• Eerste competitieoverwinning voor Eemdijk

Eemdijk – De Meern 1-0 (0-0)

47. Jasper Bolland 1-0

Scheidsrechter: T. Oussoren

Gele kaart: Sander van de Woude (De Meern)

Opstelling Eemdijk:
    Gerben Ruizendaal; Zeger Beukers, Wouter Bout, Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf; Rutger Huijgen (65. Frederik Korlaar), Jasper Bolland, Rogier Gilkes (81. Daniël de Haan); Quincy Allee (75. Marvin Snijders), Jan de Graaf, Jamal Lachkar

Opstelling De Meern:
    Taner Memiili, Sjors Smeulders, Sander van de Woude, Laurens van de Vegt, Brian Kuus (65. Tom Gentenaar), Jesse Verheul, Thomas Siepman, Stef Vermeulen @ (86. Eyup Osanmaz), Koen Hoveling (53. Mitchell Schuur), Sabir Khodabaks, Jerryl Smeenk

Na de midweekse oefenwedstrijd tegen landskampioen Spakenburg was het zaterdag weer tijd voor het echte werk. In de eerste competitiewedstrijd op het kunstgras was De Meern de tegenstander. Eemdijk won de wedstrijd uiteindelijk verdiend met 1-0, maar maakt het zichzelf onnodig moeilijk door de wedstrijd niet eerder in het slot te gooien.

In vergelijking met de eerste competitiewedstrijd tegen Lienden waren er drie wijzigingen in de basis bij Eemdijk. Quincy Allee, Rutger Huijgen en Rogier Gilkers speelden in plaats van Frederik Korlaar, Daniël de Haan en Roger Grootfaam

Matte openingsfase

De wedstrijd was een minuut of twee onderweg toen Eemdijk de eerste mogelijkheid kreeg. Via een goede individuele actie gaf Quincy Allee goed voor op Jasper Bolland. De volley van Bolland ging echter over het doel.

Daarna was het Eemdijk wat het overgrote gedeelte van de eerste helft balbezit had, maar eigenlijk in een te laag tempo speelde om de spelers van De Meern te verontrusten. Kansen of mogelijkheden waren er dan ook niet te noteren. De Meern kon er voetballend ook niets tegenover zetten.

Het publiek veerde pas op nadat Henri de Graaf in de 35e minuut aan een indrukwekkende opmars begon. Na een dubbele één-twee (eerst met Jamal Lachkar, daarna met Jan de Graaf) kwam hij in het strafschopgebied net niet helemaal goed uit. Zijn schot verdween over de korte hoek van keeper Memili.

Een minuut later kwamen de Diekers bijna op een 1-0 voorsprong. Na een goede actie en pass van Quincy Allee haalde Rutger Huijgen snoeihard uit. Het schot van de blonde middenvelder spatte echter op de paal uiteen. Vlak daarna was er nog een kopkansje voor Jasper Bolland, maar hij kon net niet goed bij de bal.

Verdere kansen vielen er in de eerste helft niet te noteren, zodat de ploegen met 0-0 aan de thee konden.

Furieuze start
    Eemdijk begon met duidelijke intenties aan de tweede helft: Meer druk naar voren, hoger tempo en op jacht naar het doelpunt.

Dit leverde al snel resultaat op. Na een werkelijk fantastische aanval over vele schijven, met hoofdrollen voor Zeger Beukers, Rutger Huijgen en Quincy Allee, gaf de laatstgenoemde de bal perfect voo

r. Hierdoor was het voor Jasper Bolland een koud kunstje om de bal binnen te schieten.

Direct na de openingstreffer kwam Eemdijk bijna op 2-0. Aan de linkerkant van het veld begon Jamal Lachkar aan een indrukwekkende solo die hem alleen voor doelman Memili bracht. Zijn inzet was echter niet hard genoeg om zijn kans tot doelpunt te promoveren.

Spanning
    Na de achterstand probeerde ook De Meern aanvallend iets meer te laten zien, maar kansen leverden dit de bezoekers niet op. Eemdijk bleef de wedstrijd controleren en kreeg in de persoon van Rogier Gilkes nog een kleine mogelijkheid op een doelpunt.

Door het uitblijven van de 2-0 bleef er een bepaalde spanning boven de wedstrijd hangen. Een mogelijkheid voor De Meern kon er immers voor zorgen dat de stand weer in evenwicht zou worden gebracht.

In de 83e minuut mocht Jamal Lachkar aanleggen voor een vrije trap op een aantrekkelijke positie. De buitenspeler uit Almere krulde de bal perfect over de muur. Het was echter doelman Taner Memili die de bal schitterend uit de kruising wist te ranselen.

Ook in de 87e minuut lukte het niet om de voorsprong uit te breiden. Een goede voorzet van Marvin Snijders, ingevallen voor Quincy Allee, kwam voor de voeten van Jamal Lachkar. De inzet van Lachkar was echter te zacht en in de rebound kwam Jan de Graaf net een teen te kort om te scoren.

De laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde ervoor dat Eemdijk bijna het deksel op de neus kreeg. De enige goede mogelijk van De Meern in de gehele wedstrijd zorgde op een haartje voor de gelijkmaker. Vanaf zestien meter schoot Jerryl Smeenk een bal snoeihard op de paal.

Gelukkig ging de bal er niet in en bleef de 1-0 voorsprong op het bord staan. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Oudshoorn konden de handen van Diekers de lucht in. De eerste driepunter in de competitie was een feit!!

Volgende week, zaterdag 20 september, speelt Eemdijk weer een uitwedstrijd. In Almkerk speelt men tegen de plaatselijke VV Almkerk. De tegenstander staat op dit moment na twee gewonnen wedstrijden (3-1 winst tegen SVL en 3-1 winst tegen DTS Ede) op de gedeelde eerste plaats in de competitie.

De aftrap in Almkerk is volgende week om 14.30 uur aan de Sportlaan 1.

Tekst: Teo van de Mheen