• Eemdijk verliest van Capelle

Eemdijk - Capelle 0-2 (0-1)

18. Olaf van de Sande 0-1, 63. Joey Klein 0-2

Scheidsrechter: Pieter de Jong (Almere)

Opstelling Eemdijk:
    Gerben Ruizendaal (65. Bas Koppelaar), Zeger Beukers (65. Peter Koelewijn), Jan Pieter Hartog @ (65. Chris de Graaf), Henri de Graaf, Wouter Bout (65. Björn Hendriks), Rogier Gilkes (46. Daniël de Haan), Jordie Huygen (46. Sjohn van Gulik), Jasper Bolland (46. Rutger Huygen), Ali Coban, Jari de Graaf (46. Niels de Jong), Ayhan Yelmer

Afgelopen zaterdag speelde Eemdijk alweer de derde oefenwedstrijd van het seizoen. Na twee keer een gelijkspel (5-5 tegen Marken en 1-1 tegen Hoogland) werd er deze keer met 0-2 verloren van topklasser Capelle. De gasten, die op trainingskamp waren in Ermelo, verdeelde de doelpunten over beiden helften.

Ten opzichte van de voorgaande wedstrijden had trainer Ulrich Landvreugd de beschikking over een ruimere selectie, maar toch ontbraken er vanwege vakantie nog altijd zeven selectiespelers. Tevens kon de trainer geen beroep doen op Hossein Mezbanali, die tijdens de voorgaande oefenwedstrijd tegen Hoogland een lichte hamstringblessure had opgelopen.

Om 14.30 uur floot scheidsrechter Pieter de Jongh voor het beginsignaal en begonnen beide ploegen onder prima omstandigheden aan de wedstrijd. Capelle speelde de eerste helft met een groot deel van de beoogde basisploeg en nam vanaf de start voetballend het heft in handen. De topklasser liet de bal snel rond gaan en probeerde zo een bres in de verdediging van Eemdijk te slaan. In de eerste minuut moest Henri de Graaf al een bal van de lijn halen.

Capelle bleef het spel dicteren, maar Eemdijk stond verdedigend behoorlijk georganiseerd en gaf geen echte kansen weg. Keeper Gerben Ruizendaal moest in de 16e minuut voor het eerst handelend optreden na een schotje van Quincy Oosterom. Twee minuten later moest de keeper wel een doelpunt incasseren. Een verkeerde pass van Henri de Graaf werd onderschept door de uiterst rappe en bewegelijke Olaf van de Sande. De buitenspeler van Capelle wist wel raad met het buitenkansje en liet Gerben Ruizendaal in de verre hoek kansloos.

Na de openingstreffer bleef het spelbeeld hetzelfde. Capelle maakte het spel en Eemdijk beperkte zich vooral tot tegenhouden. Aanvallend kon de thuisploeg amper potten breken. Toch kregen de Diekers in de 25e minuut een kans op de gelijkmaker. Een voorzet van Zeger Beukers werd door de keeper weggestompt, maar verdween vervolgens via het hoofd van Ali Coban bijna in het doel. Helaas voor de thuisploeg werd de bal door Kay Blokland van de lijn gekopt.

Vijf minuten voor rust kreeg Eemdijk nog een mogelijkheid. Aanvoerder Jan Pieter Hartog gaf de bal aan rechterkant mee op Ayhan Yelmer, die op zijn beurt de bal goed wist voor te geven. Vlak voordat Ali Coban in kon koppen wist keeper Nick van de Ploeg nog net een handje tegen de bal te krijgen.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Capelle met nagenoeg een nieuwe team in het veld. Eemdijk wisselde vier keer.

Het was duidelijk te zien dat dit team van Capelle van minder niveau was, want Eemdijk kon ineens behoorlijk meevoetballen met de tegenstander.

In de 58e minuut leek er een behoorlijke kans te zijn voor Wouter Bout, maar op het moment van schieten stond de bedrijvige rechtsback net in buitenspelpositie. Zoals gezegd voetbalde Eemdijk lekker mee in de tweede helft en ook aanvallend liet de thuisploeg zich iets meer gelden.

Helaas werd het in de 63e minuut toch 0-2. Wederom werd de kans gecreëerd door slordig spel rond de eigen zestien. Joey Klein wist van de gelegenheid gebruik te maken en scoorde de 0-2.

In het restant van de wedstrijd waren er nog een aantal kansjes voor Eemdijk om de aansluitingstreffer te produceren, maar spits Ali Coban wist zijn mogelijkheden niet tot doelpunt te promoveren.

Na het laatste fluitsignaal kon geconcludeerd worden dat Eemdijk een nuttige oefenwedstrijd had gespeeld, waarbij er al een verbetering te zien was ten opzichte van de eerste twee oefenwedstrijden.

Aanstaande dinsdag speelt Eemdijk wederom een wedstrijd. Om 20.00 uur trapt men op Sportpark De Vinken af tegen SV Houten. Volgende week zaterdag is dan de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. De tegenstander is dan Blauw Geel ’55. Die wedstrijd begint om 14.30 uur en zal eveneens op De Vinken gespeeld worden.

Tekst: Teo van de Mheen