• Bas Buimer en Jeroen de Harder geven jawoord aan Eemdijk

  16 jan 2020 Redactie
 • Eemdijk is erin geslaagd Bas Buimer en Jeroen de Harder te behouden. Het tweetal heeft vorige week zijn jawoord gegeven aan onze mooie vereniging.

 • Het binnenhouden van Bas Buimer stemt manager technische zaken Jan van Twillert tevreden. ,,Als je je topscorer met elf goals als Eemdijk zijnde binnenboord kan houden, mag je altijd net even wat extra trots zijn. We zijn daarom ook erg gelukkig met de contractverlenging van Bas. Hij heeft zich probleemloos aangepast en het vertrouwen dat wij als club in hem hebben dubbel en dwars terugbetaald”, begint Van Twillert. 

  Ook naast het veld staat de 27-jarige Buimer zijn mannetje. Zo organiseerde hij diverse acties om het geslaagde trainingskamp naar Torremolinos mogelijk te maken. ,,Bas is niet alleen op het veld, maar ook ernaast een geweldige aanwinst gebleken. In het veld is hij kopsterk, sterk aan en in de bal, hij werkt hard, is slim en een killer in de 16. Naast het veld is hij betrokken, sociaal en hulpvaardig. Als je het dna zoekt van een Eemdijk-speler waar wij als club van houden, dan past hij zeker in het rijtje. We zijn daarom vroegtijdig in gesprek gegaan en zijn blij dat we eruit zijn gekomen.” 

  Van Twillert kijkt reikhalzend uit naar de komende tijd met Buimer in de spits van Eemdijk. ,,We zijn, zoals hij het zelf vaak zegt, nog maar een half jaar onderweg en een topspeler blijft constant. Wij zijn er van overtuigd dat hij ons nog veel plezier gaat opleveren, zeker ook voor de langere termijn. We kunnen in ieder geval nog 1,5 jaar van hem gaan genieten in het mooie groene shirt van Eemdijk!”

 • Naast het contract met de clubtopscorer heeft ook Jeroen de Harder zijn toezegging gedaan bij Eemdijk te blijven. De 26-jarige doelman gaat zodoende op voor zijn derde seizoen op De Vinken. ,,Afgelopen zaterdag heeft Jeroen zijn ja-woord gegeven op een tweejarig contract met een optie op nog een jaar. Hiermee hebben wij als technische commissie de keuze gemaakt voor de lange termijn-relatie met Jeroen”, is Van Twillert eerlijk. 

  ,,Jeroen is een geweldige keeper en dit half jaar is een test voor hem geweest, vooral mentaal. Wat in zijn voordeel spreekt is dat hij nooit bij de pakken neer is gaan zitten, zich nooit negatief heeft uitgelaten en juist harder is gaan werken. Met als resultaat dat hij niet alleen topfit is, maar er ook elke keer stond als dat nodig was. Zo heeft hij al zijn steentje bij kunnen dragen aan dit seizoen en ook wat punt(en) gepakt voor Eemdijk”, doelt Van Twillert op het competitietreffen met RKAV Volendam, waar De Harder geheel terecht werd verkozen tot man van de wedstrijd. 

  ,,Jeroen is dit jaar bij Eemdijk binnengekomen met de wens om eerste keeper te worden. In het voetbal kan je nooit toezeggingen doen, maar met deze lange verbintenis willen we hem wel een signaal afgeven dat we alle vertrouwen in hem hebben en dat hij wederom de kans krijgt om zichzelf te laten zien. We zien het met veel vertrouwen tegemoet. Namens de technische commissie, op een jarenlange succesvolle samenwerking!” 

  Eemdijk is blij met de contractverlengingen van Bas en Jeroen, hoopt op een geweldige tweede seizoenshelft voor beiden en ziet uit naar de verdere samenwerking bij onze mooie club!