• Dennis Hollart sluit per direct aan bij selectie Eemdijk

20 nov 2020 Redactie
  • Eemdijk voegt Dennis Hollart per direct toe aan de A-selectie. De 37-jarige voormalig profvoetballer heeft zijn krabbel gezet onder een contract dat hem tot medio 2022 aan de club verbindt.

• De verdediger kwam eerder in zijn loopbaan uit voor FC Omniworld (huidige Almere City), Go Ahead Eagles, IJsselmeervogels en DVS ’33. Bij laatstgenoemde club borg Hollart in 2019 zijn voetbalschoenen op vanwege veranderde werkomstandigheden. Nu hij een andere baan heeft, kruipt het voetbalbloed toch weer waar het niet gaan kan.

Cadeautje

Bestuurslid technische zaken Jan van Twillert geeft een inkijkje in de komst van Hollart naar sportpark De Vinken. ,,Het voelde wel een beetje als een cadeautje toen Dennis begin van het seizoen het sportpark op kwam wandelen met de vraag of hij mee mocht trainen. Hij miste het voetbal, woont om de hoek en wilde het toch weer proberen”, geeft het hoofd van de technische commissie aan.

Anderhalf seizoen

Nadat Hollart een aantal weken meetrainde met de groep, gooide het coronavirus roet in het eten. ,,Dennis is inmiddels fysiek topfit en vanwege een nieuwe baan heeft hij op de zaterdag weer vrij, waardoor hij kan aansluiten als selectiespeler. Wij zijn dan ook verheugd dat we samen een verbintenis voor anderhalf seizoen zijn aangegaan.”

Mooi

De verdediger stond in het verleden al vaker op de radar van Eemdijk. ,,Wij kennen Dennis al jaren, ook toen hij aanvoerder bij IJsselmeervogels was. In zijn tijd bij DVS ’33 hebben wij al eens contact gehad, maar toen werd hij juist drukker op het werk en op zaterdag, waardoor hij besloot te stoppen. Mooi dat we nu toch nog bij elkaar komen.”

Buiten kijf

De kwaliteiten van de routinier staan volgens Van Twillert buiten kijf. ,,Dennis is een ervaren linkspoot die centraal maar eventueel ook als linksback kan worden ingezet. Hij ziet alles net even eerder als menigeen, staat daardoor positioneel vaak goed en houdt aan de bal rust en overzicht. Al met al een prettige aanwinst en hiermee hebben we ook geanticipeerd op de op het oog pittige blessure van Jordie Huijgen en het ooit stoppen van onze aanvoerder”, besluit Van Twillert.

Eemdijk feliciteert Dennis Hollart met overstap naar onze mooie club en wenst hem een prettig en succesvol verblijf op sportpark De Vinken.