• Buitenspeler Khalid Kada naar Eemdijk, stageplek voor Thomas Koelewijn

15 jun 2022 Redactie
  • Eemdijk heeft de selectie voor komend seizoen versterkt met Khalid Kada. De 20-jarige buitenspeler komt over van zondaghoofdklasser Alphense Boys. Op sportpark De Vinken heeft Kada een contract voor één seizoen getekend.

• ,,Wij werden getipt over Kada. Echt een handenbindertje. Ik vergelijk hem wel met de jonge versie van oud-speler Fouad Belarbi. Een handige, echte buitenspeler. Iemand die een actie kan maken, goed in de dribbel is, comfortabel aan de bal en ook zijn aandeel heeft in doelpunten en assists. Het afgelopen seizoen wist Kada als eerstejaars in de senioren bij Alphense Boys negen goals en zeven assists te producereren. Mooie cijfers op hoofdklasseniveau”, stelt bestuurslid technische zaken Jan van Twillert.

• Goed gevoel

Afgelopen maandag kwamen Eemdijk en Kada overeen volgend seizoen de handen ineen te slaan, geeft Van Twillert aan. ,,Kada stond in de belangstelling van een aantal andere clubs, ook clubs die op een hoger niveau dan wij actief zijn. Maar de gesprekken die wij met hem hebben gevoerd, de klik die er ook was met Willem - die volgens Kada de juiste trainer op het juiste moment in zijn carrière is - en de club voelden goed. Andersom hebben wij ook een goed gevoel bij Kada.”

Over de kwaliteiten van Kada is Van Twillert helder. ,,Het is echt iemand die het verschil kan maken, zeker als we weer mee gaan doen in de hoofdklasse. Dan zullen er clubs teruggetrokken spelen en dan is het prettig dat je iemand hebt die goed is in de kleine ruimte en die een wedstrijd kan openbreken. Ook zijn scorend vermogen is voor een buitenspeler goed te noemen. Wij hebben er zin in om hem aan het werk te zien in het groene shirt.”

• Stageplek

Naast Khalid Kada komt ook Thomas Koelewijn naar Eemdijk. De 21-jarige middenvelder krijgt in de voorbereiding de kans om een plek in de A-selectie van trainer Willem Romp af te dwingen. ,,Thomas is een speler die er alles voor doet en voor over heeft in het veld. Een jongen die bij IJsselmeervogels O21 niet altijd alles heeft gespeeld, maar wij willen samen onderzoeken waar zijn plafond ligt. Zodoende geven wij hem de kans bij Eemdijk.”

• Eemdijk feliciteert Khalid Kada en Thomas Koelewijn met de overstap naar sportpark De Vinken, wenst ze een fijne zomerstop en ziet uit naar de samenwerking komend seizoen!