• Belangrijke overwinning op ODIN’59, Eemdijk zo goed als veilig

  19 mei 2024 PeterPieuw
 • Eemdijk deed wat het moest doen en dat was winnen. In Heemskerk op sportpark Assumburg won de ploeg van Willem Romp met 0-4. Hierdoor is Eemdijk zo goed als verzekerd van nog een seizoen in de Derde Divisie.

  Eemdijk was doordrongen van het feit dat er absoluut gewonnen moest worden van ODIN. Vanaf de eerste minuut werd de aanval gezocht en kreeg een fors aantal kansen. De eerste was voor Sven Deen die zijn inzet met de voeten gestopt zag worden door keeper Sem Grapendaal, die zich in de minuten die kwamen ontpopte tot een behoorlijke sta in de weg voor Eemdijk. Hij kreeg ook een keer hulp van de lat na een schot uit een rebound van Argjend Selimi. Toen daarna Sven Deen de bal, die panklaar was neergelegd door Argjend, van nog geen meter voor het doel toch nog over schoot, begonnen de meegereisde supporters enigszins te wanhopen. En het werd er niet beter op nadat ook Argjend in kansrijke positie de bal hoog over het doel van ODIN joeg. Gelukkig viel vlak voor rust toch nog het bevrijdende doelpunt. Linksback Dennis Hollart liet aan de aanvallers zien hoe het moet nadat hij in de zestien in balbezit kwam. Met rechts schoot hij de bal keurig in de verre bovenhoek en zorgde daarmee voor de 0-1 ruststand.

  Na de rust was het eerst ODIN dat aandrong en Eemdijk wat terugdrong. Maar dat leverde Eemdijk meer ruimte op en profiteerde daar goed van. Argjend Selimi was er vandoor over de linkerkant en zijn voorzet werd nu wel door Sven Deen binnen geschoten (0-2). Achterin bleef het toch oppassen en uiteindelijk moest keeper Jauke Beekhuis met een uiterste krachtsinspanning de aansluitingstreffer voorkomen. Jordy Hilterman verzuimde om oog in oog met keeper Grapendaal de derde goal te scoren. Die kwam alsnog via Sven Deen. Vanuit de omschakeling kon Sven alleen op het doel af, bleef kalm en schoot de bal in de verre hoek (0-3). Daarmee was de koek nog niet op en de mooiste goal van de middag moest nog komen. Die nam Jesper van Dalen voor zijn rekening door de bal vanaf een kleine veertig meter over de wat te ver voor zijn doel staande ODIN keeper in het net te schieten (0-4)

  Zo deed Eemdijk wat het moest doen en was het kijken naar de andere uitslagen. Zowel DVS, DEM en Staphorst hadden ook gewonnen. Urk ging er met 5-2 af tegen HSC’21, blijft daardoor op 42 punten staan, en staat nu op de 15e plaats. Eemdijk heeft 45 punten maar heeft een doelsaldo van +12 op Urk. Daarmee is Eemdijk zo goed als veilig of er zouden volgende week hele rare dingen moeten gebeuren. Eemdijk sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk.

  Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Rick Blokhuis, Jordie Huijgen (87. Zeger Beukers), Jasper Beekhuis (78. Peter van de Groep), Dennis Hollart (87. Zeger Duijst), Michel Goossensen (82. Sjohn van Gulik), Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Jordy Hilterman, Sven Deen, Argjend Selimi.

  Scoreverloop:
  0-1 Dennis Hollart (44')
  0-2 Sven Deen (52')
  0-3 Sven Deen (74')
  0-4 Jesper van Dalen (82')