• Eemdijk met een goed gevoel de winterstop in

  Eemdijk - Benschop 2-0 (2-0)

  8. Henri de Graaf 1-0, 43. Quincy Allee 2-0

  Scheidsrechter: J. Knetsch

  Rode kaart (2x geel): Henri de Graaf (Eemdijk)

  Opstelling Eemdijk: 
  Gerben Ruizendaal; Zeger Beukers, Wouter Bout, Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf; Rogier Gilkes, Jasper Bolland (84. Daniel de Haan), Ayhan Yelmer; Quincy Allee, Mark Koelewijn (70. Niels de Jong), Jamal Lachkar (81. Benjamin Pruijs)

  Opstelling Benschop: 
  Kevin van Beuningen, Rik Benschop (84. Nick van Rooijen), Niels Beeres, Melvin Klomp, Remco van Wijngaarden, Andy van Vliet (61. Niels de Jong), Martijn de With, Roel de Bruin, David Verweij, Laurens de Vor (19. Stef Elings), Mathieu Oudshoorn

  In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Eemdijk de overwinning op Zuidvogels van vorige week een goed vervolg weten te geven. Op Sportpark De Vinken werd Benschop met 2-0 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Henri de Graaf en Quincy Allee.

  Trainer Ulrich Landvreugd kon deze wedstrijd geen beroep doen op Jan de Graaf. De spits ondervond nog hinder van de knieblessure die hij tegen Zuidvogels had opgelopen. Zijn plaats in de spits werd ingenomen door Mark Koelewijn.

  Eemdijk begon goed aan de wedstrijd en zag in de 7e minuut via Quincy Allee een schot voorlangs het doel van Benschop gaan. Doordat de bal nog was aangeraakt volgde er een corner. Deze werd genomen door Jamal Lachkar en doorgekopt door Rogier Gilkes. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Henri de Graaf, die bedacht zich geen moment en schoot de bal binnen.

  Na de voorsprong dicteerde Eemdijk het spel. Met goed combinatievoetbal probeerde men de defensie van Benschop uiteen te spelen wat resulteerde in een paar kansjes. Aan de andere kant kon Benschop bijna op gelijke hoogte komen toen Wouter Bout een bal ongelukkig terugspeelde op zijn doelman. Roel de Bruin had de bal daardoor voor het inschuiven, maar het been van Gerben Ruizendaal voorkwam een doelpunt.

  Vlak voor rust verdubbelde Eemdijk de score. Via Jasper Bolland kwam de bal voor de voeten van Quincy Allee. De aanvaller bedacht zich geen moment en joeg de bal vanaf ruim twintig meter hard achter keeper Van Beuningen. De 2-0 betekende het eerste doelpunt van Allee in het shirt van Eemdijk.

  Tweede helft

  In de tweede helft had Eemdijk de wedstrijd volledig onder controle. Benschop probeerde het spel te maken, maar de Diekers kwamen geen moment in de problemen. In de slotfase waren er vanuit de counter nog kansen voor Quincy Allee (na goed voorbereidend werk van invaller Niels de Jong) en Zeger Beukers (na een sprint van 60 meter), maar doelpunten voor Eemdijk vielen er niet meer.

  Ver in blessuretijd was de grootste kans op een doelpunt nog voor Benschop. Na een vermeende handsbal van Wouter Bout kregen de gasten een strafschop. Henri de Graaf protesteerde hierbij dermate hevig dat hij binnen vijf seconden twee gele kaarten "verdiende". De toegekende strafschop werd echter prima gekeerd door Gerben Ruizendaal, die hiermee zijn kunststukje van vorige week tegen Zuidvogels wist te herhalen.

  Kort na de gestopte strafschop vond scheidsrechter Knetsch het welletjes en floot de leidsman voor de laatste maal.

  De overwinning op Benschop houdt in dat Eemdijk de eerste seizoenshelft afsluit op een zesde plaats. De afstand naar koploper SVL bedraagt op dit moment zeven punten. Het gat naar de tweede plaats bedraagt vier punten. Alles is dus nog mogelijk in deze competitie.

  Op 24 januari 2015 zal Eemdijk de competitie hervatten met een uitwedstrijd tegen De Meern. De eerstvolgende thuiswedstrijd voor de competitie is op 31 januari tegen Almkerk. Als voorbereiding op de tweede competitiehelft speelt Eemdijk op zaterdag 10 januari om 14.30 uur op De Vinken een oefenwedstrijd tegen DVVA uit Amsterdam.

  Rest ons verder niets anders dan u goede en gezegende kerstdagen toe te wensen en wij hopen u na een geslaagde jaarwisseling in 2015 weer op ons sportpark te mogen verwelkomen.

  tekst: Teo van de Mheen