• Eemdijk wint eenvoudig van Benschop

Benschop - Eemdijk 0-3 (0-1)

1. Jasper Bolland 0-1, 71. Jasper Bolland 0-2, 81. Rogier Gilkers 0-3

Scheidsrechter: R.A. Schippers (Heerhugowaard)

Gele kaart: Coen van der Snoek (Benschop)

Opstelling Benschop:
    Kevin van Beuningen, Niels Beeres, Gerco van Amerongen, Martijn de With @, Coen van der Snoek (61. David Verweij), Andy van Vliet (76. Stef Elings), Laurens de Vor, Jeroen Lieverse, Roel de Bruijn, Sven Banfi (61. Niels de Jong), Matthieu Oudshoorn

Opstelling Eemdijk:
    Gerben Ruizendaal, Wouter Bout, Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf, Thim de Graaf, Rogier Gilkes, Daniel de Haan, Rutger Huijgen (68. Ayhan Yelmer), Angelo Duyst (68. Klaas Bout), Jasper Bolland (82. Ruben de Graaf), Quincy Allee

Na de belangrijke overwinning tegen JSV van vorige week zaterdag speelde Eemdijk deze week een uitwedstrijd tegen Benschop. In het gelijknamige dorp behaalden de Diekers een eenvoudige 0-3 overwinning. Binnen de minuut opende Jasper Bolland de score. In de tweede helft scoorde Jasper Bolland wederom en was het Rogier Gilkes die de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Eemdijk begon tegen Benschop met dezelfde basis als tegen JSV, dus nog zonder de geblesseerde Jan de Graaf en Zeger Beukers. Klaas Bout zat na zijn lange schorsing voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie.

Droomstart

Zoals al wel vaker dit seizoen kende Eemdijk een droomstart. Al na exact 39 seconden spelen lag de bal in het vijandelijke doel. Na een aanval over de rechterflank wist keeper Kevin van Beuningen nog een voetje tegen het eerste schot te krijgen, in de rebound was hij echter kansloos op het schot van Jasper Bolland: 0-1.

Een mooie opsteker, omdat vooraf toch wel een fel startende tegenstander was verwacht. Niets bleek echter minder waar. Benschop hield veel mensen achter de bal en Eemdijk mocht het spel maken. Dat deed men ook, maar wel in een laag tempo. Geduldig werd de bal rondgespeeld en gezocht naar een gaatje in de verdediging van Benschop.

Uiteindelijk speelde het duel zich in de eerste helft voor het grootste gedeelte af op het middenveld. Benschop wist geen enkele kans te creëren, Eemdijk slechts één. Dat was overigens wel direct een enorme kans. Een voorzet van Quincy Allee kwam perfect voor de voeten van Rutger Huijgen. De middenvelder schoot van dichtbij echter hoog over.

Meer tegenstand

In de tweede helft leverde Benschop iets meer energie. De ploeg van Michael van den Berg gaf iets meer druk op Eemdijk, maar eigenlijk kwam de defensie van de groenhemden niet in gevaar.

Toch leek Benschop in de 54e minuut gelijk te maken. Althans, dat dacht het grootste gedeelte van het thuispubliek. Een halve omhaal van Matthieu Oudshoorn ging over het doel van Gerben Ruizendaal. Het thuispubliek was echter in de veronderstelling dat de bal in het doel was gegaan en jubelde om de gelijkmaker. De hilariteit was dan ook groot toen bleek dat het slechts een doeltrap voor Eemdijk was.

Na een uur voetballen bracht Benschop twee aanvallende wissels, maar kreeg Eemdijk weer grip op de wedstrijd. Het eerste kansje was voor Jasper Bolland, maar hij kwam net tekort om een voorzet van Angelo Duijst tot doelpunt te promoveren.

"Diekse" wissels

De voorzet van Angelo Duijst was direct zijn laatste wapenfeit. Hij werd gewisseld voor Klaas Bout, die, zoals gezegd, na zijn schorsing weer speelgerechtigd was. Ook Rutger Huijgen verliet het veld en voor hem kwam Ayhan Yelmer in de plaats. De twee wissels brachten Eemdijk een goede impuls.

Binnen een paar minuten na de wissels verdubbelde Eemdijk de voorsprong. Aan de rechterkant van het veld liet Quincy Allee een aantal tegenstanders zijn hielen zien en leverde een perfecte voorzet af. Bij de tweede paal stond Jasper Bolland klaar om de bal tegendraads binnen te koppen: 0-2.

Een paar minuten later scoorde Jasper Bolland bijna zijn derde doelpunt. Zijn kopbal, na een scherpe voorzet van Wouter Bout kon door keeper Kevin van Beuningen ternauwernood tot corner verwerkt worden.

Aan de andere kant moest aanvoerder Jan Pieter Hartog een bal van de lijn koppen bij één van de spaarzame aanvallen van Benschop.

In het slot

Met nog tien minuten te spelen gooide Eemdijk de wedstrijd definitief in het slot. Na een mooie één-twee met Quincy Allee kon Rogier Gilkes de bal op doel schieten. Keeper Van Beuningen kon op dat schot nog redding brengen, maar was kansloos toen Gilkes de rebound met zijn chocolade linkerbeen alsnog tot doelpunt wist te promoveren: 0-3.

Bijna was het een minuut later zelfs 0-4 geweest, maar Jasper Bolland kwam een teenlengte tekort om een subtiele voorzet van Klaas Bout binnen te tikken.

Het restant van de wedstrijd gebeurde er weinig meer, op één goede kans van Benschop na. Eemdijk speelde de wedstrijd rustig uit in de wetenschap dat er weer drie belangrijke punten op het conto konden worden bijgeschreven.

Door de 3e overwinning op rij kwam Eemdijk steviger de derde plaats te staan. Nummer vier JSV speelde namelijk gelijk. Hierdoor bedraagt de voorsprong op de nieuwe nummer vier, Zuidvogels, nu 4 punten. Ook in de strijd om de 3e periode deed Eemdijk goede zaken, want door het gelijke spel van Roda’46 tegen DTS neemt Eemdijk samen met Roda’46 en SVL de gedeelde eerste positie in.

Volgende week speelt Eemdijk weer een thuiswedstrijd. Om 14.30 uur is Lienden de tegenstander. Op zaterdag 2 mei speelt Eemdijk ook een thuiswedstrijd, dan speelt men tegen Zuidvogels. We hopen dat er beide wedstrijden veel publiek aanwezig is om Eemdijk te steunen in de strijd om de nacompetitieplaatsen.

Tekst: Teo van de Mheen