• Eemdijk heeft een degelijke overwinning behaald tegen Genemuiden. Na een 1-0 ruststand won Eemdijk uiteindelijk met 2-0 van de bezoekers uit de tapijtstad.

 • Vanaf het begon ontwikkelde zich een intensieve wedstrijd met veel strijd en duels. De wedstrijd ging op en neer waarbij Genemuiden iets meer naar voren speelde. In minuut 26 leverde dat een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel op. Eemdijk speelde wat meer vanuit de omschakeling en had daar succes mee. Na een afgeslagen aanval van Genemuiden schakelde Eemdijk razendsnel om. Van achteruit werd spits Yannick Bouw aangespeeld.

 • Ondanks dat Yannick fel op de huid werd gezeten wist hij de bal aan te nemen en naar Argjend Selimi op de linkerkant te spelen. Argjend versnelde en gaf een lage voorzet. Jasper Beekhuis hakte de bal vervolgens naar Jeffrey van den Dikkenberg. Met een strak schot in de hoek liet Jeffrey keeper Hidde Streuker kansloos (1-0). Na het doelpunt drong Genemuiden weer wat aan zonder echt gevaarlijk te worden. Maar op slag van rust zorgde een voorzet voor wat samengeknepen billen, want er werd door een verdediger van Eemdijk ogenschijnlijk een duw uitgedeeld waardoor een speler van Genemuiden niet bij de bal kon. Scheidsrechter Van Dijk vond het te weinig en wuifde de protesten van Genemuiden voor een penalty weg.

 • Meer balbezit voor Genemuiden

  In de tweede helft ging Genemuiden op zoek naar de gelijkmaker. De gasten hadden veel balbezit, maar wisten wederom amper gevaar te stichten voor het doel van Jauke Beekhuis. Eemdijk had de handen vol en de nodige overtredingen leverden een aantal gele kaarten op. Toch wist Eemdijk zich een aantal keren weer aanvallend te onderscheiden maar dat leverde geen echte kansen op.

 • Jesper van Dalen zorgt voor de beslissing

  Inmiddels had Franslyn Nsingi Argjend Selimi vervangen. Direct nadat hij in het veld gekomen was, kreeg Franslyn een behoorlijke kans maar hij schoot de bal hoog over. Vlak voor tijd werd er door Genemuiden een overtreding op Jesper van Dalen gemaakt. De Achtervelder ontfermde zich over de vrije bal op een kleine 20 meter van het doel. Het schot van Jesper werd iets aangeraakt door de muur waardoor deze zomaar in het doel verdween: 2-0. De wedstrijd was daarop gespeeld en na een kleine drie minuten blessuretijd floot scheidsrechter Van Dijk voor het eindsignaal. Zo boekte Eemdijk een degelijk overwinning op Genemuiden en handhaaft men zich in de top van de Vierde Divisie B.

 • Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Jasper Beekhuis, Jeffrey van de Dikkenberg, Sjohn van Gulik (89. Justin Ruizendaal), Jesper van Dalen, Argjend Selimi (84. Franslyn Nsingi), Yannick Bouw.

  Scoreverloop:
  29. 1-0 Jeffrey van den Dikkenberg
  88. 2-0 Jesper van Dalen