• Eemdijk behaalde een uitermate belangrijke overwinning op Kampong. In de blessuretijd maakte Yannick Bouw van dichtbij de beslissende 2-1. Door deze drie punten heeft Eemdijk weer wat meer lucht naar onderen.

In de warming up bleek dat Jordie Huijgen niet geheel fit was. Jasper Beekhuis kwam voor hem in de plaats. In de basis ook Zeger Duijst. Hij maakte zijn basis debuut met zijn vader, oud eerste elftalspeler Jacob Jan (Trukie), als aandachtig toeschouwer.

De eerste fase van de wedstijd ging op en neer. Beide ploegen kregen in de omschakeling veel ruimte om te voetballen. Eemdijk profiteerde van die geboden ruimte. Sven Deen brak door over de rechterkant, haalde de achterlijn en gaf de bal uitstekend voor. Jeffrey van den Dikkenberg was ter plekke en kon de bal simpel in het doel schieten (1-0). De volgende kans was voor Yannick Bouw maar hij zag zijn schot op de paal belanden. Er waren nog meer mogelijkheden voor de thuisclub maar het bleef bij het ene doelpunt. Kampong voetbalde bij vlagen leuk mee, was soms wat dreigend, maar kwam niet tot echte kansen. Met 1-0 werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust was Kampong de betere ploeg. Bij Eemdijk lukte er weinig meer en De Diekers werden ver teruggedrongen op eigen helft. Kampong scoorde maar zag het doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Na een counter kon keeper Jauke Beekhuis nog net redding brengen ten koste van een corner. Het bleek uitstel van executie want de corner werd ingekopt door Johannes Noothoven van Goor (1-1). Na de gelijkmaker was Eemdijk het helemaal even kwijt. Na een foute breedtepass van Zeger Duijst leek de 1-2 in de maak, maar Peter van de Groep kon nog net redding brengen.
    In de 68e minuut meldde Eemdijk zich eindelijk weer eens in de aanval. Helaas kreeg Yannick Bouw de bal niet onder controle. Vlak daarna bracht Willem Romp met Jordy Hilterman en Zeger Beukers frisse spelers in de ploeg. Eemdijk kreeg wat meer greep op de wedstrijd en was nu weer wat vaker voorin te vinden. Maar ook Kampong bleef op zoek naar de overwinning en kon het in de laatste fase nog alle kanten op.

De blessuretijd was al ingegaan toen Eemdijk een corner kreeg. De bal werd weggekopt door Kampong maar werd op de 16 meter opgepikt door Dennis Hollart. Zijn schot werd gekraakt maar de bal viel neer voor de voeten van Yannick Bouw. Die aarzelde niet en van dichtbij schoot hij de bal in het lege doel (2-1). Maar het was nog niet afgelopen. In de ijver om de voorsprong te verdedigen liep Justin van Groen een hoofdwond op. Tijdens de blessurebehandeling riep de trainer van Kampong zijn ploeg naar de zijlijn om de tactiek te bespreken voor de laatste aanval. Reservekeeper Bas Koppelaar speelde luistervink en werd uiteindelijk weggeduwd. Dat kwam trainer Frank Bruijnis op een rode kaart te staan waar een gele kaart ook wel volstaan had. Eemdijk overleefde de laatste paar wanhopige aanvallen van Kampong en begroette het eindsignaal met opluchting. Eemdijk behaalde de eerste overwinning na de winterstop, weliswaar wat gelukkig, maar niet minder welkom en zeer belangrijk.

Opstelling Eemdijk:
    Jauke Beekhuis, Zeger Duijst (71. Zeger Beukers), Jasper Beekhuis (62. Freek van Belzen), Peter van de Groep, Dennis Hollart, Sjohn van Gulik (71. Jordy Hilterman), Justin van Groen (95.Thomas Koelewijn), Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Yannick Bouw, Sven Deen

Scoreverloop:
    17. 1-0 Jeffrey van den Dikkenberg