• DTS Ede 1 - Eemdijk 1 - 2-2 (1-0)

  26. Michael van Zetten 1-0, 65. Jasper Bolland 1-1, 76. Clint van der Wal 2-1, 90. Jasper Bolland 2-2.

  Scheidsrechter: Bram Augustin (Haarlem)

  Gele kaart: Quincy Allée (Eemdijk), Wouter Bos, Yoram Pesulima, Rence van der Wal (DTS Ede)

  Opstelling Eemdijk:
  Gerben Ruizendaal, Jan Pieter Hartog @, Wouter Bout (45. Zeger Beukers), Rogier Gilkes (81. Niels de Jong), Quincy Allée , Daniel de Haan, Jan de Graaf, Jasper Bolland, Rutger Huygen, Thim de Graaf, Jamal Lachkar (45. Roger Grootfaam)

  Opstelling DTS Ede:
  Robin Franken, Rychto Lawalata, Maco van Es, Christoph Willemsen, Yoram Pesulima, Paul Frenken (70 Paul Speldenbrink), Jesse Buikema, Shutlan Axwijk, Haikaz Vervaart, Rence van der Wal, Michael van Zetten (70. Clint van der Wal)

  Eemdijk kreeg in de eerste minuten van de wedstrijd meteen een kans om op voorsprong te komen. Na de aftrap ontstond er een scrimmage in het vijfmetergebied van DTS. Helaas konden de spelers van Eemdijk de bal niet raken om een vroege voorsprong te pakken. Daarna liet Eemdijk steeds meer het spel uit handen gaan. De backs van Eemdijk stonden niet kort te dekken, waardoor DTS makkelijk het middenveld konden oversteken. Halverwege de eerste helft kwam Eemdijk 1-0 achter. DTS nam een vrije bal op de helft van Eemdijk. De bal werd in de benen van de spits van DTS geplaatst. Deze mocht van de verdediging de bal aannemen en lekker dribbelen. Zijn pass op zijn collega spits, M. van Zetten, bracht hem zo recht voor het doel net iets buiten het strafschopgebied. Met een diagonaal schot verraste hij doelman Gerben Jan Ruizendaal.  Voor Eemdijk waren er nog twee hoge puntjes. Een schot van Rogier Gilkes werd door de keeper van DTS overgetikt. Scheidsrechter Leijdekker miste dit en gaf een achterbal. Deze scheidsrechter had eerder in de eerste helft een elleboogstoot van DTS speler Rens van der Wal tegen Wouter Bout ook al over het hoofd gezien.

  Net voor rust haalde Rutger Huygen nog een keer de trekker over. Met de wind in zijn rug schoot hij de bal onderkant lat. Helaas voor Eemdijk ging de bal er niet in. Eemdijk ruste met een 1-0 achterstand.

  Na rust werden de pover spelende Jamal Lachkar en de aangeslagen Wouter Bout gewisseld voor Roger Grootfaam en Zeger Beukers. Eemdijk schoof vanuit achteren meer door. Hierdoor werd de druk op het doel van DTS gelegd. Eemdijk was de betere partij in deze tweede helft. Het was daarom geheel terecht, dat Eemdijk op gelijke hoogte kwam door een doelpunt van Jasper Bolland. De topscorer van Eemdijk sloeg weer eens toe.

  Maar toch wist DTS nog een keer op voorsprong te komen. Uit een vrije trap iets buiten aan de rechterkant van het strafschopgebied krulde de DTS speler de bal over de muur. Gerben Jan Ruizendaal dook naar de linkerhoek en duwde de bal tegen de paal. De bal kwam terug van de paal voor de voeten van DTS speler, Clint van der Wal. Die kon hem van dichtbij inschieten. Eemdijk moest weer in de achtervolging. Niels de Jong werd ingebracht voor Rogier Gilkes. Eemdijk ging nog aanvallender voetballen. Dat leverde legio kansen op, waarvan er een hoop over het doel van DTS gingen. Tot de 90ste minuut zich aankondigde en Eemdijk een vrije trap net buiten het strafschopgebied kreeg. Achter de bal ging Jasper Bolland staan. Keeper Gerben Jan Ruizendaal was ook mee naar voren gegaan en positioneerde zich naast de muur. De muur van DTS stond niet goed opgesteld, waardoor Japser Bolland de bal rechts langs de muur in de vrije hoek schoot. In de resterende tijd ging Eemdijk nog op zoek naar de winnende treffer. Maar deze mocht helaas niet meer vallen. Eemdijk kon niet profiteren van de verrassende uitslagen van de andere teams uit deze 1e klasse. En liet achteraf bezien onnodig twee punten liggen in Ede.

  Tekst: Ferdinand Bos