• Coban: “Keuze voor Eemdijk was snel gemaakt.”

  31 mrt 2015 John van Dam
 • Ali Coban is komend seizoen een van nieuwe aanvallende versterkingen voor Eemdijk. De net 25 jarig geworden spits komt over van 1e klasser SO Soest. Bij SO Soest is Coban net als vorig seizoen topscorer van de club.

  Toen vorig seizoen spits Mitchell van Friderici op het laatste moment naar FC Breukelen vertrok hebben wij Ali ook benaderd. Toen wilde hij nog niet weg bij Soest. Nu wel en daar zijn wij als technische commissie erg blij mee. Coban is al jaren veel scorend voor de clubs waar hij voor heeft gespeeld.

  “Vorig seizoen benaderde Eemdijk me op het allerlaatste moment. Ik was toen net kampioen geworden met SO Soest in de 2e klasse en wilde de club op dat moment niet verlaten. Nu het met Soest allemaal wat moeilijker gaat en Coban het plezier in het voetbal een beetje is verloren was de keus voor Eemdijk snel gemaakt.”

  In het kampioensjaar van Soest wist Ali 20 competitiegoals te scoren nu staat de teller op 8, maar is hij nog steeds topscorer van het team. Coban verlaat Soest na 4 seizoenen, daarvoor speelde hij voor Hees een andere club in Soest ook daar was de sympathieke Ali topscorer.

  “Ik heb veel mensen binnen en buiten Bunschoten-Spakenburg gevraagd wat voor club Eemdijk is. Allemaal waren ze positief. Bij Hees was niemand ervan overtuigd dat ik het 1e zou halen. Na drie jaar stond SO Soest voor de deur. Nu valt de keus op Eemdijk vanwege de ambitie van de club en mijn persoonlijke ambitie, alles uit mezelf halen en zo hoog mogelijk voetballen.”