• Niet goed, wel goed genoeg voor drie punten

  De Meern - Eemdijk 0-1 (0-1)

  23. Jamal Lachkar 0-1

  Scheidsrechter: Mike de Bruijn (Nootdorp)

  Gele kaarten: Denny Berkouwer, Saul van de Vegt (De Meern), Rogier Gilkes (Eemdijk)

  Opstelling De Meern:
  Taner Memilli, Sjors Smeulders, Jorrit Tromp, Denny Berkouwer, Saul van de Vegt (81. Didier Tijsinger), Thomas Siepman, Bob Goselink (81. Koen Hoveling), Jesse Verheul, Jerryl Smeenk, Stef Vermeulen @ (73. Eyup Osanmaz), Sabir Khodabaks

  Opstelling Eemdijk:
  Gerben Ruizendaal; Wouter Bout, Rogier Gilkes @, Daniel de Haan, Zeger Beukers; Angelo Duijst, Jasper Bolland, Benjamin Pruijs (66. Quincy Allee), Jamal Lachkar (87. Jan de Graaf), Rutger Huijgen, Niels de Jong (69. Klaas Bout)

  Afgelopen zaterdag heeft Eemdijk de wedstrijd tegen De Meern met 0-1 gewonnen. Matchwinner werd Jamal Lachkar, die in de eerste helft voor het enige doelpunt zorgde. De wedstrijd zou officieel al op 24 januari gespeeld worden, maar de weergoden gooiden die dag roet in het eten.

  Voor de wedstrijd kreeg trainer Ulrich Landvreugd het bericht dat hij niet kon beschikken over Jan Pieter Hartog. De aanvoerder van Eemdijk moest met griep thuisblijven. Hierdoor zakte Rogier Gilkes een linie naar achteren en zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Angelo Duijst. Verder wijzigde de basis niet ten opzichte van de wedstrijd tegen VVZ'49. Wel zaten Jan de Graaf en Quincy Allee na een afwezigheid van enkele weken weer bij de wedstrijdselectie.

  De eerste helft van de wedstrijd laat zich kort samenvatten: De Meern hield 10 man achter de bal en Eemdijk liet de bal rustig rond gaan, op zoek naar een gaatje in de defensie van De Meern.

  Dat gaatje werd in de 23e minuut gevonden door Jamal Lachkar die keeper Memili met een bekeken schot vanaf een meter of 18 kansloos liet. 0-1 en de gewenste voorsprong voor Eemdijk.

  Veel meer gebeurde er in de eerste helft niet waardoor de spelers na het laatste fluitsignaal van de talentvolle en goed leidende scheidsrechter Mike de Bruijn aan de thee konden.

  Tweede helft

  Het tweede bedrijf liet iets meer aanvallende intenties zien aan de kant van de thuisclub. Dit leverde ook kleine kansjes op voor de fysiek sterke Jerryl Smeenk. Een doelpunt wist hij echter niet te maken.

  Aan de andere kant was er een grote kans voor Niels de Jong, maar 1-op-1 met keeper Mamilli wist hij niet te scoren.

  Er was in de 76e minuut nog een behoorlijke kans voor Bob Goselink, maar zijn inzet werd een prooi voor Gerben Ruizendaal.

  Het voetbal was inmiddels al een tijdje naar een matig niveau gezakt, maar Eemdijk wist de wedstijd uiteindelijk redelijk eenvoudig uit te spelen. Met wederom drie punten in de zak kon de reis richting De Vinken ingezet worden.

  Door de overwinning is Eemdijk nu gestegen naar de 4e plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper SVL bedraagt zeven punten en laat die koploper nu net de eerstvolgende tegenstander zijn in de competitie. Aanstaande zaterdag dus een zeer belangrijke wedstrijd voor Eemdijk waar maar één ding belangrijk is: De winst!!

  Voordat die competitiewedstrijd gespeeld wordt staat er komende dinsdag nog een mooi affiche op het programma. Eemdijk speelt dan om 20.00 uur thuis voor de beker tegen zondaghoofdklasser OFC uit Oostzaan. Publiek voor deze wedstrijd is uiteraard welkom!!!

  De thuiswedstrijd voor aanstaande zaterdag tegen SVL begint op het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur.

  Tekst: Teo van de Mheen