druk te ontwikkelen en kreeg LRC de ballen wat lastiger weg. Het eerste kansje was voor Jan de Graaf, maar zijn inzet was te zacht om keeper Van der Pol te verontrusten. De eerste mogelijkheid voor LRC was in de 16e minuut. Een corner werd door de vogelvrije Mark Vosselman naast gekopt.

  In de 25e minuut kreeg Eemdijk plots een buitenkansje om op voorsprong te komen. Rogier Gilkes wist met een goede opening Jamal Lachkar te bereiken. De middenvelder van Eemdijk passeerde zijn tegenstander en werd onreglementair te val gebracht in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Beek stond er goed voor en gaf de penalty aan Eemdijk. Jan de Graaf zette zich achter de bal, maar zag zijn inzet gestopt worden door keeper Giordano van der Pol.

  Een paar minuten later moest de keeper weer handelend optreden toen Henri de Graaf van ruim twintig meter op doel vuurde. Keeper Van der Pol wist de bal goed te stoppen. De beste redding van de keeper was echter in de 34e minuut. Niels de Jong wist met een slim balletje Jan de Graaf te bereiken. De spits van de Diekers schoot vanuit een moeilijke hoek hard op doel, maar met een wonderlijke reflex en behulp van de lat wist de goalie van LRC zijn doel wederom schoon te houden.

  Tien minuten voor rust was er wel een behoorlijke tegenvaller voor Eemdijk. Rechtsback Zeger Beukers moest met een hamstringblessure het veld verlaten. Henk Ruizendaal kwam voor hem in de plaats.

  Omdat er tot en met het rustsignaal weinig noemenswaardig meer gebeurde gingen de ploegen met en 0-0 stand de kleedkamer in.

  Tweede helft

  Het tweede bedrijf begon dramatisch voor Eemdijk. Voordat ook maar iemand met zijn ogen kon knipperen kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Aanvallende middenvelder Rogier Gerritsen mocht het doelpunt op zijn naam schrijven.

  Om het maar zachtjes uit te drukken was het spel in de tweede helft van beide ploegen niet best. Eemdijk ging op zoek naar de gelijkmaker, maar was erg slordig in balbezit. Ook LRC blonk niet uit in oogstrelend voetbal.

  De gasten kregen in de 60e minuut wel een goede kans. Een voorzet kon door Rogier Gerritsen vrij worden ingekopt, maar de nummer 10 van LRC kopte de bal voorlangs het doel van Gerben Ruizendaal.

  Een paar minuten daarna viel de enige echte kans voor Eemdijk te noteren. Na een voorzet van Rutger Huygen schoot Angelo Duyst de bal in, via de kluts en een woud van benen kwam het leer uiteindelijk voor de voeten van Jamal Lachkar. Die schoot echter te zacht in om keeper Van der Pol zenuwachtig te maken.

  Over het restant van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Eemdijk ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker, maar wist qua kansen weinig af te dwingen. Ook LRC werd niet meer gevaarlijk. In de ruim bijgetrokken blessuretijd ging keeper Gerben Ruizendaal nog mee naar voren, maar het mocht allemaal niet baten. LRC ging er aan het eind van de wedstrijd met de punten vandoor.

  Ondanks de 0-1 nederlaag blijft Eemdijk op de 4e plaats staan. Het gat met de tweede positie is nu opgelopen tot 5 punten, terwijl ook de nummer 5 en 6 (JSV en WNC) de Diekers in principe voorbij kunnen. De komende twee wedstrijden speelt Eemdijk tegen die twee ploegen. Winst is dus geboden om aanspraak te blijven maken op een plaats in de nacompetitie.

  Volgende week, zaterdag 28 maart, speelt Eemdijk uit in Waardenburg tegen WNC. De wedstrijd begint om 14.30 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 11 april. Dan ontvangt Eemdijk JSV uit Nieuwegein. Ook deze wedstrijd begin om 14.30 uur.

  Tekst: Teo van de Mheen