• Na de nederlaag tegen DOVO is het nog steeds zo dat Eemdijk nog steeds niet helemaal veilig is. Ondanks dat de ploeg op de 10e plaats staat is de afstand naar de 15e plaats, wat p/d betekent, maar 5 punten. Zaterdag tegen DEM een nieuwe kans voor Eemdijk om ervoor te zorgen dat er komend seizoen weer in de Derde Divisie gespeeld kan worden.

DEM staat op de 14e plaats en dat is de laatste veilige positie. Met 40 punten heeft de ploeg uit Beverwijk 3 punten voorsprong op Staphorst. Daarmee is het belang van deze wedstrijd voor beide ploegen meteen duidelijk. De ploeg die wint doet een grote stap naar lijfsbehoud. DEM heeft het lastig in de laatste weken. Het slaagt er niet om een goede reeks neer te zetten waardoor de ploeg onderin de middenmoot blijft hangen. Afgelopen zaterdag verloor DEM thuis van DVS’33 met 0-2. Hierdoor sprong DVS over DEM heen in de stand.

Eemdijk ging vooral in de eerste helft ten onder tegen DOVO. Vier tegendoelpunten in zes minuten kwam de ploeg niet meer te boven. Uiteindelijk werd het 5-2 voor DOVO. Maar Eemdijk heeft bewezen dat het zich na een zeperd de week erop vaak weer herstelt. Dat zou tegen DEM heel welkom zijn. De uitwedstrijd bij DEM werd door Eemdijk met 1-3 gewonnen. Eemdijk kwam vrij snel met 0-1 voor, DEM maakte in de 2e helft gelijk. In de slotfase sloeg Eemdijk toe door doelpunten van Justin van Groen en Sven Deen.

Arbiter van dienst is Dhr. Jorg Ordelmans. De vlag wordt gehanteerd door de heren Dyon Reinshagen en Jeroen Eimers. Om 14.30 is de aftrap op sportpark De Vinken. Tot zaterdag!