• Eemdijk krijgt te weinig met nederlaag

  Eemdijk - DTS Ede 2-3 (2-3)

  2. Jan de Graaf (strafschop) 1-0, 5. Rence van der Wal 1-1, 26. Rence van der Wal 1-2, 41. Haikaz Vervaart 1-3, 44. Jan de Graaf 2-3

  Scheidsrechter: Pieter de Jong

  Gele kaarten: Jasper Bolland, Quincy Allee, Rutger Huijgen (Eemdijk) en Daniel Veenendaal (DTS Ede)

  Opstelling Eemdijk:
  Gerben Ruizendaal; Zeger Beukers, Wouter Bout, Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf; Rogier Gilkes (68. Daniel de Haan), Jasper Bolland, Rutger Huijgen (86. Frederik Korlaar); Quincy Allee, Jan de Graaf, Jamal Lachkar;

  Opstelling DTS Ede:
  Robin Franken; Rychto Lalwalata, Daniel Veenendaal @, Joel van Wijk (32. Marco van Es), Yoram Pesulima; Shutlan Axwijk, Robin Koning, Haikaz Vervaart, Jesse Buikema; Rence van der Wal (73. Jillert Krikke), Ahmed Lak (83. Clint van der Wal)

  Eemdijk leed zaterdag voor de tweede week op rij een nederlaag. Op het eigen sportpark De Vinken verloor de ploeg met 2-3 van DTS Ede. Gezien de krachtsverhouding kreeg Eemdijk hiermee absoluut te weinig, maar daar koopt men uiteindelijk geen punten voor.

  Ook deze wedstrijd hield trainer Ulrich Landvreugd de basisformatie in tact. Waardoor Eemdijk in het inmiddels vertrouwde systeem op jacht ging naar de drie punten

  Spetterende start
  Na het beginsignaal van scheidsrechter De Jong ontspon zich op het natte kunstgrasveld van Eemdijk al vanaf het begin een energieke en felle wedstrijd. De eerste doelpunten vielen al snel. In de 2e minuut begon Jamal Lachkar op het middenveld aan een indrukwekkende solo die eindigde met een slim passje op Jan de Graaf. De spits van Eemdijk nam de bal mee het strafschopgebied in en werd door onderuit getrokken door Daniel Veenendaal. Scheidsrechter De Jong twijfelde geen moment en wees gedecideerd naar de stip. De strafschop werd vervolgens onberispelijk binnen geschoten door Jan de Graaf zelf.

  Helaas kon Eemdijk niet lang van de vroege voorsprong genieten, want in de 5e minuut kon Rence van der Wal vanaf een meter of zestien op doel schieten. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor de bal over het natte kunstgras in de verre hoek scheerde.

  Na de tegentreffer had Eemdijk moeite zich te herpakken en kwam men in de 18e minuut goed weg toen een vrije trap van Haikaz Vervaart ineens op de lat boven Gerben Ruizendaal belandde. De rebound, voor open doel, werd naast geschoten.

  Het bleek uitstel van executie, want DTS Ede kwam na 26 minuten spelen op een 1-2 voorsprong. Na een lichte overtreding van Jasper Bolland kregen de Edenaren een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De bal werd vervolgens snoeihard ingeschoten door Rence van der Wal en ook dit schot verdween via een Dieks been achter Gerben Ruizendaal, 1-2.

  Herstel
  De tweede tegentreffer bleek voor Eemdijk wel het sein om een tandje bij te schakelen. Met veel energie probeerden de spelers de gelijkmaker te forceren. Echt grote kansen leverde dit niet op. In de 39e minuut was er wel een gigantische scrimmage in het strafschopgebied van DTS Ede, maar de bal wilde er niet in. Dit zou exemplarisch blijken voor een hoop momenten die in de tweede helft nog zouden komen.

  Vanuit het niets wisten de gasten uit Ede de voorsprong te verhogen naar 1-3. Een vrije trap vanaf de zijkant van Haikaz Vervaart leek een eenvoudige prooi voor keeper Gerben Ruizendaal, maar tot een ieders afgrijzen glipte de bal door de handschoenen van Ruizendaal en lag hij zomaar in het netje.

  Gelukkig wist Eemdijk kort na dit doelpunt wel de aansluitingstreffer te produceren. Een doorgeschoten corner kwam terecht voor de voeten van Jan de Graaf, die de bal hard en droog binnen wist te schieten, 2-3. Dit bleek ook de ruststand

  (Kansen)regen
  Terwijl de regen nog steeds met bakken uit de hemel viel begon het in de tweede helft ook ineens kansen te regenen voor Eemdijk.

  Eerst was het Jasper Bolland die de gelijkmaker op zijn schoen had. Na een steekpass van Quincy Allee kwam de middenvelder vrij voor keeper Franken, die een redding in huis had op het schot van Bolland. Dit bleek de opmaat voor een tweede helft waarin Eemdijk de tegenstander op alle fronten de baas was, maar zichzelf niet beloonde in de vorm van één of meerdere doelpunten.

  In de 59e minuut leverde Quincy Allee een corner af op het hoofd van Henri de Graaf. De Graaf kopte van dichtbij hard in, maar zag zijn inzet gepareerd worden door keeper Franken.

  Een aantal minuten later was invaller Daniel de Haan, hij viel in voor Rogier Gilkes, dichtbij een doelpunt. Quincy Allee bereikte met een puntgave voorzet Jan de Graaf, die de bal terug wist te koppen op de instormende Daniel de Haan. De bal stuiterde echter net iets te hoog om hem in het doel te krijgen.

  De laatste tien minuten voerde Eemdijk de druk nog verder op en kwamen er nog meer mogelijkheden. Elke keer zat er echter net een been van de tegenstander tussen of wist een tegenstander de bal net op tijd weg te werken. Zo werd een kopbal van Daniel de Haan van de lijn gehaald en zag aanvoerder Jan Pieter Hartog een geplaatst schot gestopt worden door keeper Franken.

  In de laatste minuut van de wedstrijd was het weer Daniel de Haan die een kopbal van de lijn gehaald zag worden. Dit tot afgrijzen van alles en iedereen die de Groenen een warm hart toedraagt.

  Terwijl de wedstrijd het einde naderde ging ook keeper Gerben Ruizendaal mee naar voren in een ultieme poging de gelijkmaker nog te forceren. Het mocht helaas niet baten. De gasten uit Ede wisten de 2-3 overwinning over de streep te trekken.

  Door de nederlaag is de achterstand op koploper LRC (won met 4-0 van SVL) opgelopen tot 6 punten en staat Eemdijk nu op de 7e plaats.

  Volgende week is er geen competitievoetbal, maar speelt Eemdijk voor de districtsbeker tegen tweedeklasser Odysseus uit Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Utrecht en begint om 15.15 uur. Zaterdag 25 oktober wordt er weer voor de competitie gevoetbald. Op sportpark De Vinken speelt Eemdijk dan om 14.30 uur tegen Roda Boys.

  tekst: Teo van de Mheen