• Argjend Selimi per direct naar Eemdijk

16 okt 2020 Redactie
  • Eemdijk heeft overeenstemming bereikt met Argjend Selimi voor een terugkeer op sportpark De Vinken. De 24-jarige aanvaller komt per direct de selectie van trainer Willem Romp versterken.

• Argjend was eerder al van 2015 tot 2018 lid van onze selectie, met als hoogtepunt het kampioenschap in de hoofdklasse B in 2018. Daarna vertrok de oudere broer van huidig selectiespeler Armend Selimi naar dorpsgenoot Spakenburg. Na 2,5 jaar – waarin hij 33 keer in actie kwam in de tweede divisie en daarin zes keer wist te scoren - heeft de Spakenburger besloten terug te keren om zo weer in ons mooie groene shirt te spelen. Eemdijk en Selimi zijn een verbintenis voor anderhalf jaar overeengekomen.

Geen verrassing

Manager technische zaken Jan van Twillert is blij met de komst van de flankspeler. ,,Argjend was vorig seizoen al bij ons in beeld en toen hij en Spakenburg uit elkaar gingen, mag het geen verrassing zijn dat wij contact met hem hebben gezocht. We kennen elkaar immers al goed.”

Ook in zijn periode bij Spakenburg is volgens Van Twillert het contact altijd gebleven. ,,Er is veel gebeurd in zijn tijd op De Westmaat. Hij werd publiekslieveling bij Spakenburg vanwege zijn tomeloze inzet en zijn belangrijke aandeel in verschillende derby’s. Dat het nu daar vroegtijdig eindigt is jammer, maar opent ook weer deuren. Argjend is voor ons natuurlijk een geweldige speler en hij maakt de keuze in de voorhoede nog groter. Zijn sterke punten zijn de hoge bereidheid in de wedstrijden, werklust, winnaarsmentaliteit, gevaarlijke dribbels en scorend vermogen”, somt het hoofd van de technische commissie op.

Buitenkans

Na het eerste gesprek was bij beide partijen het gevoel direct goed. ,,Dit buitenkansje konden wij als Eemdijk zijnde niet laten lopen. Daarbij wil ik benadrukken dat Argjend ook begrip toonde voor de omstandigheden waar wij als club in zitten momenteel. Het is al met al een prettig weerzien met een geweldige jongen.”

De verwachtingen en doelstellingen van beide partijen zijn helder. ,,We hebben uitgesproken om aan voetballend Nederland maar weer eens te laten zien hoe goed Argjend kan voetballen. Eemdijk en de hoofdklasse lijkt mij hiervoor een geweldig podium.”

Eemdijk feliciteert Argjend Selimi met zijn terugkeer op De Vinken en wenst hem veel succes in zijn tweede periode bij ons mooie club.